Nike lanceert opnieuw Nederlands Elftal mini tenue voor baby's, peuters en kleuters

Wie wil er nu niet als trotse vader of moeder met de kinderen het Nederlands Elftal voor de tv of zelfs in het stadion aanmoedigen tijdens het EK in Duitsland? Iedereen toch? Speciaal voor de jongste fans hebben de KNVB en Nike weer een mini gelanceerd, in stijl van het Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt.

Dit tenue bestaat weer uit een voetbalshirtje, een voetbalbroekje en kleine sokken. Het tenuetje is beschikbaar voor baby’s vanaf drie maanden, maar ook al voor peuters. De maatrange van het Nederlands Elftal mini tenue loopt namelijk tot kinderen van drie jaar. Daar stopt het natuurlijk niet. Er is namelijk ook een tenue voor kleuters, Het tenue voor kleuters is iets duurder (slechts € 5,-) en loopt tot maat 128, dus voor kinderen tot 7/8 jaar.

Genoeg over de praktische kant van het Nederlands tenue voor baby’s, peuters en kleuters. Het shirt ziet er ook gewoon weer goed uit! Dit jaar geen all-over-graphic print van een brullende leeuw, maar meer eenvoudig en met stijl! Het voetbalshirtje is namelijk fel oranje, geïnspireerd door de kleur van het koningshuis, maar ook door het creatieve spel, wat wij als Nederlanders graag zien. Het koninklijke thema en de trotse nationale identiteit komen niet alleen terug in de basiskleur, maar ook in de details. De ronde hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de taping op de zijkanten van het voetbalshirt zijn donkerblauw. Hoewel het baby tenue een ronde hals bevat, ontbreken de taping op de zijkanten en aan de onderkant van de mouwen. Het tenue voor kleuters heeft wel hetzelfde design als de spelers dragen.

Kenmerkend aan het Nederlands Elftal voetbalshirt is het design van golven op de voorkant. Dit is een nieuw bedacht special effect van Nike, dat ook wel het metaprisma effect genoemd wordt. Door gebruik te maken van licht en beweging heeft het tenue een frisse uitstraling. Dit special effect loopt ook door op het oranje voetbalbroekje. Op het shirt en het broekje staan natuurlijk de logo’s van de KNVB en Nike. Ook deze logo’s zijn in het koninklijke thema. De swoosh is donkerblauw en het schild van de KNVB op de linkerborst is lichtblauw met een donkerblauwe leeuw. Een subtiel detail is te vinden aan de binnenkant van de hals. Hier prijkt een blauwe kroon als eerbetoon aan het koningshuis. Het baby tenue bevat knoopjes aan de zijkanten van de ronde hals, zodat je het shirtje nog makkelijker aan en uit kunt doen. Last but not least wordt het Nederland tenue voor baby’s, peuters en kleuters gecompleteerd door fel oranje sokken!

Het Nederlands Elftal EK 2024 tenue kun je vanaf nu voor baby, peuters en kleuters bestellen. Voor baby’s en peuters is het tenuetje € 64,95 en voor peuters € 69,95!