Dit zijn alle WK 2022 voetbalshirts in Qatar

Het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar staat op het punt van beginnen. Ook dit jaar strijden weer 32 landen om de felbegeerde wereldbeker! De grote vraag is of Frankrijk de titel kan prolongeren of dat één van de andere favorieten het WK wint. De laatste keer dat een nationaal voetbalelftal twee keer achter elkaar won was in 1962. Destijds won Brazilië voor de tweede keer op rij het wereldkampioenschap. Wat wel zeker is, is dat vrijwel ieder land in een nieuw voetbalshirt aantreedt. Deze tenues worden ook gedragen tijdens de andere interlands in de periode 2022-2023. In dit artikel bespreken we zowel het nieuwe thuisshirt als nieuwe uitshirt van ieder land tijdens het WK van 2022 in Qatar. De teams spelen tijdens het WK met de officiële WK 2022 Al Rihla wedstrijdbal

Ben je op zoek naar een officieel voetbalshirt van één van de 32 deelnemende landen? Check deze WK 2022 fanshop! 

POULE A

Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts

Het Nederlands Elftal speelt de thuiswedstrijden natuurlijk weer in oranje voetbalshirts van Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 1996 de tenues van Nederland. De tint oranje van het Nederlands Elftal WK 2022 thuisshirt is iets lichter dan we van het Nederlands Elftal gewend zijn en ook dit jaar bevat het voetbalshirt weer een all-over print. Deze all-over print is geïnspireerd door de manen van een leeuw en staat bovendien symbool voor de kenmerkende speelstijl van Nederland en het totaalvoetbal dat in de jaren '70 door Rinus Michels werd geïntroduceerd. Alle details op het tenue zijn zwart. Het team van Louis van Gaal speelt de uitwedstrijden in een blauw uitshirt. Dit betreft een ''koninklijke'' tint blauw, geïnspireerd door het koningshuis. Qua template is het allemaal niet al te spannend. Het Nederlands Elftal uitshirt heeft namelijk het standaard Nike Strike template, welke gekenmerkt wordt door het vlak met een ronding onder de ronde hals. Dit tenue bevat zowel zwarte als oranje details.

Nederlands Elftal voetbalshirts WK 2022

Qatar WK 2022 voetbalshirts

Nike is ook de kledingsponsor van gastland Qatar. Qatar draagt traditiegetrouw een bordeaux rood thuisshirt. Het meest opvallende aan het Qatar WK 2022 thuisshirt zijn de driehoeken aan de onderkant van de mouwen. Dit design is geïnspireerd door de nationale vlag. Wat nog meer opvalt aan het Qatar thuisshirt is dat alle logo's centraal op de borst staan. Het Qatar uitshirt 2022-2023 is effen wit en deze kleur is geïnspireerd door de kustlijn van het land. Het tenue bevat ook een graphic print, welke verwijst naar de geschiedenis van het parelduiken in de zeeën van Qatar. De all-over print betreft een print van cirkels en ringen.

Qatar voetbalshirts 2022-2023

Ecuador WK 2022 voetbalshirts

Ecuador heeft een relatief onbekend merk als kledingsponsor. Dit betreft het Zuid-Amerikaanse sportmerk Marathon, dat al sinds 1996 de tenues van het Ecuadoraans voetbalelftal verzorgt en nu dus ook verantwoordelijk is voor de Ecuador WK 2022 voetbalshirts. Ecuador speelt ook dit seizoen weer in een geel thuisshirt. Dit tenue bevat een print van dunne zigzaglijnen, en geometrische vormen. Bovendien bevat het voetbalshirt blauwe details en voor het eerst in de geschiedenis prijkt het nieuwe logo van de voetbalbond op de Ecuador voetbalshirts. Alle Ecuador voetbalshirts hebben een speciaal logo aan de binnenkant, ter hoogte van het hart. Dit betreft een logo, waarin verschillende symbolen van het land zijn verwerkt. Het Ecuador thuisshirt is volledig blauw en bevat ook een all-over print. Deze print verwijst naar de oude cultuur van het land en is bovendien in stijl van de letters van de voetbalbond. Dit tenue bevat verder witte accenten. Ecuador is één van de enige landen die ook een 3e voetbalshirt heeft. Dit tenue is het alternatief voor het Ecuador uitshirt en is wit met blauwe details.

