Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de KNVB. In dit tenue speelt het team van bondscoach Louis van Gaal de WK 2022 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023. In de poulefase van het WK in Qatar speelt ''Oranje'' tegen gastland Qatar, Ecuador en Senegal. Het nieuwe tenue wordt ook door het vrouwenvoetbalelftal van Nederland gedragen in de periode 2022-2023. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Nederlands Elftal tenues. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1996! Het contract loopt nog tot medio 2026. 

De inspiratie

Het Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 borduurt voort op het thema van het vorige thuisshirt. Het tenue heeft dit seizoen wel een iets andere tint oranje. Deze tint is iets lichter oranje en wordt door Nike ''Laser Orange'' genoemd. Het tenue bevat weer een all-over print in twee verschillende tinten oranje. Deze print is geïnspireerd door de manen van een leeuw. Waar het vorige thuisshirt een print van geometrische vormen had, die de kop van een leeuw symboliseren, staat ook in het WK 2022 voetbalshirt van Nederland weer de leeuw centraal. De creatieve print op het Nederlands Elftal tenue is ook een verwijzing naar het Totaalvoetbal waarmee het Nederlands Elftal zichzelf op de kaart zette in de jaren '70. Het voetbalshirt staat daarmee ook symbool voor de creativiteit, souplesse en de mentaliteit van succesvolle voetballers en ook wereldberoemde streetwear- en modevernieuwers! Het Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirt is bovendien uitgerust met zwarte vegen, die symbool staan voor de fighting spirit van ''Oranje''

Het design

Verder heeft het Nederlands Elftal thuistenue alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en bevat daaronder een ronding. Deze ronding komt ook weer terug op de achterzijde van het tenue en is daar zwart. De onderkant van de zijkanten van het Nederlands Elftal tenue bevatten een opening met daarin een zwarte driehoek. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het zwart. De badge van de KNVB heeft de vorm van een schild en is zwart met een oranje leeuw. De omlijning van het logo is ook zwart. De binnenkant van de hals is ook zwart en bevat een halve cirkel met daarin de naam van het land: NEDERLAND. Het Nederlands Elftal thuistenue 2022-2023 wordt dit jaar compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje. Het logo van Nike op het voetbalbroekje is zwart en de badge van de KNVB heeft dezelfde stijl als op het voetbalshirt. De kousen van het tenue zijn volledig oranje met een zwarte swoosh.

De technologieën

Zoals alle Nike tenues zijn de Nederlands Elftal tenues onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de voetbalshirts zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De tenues van Nike hebben dit seizoen een unieke snit, waarbij alles draait om vrije beweging. De tenues bevatten bovendien weer de nieuwste performance technologieën. De authentic tenues, de versie die de spelers dragen, zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en bewerkstelligen de afvoer van zweet/vocht naar de buitenkant van de tenues en zorgen ook voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen dus meer getailleerd, zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. 

Nederlands Elftal aanvoerder Virgil van Dijk reageert enthousiast op het design van de nieuwe voetbalshirts: “Elke keer dat ik het voetbalshirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken. Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land. Het blijft speciaal om dat als captain te mogen doen." Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt, dat vanaf nu tot begin 2024 door zowel het mannen- als het vrouwenelftal van Nederland gedragen wordt en check ook het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt

Nederlands Elftal voetbalshirt bestellen

Het Nike Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica/stadium versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164m 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je ook de nieuwste Nederlands Elftal trainingskleding en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!