1 november 2021

Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 uitgelekt

De eerste informatie over het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 is uitgelekt via footyheadlines! Dit betreft het tenue waarin het elftal van Louis van Gaal (mogelijk) de WK 2022 wedstrijden in Qatar speelt. Daarnaast wordt dit tenue gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024, welke plaatsvindt in Duitsland. Of deze informatie klopt, weten we overigens pas in september 2022. Dan wordt het tenue door Nike en de KNVB officieel gepresenteerd. Nike is dus weer verantwoordelijk voor de productie en het design van het nieuwe tenue. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1996 de kledingsponsor van Oranje en heeft met de KNVB nog een contract tot de zomer van 2026. 

Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirt

Het enige wat bekend is van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 is de kleurencombinatie van het tenue. Uiteraard wordt het thuistenue weer oranje. Echter komend seizoen betreft dit een andere tint oranje, namelijk: ''Laser Orange.'' Dit is een andere tint oranje dan het huidige Nederlands Elftal voetbalshirt. Het huidige thuistenue heeft een felle tint oranje en het nieuwe tenue heeft een wat lichtere tint oranje die wat meer tegen het geel aan zit. Dit doet denken aan de kleur van het Nederlands Elftal tenue van 1988, het tenue waarin het EK gewonnen werd. Verder bevat het nieuwe Nederlands Elftal tenue opnieuw zwarte accenten. Hoe deze kleur terug komt in het tenue is nog niet bekend, maar ongetwijfeld zullen de logo's van Nike en de KNVB op de borst zwart zijn. Wat verder opvallend is aan de nieuwe tenues is dat het voetbalbroekje ook weer een andere tint oranje heeft. Deze tint wordt door Nike ''Orange Peel'' genoemd. Dit is weer een wat donkerdere tint oranje.

Verder is er nog niet veel informatie bekend over het nieuwe tenue. Wel lijkt Nike voor alle tenues komend seizoen een geheel nieuw template te introduceren. De tenues van Nike hebben vanaf het seizoen 2022-2023 een unieke snit, waarbij alles draait om vrije beweging. Bovendien lijken de tenues een plastic taping te bevatten, vergelijkbaar met die van de Nike compressiekleding, waardoor de tenues nog getailleerder om het lichaam vallen. De tenues bevatten bovendien weer de gebruikelijke technologieën. De authentic tenues, de versie die de spelers dragen, zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en bewerkstelligen de afvoer van zweet/vocht naar de buitenkant van de tenues en zorgen ook voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen dus getailleerder en zijn lichter dan de replica tenues.

Check hieronder de kleurencombinatie van het mogelijke, nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023. Zodra er meer informatie is over deze tenues, updaten we dit bericht.

Nederlands Elftal voetbalshirt bestellen

Het Nike Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirt kun je pas vanaf september 2022 bestellen in de onderstaande winkels. De huidige tenues zijn uiteraard nog wel beschikbaar! Deze tenues worden tot en met juni 2022 gedragen. Voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 en voor volwassenen € 89,95. In een aantal van de onderstaande winkels zijn deze tenues al in de SALE. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Nederlands Elftal voetbalshirt in deze Nederlands Elftal fanshop (inclusief korting) 

of de 
Nike SHOP (inclusief officiële bedrukking)

Kleuren Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023