Ecuador voetbalshirts 2022-2023

Senegal WK 2022 voetbalshirts

Senegal speelt tijdens het WK in Qatar in een wit thuisshirt, waarvoor Puma verantwoordelijk is. Het Duitse sportmerk is sinds 2017 kledingsponsor van het Senegalese voetbalelftal. Het Senegal WK 2022 thuisshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van 2002. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de drie v-vlakken op de borst, welke geheel in stijl zijn van de kleuren van de nationale vlag: groen/geel/rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen en de v-hals. Voor alle uitshirts heeft Puma een standaard template gebruikt, dus ook voor het Senegal uitshirt 2022-2023. Dit voetbalshirt is groen en bevat een groot vlak op het midden van het voetbalshirt. Dit vlak is deels geel en deels rood en is geïnspireerd door de kop van een leeuw, verwijzend naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: Les Lions de la Teranga. In het rode vlak zijn de vlag, het logo van de voetbalbond en de bijnaam van het nationale elftal verwerkt. De ronde hals van het uitshirt is weer in stijl van de nationale driekleur.

Senegal WK 2022 voetbalshirts

POULE B

Engeland WK 2022 voetbalshirts

Sinds 2013 is Nike de kledingsponsor van het nationale elftal van Engeland en ook dit jaar is het Amerikaanse sportmerk weer verantwoordelijk voor het design van de Engeland voetbalshirts. Het thuisshirt van ''the 3 Lions'' is geïnspireerd door het thuisshirt van 1996, het jaar waarin het Europees Kampioenschap voetbal in Engeland plaats vond. Uiteraard is het voetbalshirt wit en verder wordt het tenue gekenmerkt door de blauwe en lichtblauwe accenten. Op de schouders bevindt zich een blauw vlak, welke middels een fading en gradiënt effect overloopt in het lichtblauw. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen. Engeland draagt tijdens het WK een rood uitshirt. Dit tenue doet denken aan de voetbalshirts die het nationale voetbalelftal droeg tijdens het WK van 1990 in Italië, waarin het in de halve finale na strafschoppen uitgeschakeld werd door de latere winnaar Duitsland. Het Engeland uitshirt bevat een klassieke donkerblauwe polokraag met lichtblauwe lijnen. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Ook de logo's van Nike en de FA bevatten subtiele lichtblauwe accenten.

Engeland WK 2022 voetbalshirt

Verenigde Staten WK 2022 voetbalshirts

De Verenigde Staten WK voetbalshirts 2022-2023 verenigen alle typische Amerikaanse sporten. Alle details op het Verenigde Staten thuisshirt zijn een verwijzing naar de verschillende populaire sporten in het land. Het thuisshirt is wit en bevat op de mouwen een diagonale rode en blauwe band. Dit design is geïnspireerd door het design van ijshockey outfits. Het logo van de US Soccer op het midden van de borst betreft een groter logo dan voorheen. Dit detail is geïnspireerd door de logo's op basketbaloutfits. De swoosh van Nike staat niet op de borst, maar op de mouwen van de voetbalshirts en de inspiratie hiervoor vormen American Football tenues. Evenals het Nederlands Elftal uitshirt heeft het Verenigde Staten thuisshirt verder het standaard Nike Strike template. Het Verenigde Staten uitshirt 2022-2023 heeft een all-over camouflage print in het blauw/zwart en bevat ook het logo van de US Soccer op het midden van de borst. De swoosh van Nike staat op beide mouwen.

Verenigde Staten WK 2022 voetbalshirts

Wales WK 2022 voetbalshirts

Adidas verzorgt sinds 2013 de tenues van Wales en is dus ook verantwoordelijk voor de Wales WK 2022 voetbalshirts. Het Wales thuisshirt is rood met een design van zigzaglijnen, die iets weg hebben van een bliksemschicht. Het thuisshirt bevat bovendien groene en witte details, waardoor het thuisshirt volledig in stijl is van de kleuren van de nationale vlag. Alle WK 2022 voetbalshirts van adidas bevatten overigens het nieuwe adidas performance logo. Dit logo wordt door het Duitse sportmerk ook wel het 3BAR logo genoemd en bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken. Het Wales WK 2022 uitshirt is volledig wit en wordt met name gekenmerkt door de opvallend v-hals. De v-hals bevat namelijk een print van groene en rode driehoeken. Deze kleuren komen ook weer terug in de logo's en de band op de zijkanten van het uitshirt.

Wales WK 2022 voetbalshirts

Iran WK 2022 voetbalshirts

Majid Sportswear is verantwoordelijk voor het design van de Iran WK 2022 voetbalshirts. Het lokale sportmerk verzorgt sinds vorig jaar de tenues van het Iranese voetbalelftal. Het thuisshirt van Iran is bijna volledig wit en wordt gekenmerkt door de ''vlekken'' op de mouwen. Deze vlekken verwijzen naar de vacht van een leeuw en verwijzen naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: Perzische Leeuwen. De ronde hals bevat aan de achterkant een rode band met groene lijnen, waardoor alle kleuren van de vlag terug komen in het thuisshirt. Dit is ook het design van de band aan de onderkant van de mouwen. Het Iran uitshirt 2022-2023 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is volledig rood en bevat ook rode vlekken op de mouwen. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen hebben dezelfde stijl als op het thuisshirt.

POULE C

Argentinië WK 2022 voetbalshirts

Adidas is sinds 2001 de kledingsponsor van het Argentijnse voetbalelftal en is ook de producent van de Argentinië WK 2022 voetbalshirts. Argentinië draagt tijdens het WK in Qatar weer een traditioneel thuisshirt. De voorkant van voetbalshirt wordt weer gekenmerkt door de lichtblauwe en witte banen. De achterkant bevat ook deze banen, maar dit gedeelte heeft een net iets ander design. De achterkant bevat namelijk twee verticale lichtblauwe banen en een witte baan in het midden. Dit is exact het design van de Argentijnse vlag. Het Argentinië thuisshirt bevat een ronde hals met zwarte details en ook de adidas strepen op de schouders zijn zwart. Een detail op het thuisshirt is de ''Sol de Mayo'' die in de nek op de achterzijde van het tenue is verwerkt. Het Argentinië uitshirt 2022-2023 is dit seizoen paars en bevat aan de onderkant een design van vlammen, geïnspireerd door de zonnestralen van de Incazon. Het uitshirt bevat bovendien zilveren details, die verwijzen naar de kleur van de bedrukking op het Argentinië uitshirt. De adidas strepen en de lijnen op de mouwen zijn lichtpaars.

Argentinië WK 2022 voetbalshirts

Polen WK 2022 voetbalshirts

Nike is sinds 2009 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van het Poolse voetbalelftal en heeft ook de Polen WK 2022 voetbalshirts geproduceerd. Het thuisshirt is bijna volledig wit en heeft op de mouwen een all-over print, geïnspireerd door de structuur van de vleugels van de adelaar uit het logo van de voetbalbond. Op de linkerborst van de Polen voetbalshirts staat het retro logo van de voetbalbond en de binnenkant van de hals bevat het moderne logo. Het Polen uitshirt is geïnspireerd door de Polen uitshirts van de jaren '70 en '80. Dit voetbalshirt is volledig rood en bevat een witte ronde hals met een dunne rode lijn. Dit is ook het design van de band aan de onderkant van de mouwen.

Polen WK 2022 voetbalshirts

Mexico WK 2022 voetbalshirts

Na een kort uitstapje naar een zwart thuisshirt draagt het Mexicaanse voetbalshirt tijdens het WK in Qatar weer een oud en vertrouwd groen Mexico thuisshirt. Dit voetbalshirt ook een all-over print, die geïnspireerd is door de roots van het land. De print van geometrische vormen is namelijk geïnspireerd door één van de belangrijkste goden in de Azteekse mythologie, de Quetzalcoatl. Deze gevederde slang wordt door de Mexicanen beschouwd als de god van leven, de schepper van de wereld en de mensheid. Het thuistenue bevat een all-over print van horizontale zigzagbanen, die symbool staan voor de gevederde hoofdtooi, die in het Mexicaans de ''copilli'' genoemd wordt. Het Mexico WK 2022 uitshirt is gebroken wit en bevat een all-over print van rode lijnen en vormen, geïnspireerd door de Mixteekse kunst. De print wordt vooral gekenmerkt door pictogrammen van mensen, goden, dieren, planten, bergen, wolken en verschillende andere symbolen. De details op het uitshirt zijn volledig rood en in de ronde hals komt ook een groene lijn terug, waardoor ook het uitshirt alle kleuren van de nationale vlag bevat. Adidas is sinds medio 2007 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal.

Mexico WK 2022 voetbalshirts

Saudi-Arabië WK 2022 voetbalshirts

Nike verzorgt sinds 2011 de voetbalshirts van Saudi-Arabië en heeft ook de Saudi-Arabië WK 2022 voetbalshirts ontworpen. Tijdens het WK in Qatar draagt Saudi Arabië een wit thuisshirt met een all-over print van palmbomen. De ronde hals en de swoosh van Nike zijn groen, waardoor ook dit voetbalshirt de kleuren van de nationale vlag heeft. Het Saudi-Arabië uitshirt 2022-2023 is groen en heeft dezelfde print als op de mouwen van het Polen uitshirt, maar dan over het gehele voetbalshirt. Deze print is geïnspireerd door de vleugels van de adelaar uit het logo van de nationale voetbalbond.

Saudi Arabië WK 2022 voetbalshirts

Poule D

Frankrijk WK 2022 voetbalshirts

Elegantie en ''Les Bleus'' staan inmiddels synoniem voor elkaar. Ook dit jaar heeft Nike, dat sinds 2011 de kledingsponsor is van het nationale team, ervoor gezorgd dat Frankrijk in een elegant thuisshirt speelt. De gouden accenten en henley collar met knoopje zorgen ervoor dat het team van bondscoach Didier Deschamps er tijdens het WK in Qatar chique uitziet. Het motto van het nationale elftal subtiel verwerkt aan de binnenkant van de hals: ''Nos Différences nous unissent''. Bovendien bevat de kraag van het voetbalshirt een subtiele all-over print van, geïnspireerd door de bladeren van een eikenboom en de takken van een olijmbool, die in het land symbool staan voor kracht, solidariteit en vrede. Het Frankrijk uitshirt 2022-2023 heeft een opvallende all-over print, namelijk de zogenaamde Toile de Jouy print. Dit betreft een typisch Frans decoratiepatroon, waarin we verschillende Franse symbolen herkennen, zoals de Arc de Triomphe, de Clairefontaine, de Cockerel en verschillende botanische versieringen. De logo's van de Franse voetbalbond en Nike op het uitshirt zijn (natuurlijk) blauw) en dit voetbalshirt bevat een ronde hals.

Frankrijk WK 2022 voetbalshirts

Australië WK 2022 voetbalshirts

Nike verzorgt ook de WK voetbalshirts van het Australische voetbalelftal. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2004 de kledingsponsor van The Socceroos. De Australië WK 2022 voetbalshirts zijn vooral een eerbetoon aan rijke flora en fauna van het land. Het thuisshirt van Australië is goud en bevat een all-over print van kleine spikkels, verwijzend naar het ruige zanderige landschap van de Outback en de Westlands en bossen. De groene details uit de nationale vlag zijn te vinden aan de binnenkant van de hals en in de band aan de onderkant van de mouwen. Het Australië uitshirt is donkerblauw met turquoise accenten. Deze kleurencombinatie staat symbool voor het zeeleven en de riffen van Australië & verwijzen naar de diepe band van de Australiërs met het kustleven.

Australië WK 2022 voetbalshirts

Denemarken WK 2022 voetbalshirts

De Denemarken WK 2022 voetbalshirts zijn inmiddels lang en breed in verschillende media uitgemeten. Het Deense voetbalelftal is namelijk het enige voetbalelftal dat met de voetbalshirts een statement maakt tegen het WK in Qatar. Qua design zijn de drie Denemarken voetbalshirts geïnspireerd door de tenues waarin het Deense voetbalelftal het EK van 1992 won. Zowel het thuishirt (rood) als het uitshirt (wit) en het 3e voetbalshirt (zwart) bevatten een design strepen op de onderkant van de mouwen en driehoeken op de zijkanten van het voetbalshirt. De logo's van Hummel en de Deense voetbalbond hebben dezelfde kleuren als de voetbalshirts, waardoor deze bijna niet zichtbaar zijn. Dit is ook exact het doel van het design van de voetbalshirts. Hummel zegt hier het volgende over: ''"Sport moet mensen samenbrengen en als dat niet gebeurt, willen we een statement maken. We willen niet zichtbaar zijn op een toernooi dat het leven heeft gekost aan duizenden mensen. We steunen het Deense elftal volledig, maar dat is niet hetzelfde als het steunen van Qatar als host." Hummel is sinds 2016 de kledingsponsor van het Deense voetbalelftal.

Denemarken voetbalshirts WK 2022

Tunesië WK 2022 voetbalshirts

Kappa is de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Tunesië en verzorgt de Tunesië WK 2022 voetbalshirts. De voetbalshirts van het Tunesische voetbalelftal zijn geïnspireerd door een gebeurtenis van meer dan 100 jaar geleden. De voetbalshirts van het Tunesische voetbalelftal bevatten namelijk een print van de Armor Of Hannibal. Dit is een harnas dat in 1909 in Tunesië werd gevonden en werd toegeschreven ana de Carthaagse generaal Hannibal. Het schild wordt tegenwoordig bewaard in het Bardeo National Museum in Tunis. Tunesië draagt tijdens het WK in Qatar een rood uitshirt en wit uitshirt. Beide voetbalshirts bevatten contrasterende details.

Tunesië voetbalshirts 2022-2023

Poule E

Duitsland WK 2022 voetbalshirts

Adidas is al sinds de jaren '50 de kledingsponsor van het Duitse voetbalelftal en dit seizoen wijkt het design van het Duitsland WK 2022 voetbalshirt af van de traditionele voetbalshirts. Het lijkt erop alsof adidas het design van het Ajax thuisshirt heeft gebruikt als template. Het voetbalshirt is wit en bevat een brede zwarte band op het midden. De kleuren van de Duitse vlag komen terug in de ronde hals en de logo's op het voetbalshirt zijn goud. Deze kleur is gebruikt als verwijzing naar de prijzenkast van het nationale team. Het logo van adidas en de Duitse voetbalbond zijn centraal op de borst geplaatst. De binnenkant van de hals is uitgerust met de bijnaam van het nationale voetbalelftal (Die Mannschaft) en in de nek op de achterzijde van het Duitsland WK 2022 voetbalshirt prijkt de naam van het land: Deutschland. Het Duitsland uitshirt 2022-2023 is een combinatie van zwart en rood. Dit voetbalshirt bevat een duizelingwekkende print, geïnspireerd door de creatieve en aanvallende speelstijl van het nationale elftal. Met wat fantasie kun je in deze all-over print de letter D ontdekken. Alle details op het uitshirt zijn goud en dit voetbalshirt bevat een combinatie van een rechte en diagonale hals.

Duitsland voetbalshirts 2022-2023

Spanje WK 2022 voetbalshirts

Adidas verzorgt ook de Spanje WK 2022 voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds 1991 de kledingsponsor van het nationale elftal. Het Spanje thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het unieke DNA van het land en is volledig rood met donkerblauwe en gele details. De V-hals is in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Deze bevat twee rode banen met in het midden een gele band, geflankeerd door twee donkerblauwe banen. De adidas strepen op de schouders zijn blauw en het adidas logo op de rechterborst geel. Het Spanje uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de kleuren en het logo van het WK van 1982. In 1982 vond het wereldkampioenschap voetbal namelijk plaats in Spanje. Het voetbalshirt is een combinatie van lichtblauw en wit en bevat een design van golven. De adidas strepen zijn in stijl van de kleuren van de Spaanse vlag en zijn rood/geel. De logo's van adidas en de Spaanse voetbalbond staan centraal op de borst van het Spanje uittenue, dat een ronde hals heeft.

Spanje WK 2022 voetbalshirts

Japan WK 2022 voetbalshirts

Poule C is een poule met bijna alleen maar landen die worden gesponsord door adidas. Het sportmerk is sinds 1999 namelijk ook de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Japan. Het Japan WK 2022 thuisshirt is natuurlijk overwegend blauw en wordt gekenmerkt door een all-over print, geïnspireerd door de Japanse vouwkunst (origami). Het Japan thuisshirt bevat een all-over print van origami vogels, welke gebaseerd zijn op de vogel uit het logo van de voetbalbond. Het Japan thuisshirt bevat een donkerblauwe ronde hals en witte adidas strepen op de schouders en de band op de zijkanten van het voetbalshirt is rood. Ook het Japan uitshirt bevat de print van origami vogels, maar dan alleen op de mouwen. Deze print is blauw/rood en verder is het uitshirt volledig wit met zwarte accenten. De kraag is zwart en hetzelfde geldt voor het adidas logo en de adidas strepen op de mouwen.

Japan WK 2022 voetbalshirts

Costa Rica WK 2022 voetbalshirts

Ook New Balance is vertegenwoordigd op het WK. Het Amerikaanse sportmerk is namelijk de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Costa Rica. De Costa Rica WK 2022 voetbalshirts hebben een vrij eenvoudig design. Het thuisshirt is rood met een witte V-hals en een brede blauwe band aan de onderkant van de mouwen en het uitshirt is wit met een brede blauwe band aan de onderkant van de mouwen. De nieuwe Costa Rica tenues bevatten voor het eerst het nieuwe logo van de voetbalbond op de borst en hebben op de achterzijde de letters van de voetbalbond in het goud.

Costa Rica WK 2022 voetbalshirts

Poule F

België WK 2022 voetbalshirts

België staat tijdens het WK in Qatar letterlijk in vuur en vlam! Het België WK 2022 voetbalshirt bevat op de mouwen een all-over print van vlammen, die natuurlijk geïnspireerd zijn door de bijnaam van het nationale voetbalelftal: de Rode Duivels. Het voetbalshirt is verder rood en de mouwen zijn zwart. Bovendien bevat het België thuisshirt een zwarte overlappende V-hals. Het duivelse karakter van het België thuisshirt wordt ruimschoots gecompenseerd door het België WK 2022 uitshirt. Het thema van dit voetbalshirt is namelijk liefde. Het België uitshirt is wit met verschillende kleurige details, geïnspireerd door de kleuren van het vuurwerk van Tomorrowland, het festival dat jaarlijks in België plaats vindt en dit jaar als thema ''LOVE'' had. De kleurige accenten komen niet alleen terug in de V-hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de band op de zijkanten van het België uitshirt, maar ook in de logo's van de Belgische voetbalbond en adidas op de borst. Op de achterzijde van het uitshirt staat de tekst LOVE. Zou de combinatie van het goede en het kwade voor België de perfecte combinatie zijn om wereldkampioen te worden?

Canada WK 2022 voetbalshirts

Canada is het enige land dat dezelfde voetbalshirts draagt als tijdens de kwalificatiereeks. Als officiële reden geeft kledingsponsor Nike dat de tenues van het Canadese voetbalelftal niet meer meegenomen konden worden in de productiereeks voor het WK en misschien had het Amerikaanse sportmerk wel niet verwacht dat Canada zich zou plaatsen voor het WK. De laatste keer was namelijk in 1986. De Canada WK 2022 voetbalshirts hebben het standaard Nike Vapor template. Het thuisshirt is rood en het uitshirt is wit. Beide voetbalshirts bevatten een all-over print van golven op de mouwen en hebben een ronde hals.

Canada WK 2022 voetbalshirts

Marokko WK 2022 voetbalshirts

Sinds 2019 is Puma weer de kledingsponsor van het nationale elftal van Marokko. Het Marokko WK 2022 thuisshirt is geïnspireerd door een voetbalshirt dat al eerder door Puma werd geproduceerd, namelijk het voetbalshirt van 1998. In de periode 1998-2002 was het Duitse sportmerk ook al verantwoordelijk voor het design van de Marokko voetbalshirts. Het Marokko thuisshirt is rood en wordt gekenmerkt door de groene blokken op de borst. Deze baan wordt op het midden onderbroken om plaats te maken voor het logo van Puma. Ook de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen van het uitshirt zijn groen. Het Marokko uitshirt 2022-2023 heeft het nieuwe Puma template. Dit voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door het vlak op het midden van het voetbalshirt. Dit vlak wordt gekenmerkt door het patroon van typisch Marokkaanse patronen en bevat aan de bovenkant de logo's van de voetbalbond en Puma. De kleuren van de nationale vlag komen terug in de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Op zowel het thuisshirt als het uitshirt is de naam van het land in het Arabisch op de achterzijde van het tenue verwerkt.

Marokko WK 2022 voetbalshirts

Kroatië WK 2022 voetbalshirts

Kroatië completeert poule F. Sinds 2000 is Nike de kledingsponsor van het Kroatische voetbalelftal. Het Kroatië WK 2022 thuisshirt heeft weer het traditionele design van rode en witte blokken, alleen zijn de blokken dit jaar wat willekeuriger over het tenue verspreid. Vooral op het midden van de borst en ter hoogte van de linker zijkant bevinden zich minder blokken. Het thuisshirt bevat een ronde hals en de logo's van de voetbalbond en Nike staan centraal op de borst. Het Kroatië uitshirt 2022-2023 is enerzijds geïnspireerd door de Adriatische kust en anderzijds door het design van het thuisshirt. Dit voetbalshirt is donkerblauw en bevat een design van lichtblauwe blokken op de linker bovenkant en op de mouwen. In deze blokken is ook weer fading en gradiënt effect verwerkt. In tegenstelling tot het thuisshirt staan de logo's van de voetbalbond en Nike op dit voetbalshirt wel op de linker- en rechterborst.

Kroatië WK 2022 voetbalshirts

Groep G

Brazilië WK 2022 voetbalshirts

Voor Brazilië is het inmiddels twintig jaar geleden dat ''A Seleção'' wereldkampioen werd. Het huidige sterrenensemble is één van de favorieten voor het winnen van het wereldkampioenschap. Alles is er aan gelegen om te strijden als een jaguar en dat hebben Nike (sinds 1997 kledingsponsor van het nationale voetbalelftal) en de Braziliaanse voetbalbond letterlijk genomen. Het gele thuisshirt bevat namelijk een all-over print van vlekken, die geïnspireerd zijn door de huid van een jaguar en symbool staan voor de mentaliteit en strijdbaarheid van de Brazilianen. Het Brazilië thuisshirt is verder uitgerust met een henley collar met een knoopje. De henley collar is blauw/groen en het knoopje het design van en rondom het knoopje is geheel in stijl van de kleuren van de Braziliaanse vlag. De binnenkant van de hals bevat een print van een wereldbol met de tekst: ''Garra Brasileira''. Het Brazilië uitshirt borduurt verder op het design van het thuisshirt. De mouwen van het blauwe uitshirt bevatten namelijk dezelfde all-over print van vlekken. De mouwen zijn groen en de vlekken op het voetbalshirt zijn blauw met en hebben een fading effect. Het uitshirt heeft een ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen is groen/geel.

Brazilië WK 2022 voetbalshirts

Servië WK 2022 voetbalshirts

Puma is sinds 2018 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Servië en is ook verantwoordelijk voor de WK 2022 voetbalshirts van het land. Het Servisch voetbalelftal kwam nooit verder dan de groepsfase van het WK. De gouden accenten op het Servië thuisshirt 2022-2023 moeten ongetwijfeld nog meer glorie toevoegen aan de deelname van het nationale voetbalelftal. Deze zijn te vinden in de band aan de onderkant van de mouwen en de v-hals. Het voetbalshirt heeft een iets donkerder rode tint dan de vorige editie en bevat bovendien een all-over print van kruizen, geïnspireerd door het landswapen van Servië. Het Servië uitshirt 2022-2023 is wit en wordt gekenmerkt door het gouden vlak op de borst. Dit vlak is geïnspireerd door het stadswapen bij het Prince Mihailo Monument in Belgrado. De bovenkant van het vlak bevat het logo van de Servische voetbalbond en daarboven staat het logo van Puma in het goud. Het uittenue bevat een combinatie van een diagonale en rechte hals.

Servië WK 2022 voetbalshirts

Zwitserland WK 2022 voetbalshirts

Puma verzorgt ook de voetbalshirts van het nationale voetbalelftal van Zwitserland. Het Duitse sportmerk heeft sinds 1999 een samenwerkingsverband met de Zwitserse voetbalbond. Het Zwitserland WK 2022 thuisshirt is geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '90. Het thuisshirt is rood en wordt gekenmerkt door de dunne witte lijnen op de borst. Traditiegetrouw staan op de borst van de Zwitserland voetbalshirts niet alleen het logo van de voetbalbond en Puma, maar ook de vlag van het land. Het thuisshirt heeft een v-hals met een witte lijn. De dunne lijnen van het Zwitserland thuisshirt zijn ook verwerkt in het Zwitserland WK 2022 uitshirt. Dit voetbalshirt is wit en bevat op het midden een design van dunne verticale zilveren lijnen. Op het midden van het voetbalshirt bevindt zich ook een rood vlak. De bovenkant van dit vlak bevat het logo van de Zwitserse voetbalbond en de vlag van het land. Het logo van Puma prijkt boven dit vlak. Ook het uitshirt is uitgerust met een v-hals.

Zwitserland WK 2022 voetbalshirts

Kameroen WK 2022 voetbalshirts

Kameroen heeft sinds dit jaar een nieuwe kledingsponsor. Het motormerk One Sports verzorgt sinds begin dit jaar de tenues van het nationale voetbalelftal van Kameroen en heeft het stokje overgenomen van het Franse sportmerk Le Coq Sportif. Alle Kameroen WK 2022 voetbalshirts hebben hetzelfde template. De bovenkant van de voetbalshirts bevat een all-over print van blokken en andere geometrische vormen, die samen de kop van een leeuw vormen en verwijzen naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: de Ontembare Leeuwen. Alle Kameroen voetbalshirts bevatten aan de onderkant van de mouwen de drie kleuren van de nationale vlag: groen, rood en geel. Het thuisshirt is natuurlijk groen, het uitshirt is wit en het 3e voetbalshirt is rood. Op deze tenues prijkt ook een badge van een leeuw. We gaan zien of Kameroen ook tijdens dit toernooi ontembaar is!

Kameroen WK 2022 voetbalshirts

Poule H

Portugal WK 2022 voetbalshirts

Nike is sinds 1997 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Portugal en is ook dit jaar verantwoordelijk voor de tenues van het nationale team. Het Portugal WK 2022 thuisshirt is dit jaar geïnspireerd door de wapperende vlag van de fans van het nationale elftal, wanneer zij met passie het nationale voetbalelftal aanmoedigen! Het voetbalshirt heeft een diagonaal half om half design. Vanaf de rechter oksel naar de linker onderkant loopt er een diagonale lijn. Boven deze lijn is het voetbalshirt rood en onder deze lijn is het Portugal WK 2022 voetbalshirt groen. De swoosh van Nike op de rechterborst is goud en het tenue bevat een ronde hals. Een speciaal details bevindt zich nog in de nek op de achterzijde van het Portugal tenue. Dit betreft de Esfera Armilar. Dit betreft de armillarium uit het wapenschild van Portugal. Dit symbool verwijst naar het Portugese koloniale rijk en de ontdekkingen van de ontdekkingsreizigers. Het Portugal uitshirt 2022-2023 is wit en bevat een groen en rood vlak op de borst. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen van dit voetbalshirt zijn donkerblauw. Het uitshirt bevat ook de armillarium in de nek. 

Portugal WK 2022 voetbalshirts

 

Uruguay WK 2022 voetbalshirts

Puma verzorgt sinds 2006 de voetbalshirts van Uruguay. Voor het Uruguay WK 2022 thuisshirt heeft het Duitse sportmerk inspiratie gehaald uit het eerste voetbalshirt waarin successen geboekt worden en dat is al bijna 100 jaar geleden. In 1924 won het voetbalelftal van Uruguay namelijk de Olympische Spelen in Parijs. Het thuisshirt is natuurlijk volledig lichtblauw en bevat een witte henley collar. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit en het Puma logo op de rechterborst en de mouwen is goud. Het Uruguay uitshirt 2022-2023 is wit met lichtblauwe accenten. Het voetbalshirt bevat over het midden een design van dunne lichtblauwe verticale banen. Ook de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn uitgerust met lichtblauwe lijnen. Het uitshirt wordt verder gekenmerkt door het iconische ''Puma'' vlak, welke in stijl is van de vorm van het logo van de voetbalbond. De bovenkant van het vlak bevat zowel de vlag van het land, als het logo van de voetbalbond en de naam van het land. Het Puma logo prijkt in het goud boven dit vlak.

Uruguay WK 2022 voetbalshirts

Ghana WK 2022 voetbalshirts

Puma heeft sinds 2005 een samenwerking met de Ghanese voetbalbond en ook dit jaar is het Duitse sportmerk weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Ghana tenues. Het Ghana WK 2022 thuisshirt is geïnspireerd door het Ghana voetbalshirt van 1996. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 boekte het Ghanese voetbalelftal een legendarische overwinning op Italië, waar destijds spelers als Cannavaro, Nesta en Buffon speelden. Het thuisshirt is weer volledig wit en wordt verder gekenmerkt door de horizontale rode, gele en groene lijnen aan de onderkant van de mouwen, geïnspireerd door de kleuren van de nationale vlag. Uiteraard mag de ''Black Star'' op het midden van de borst niet ontbreken. Het Ghana uitshirt 2022-2023 is volledig rood en bevat een vierkant vlak op het midden. De bovenkant van dit vlak heeft een design van driehoeken in stijl van de kleuren van de Ghanese vlag. In dit vlak staan de naam van het land, een zwarte ster en het logo van de voetbalbond. Boven dit vlak prijkt het logo van Puma.

Ghana WK 2022 voetbalshirts

Zuid-Korea WK 2022 voetbalshirts

Last but not least bespreken we de Zuid Korea WK 2022 voetbalshirts. Nike is sinds 1996 de kledingsponsor van de ''Aziatische Tijgers'' en is ook verantwoordelijk voor het design van deze voetbalshirts Het Zuid-Korea thuisshirt is volledig rood en bevat een design van zwarte banen met fading effect. Deze banen zijn geïnspireerd door de vacht van tijgers, verwijzend naar de bijnaam van het nationale team. Het thuisshirt bevat bovendien een brede zwarte v-hals. Het uitshirt is zwart en bevat een design van rode, gele en blauwe vlekken, die kriskras door elkaar heenlopen. Deze kleuren zijn een verwijzing naar de Taeguk, het symbool op de Koreaanse vlag, dat symbool staat voor de nationale trots en het evenwicht tussen hemel (blauw) en aarde (rood).

Zuid-Korea WK 2022 voetbalshirts

 

WK 2022 voetbalshirts bestellen

Alle WK 2022 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen hebben vrijwel alle voetbalshirts een prijs van tussen de € 80,- en € 90,-. Voor kinderen bestel je de WK voetbalshirts voor een prijs tussen de € 70,- en € 80,-. In deze webshop kun je alle WK voetbalshirts laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen! 

Bestel je WK voetbalshirt in deze fanshop!