Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt statement van geometrie en minimalisme!

Dit is het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt! Het nieuwe uitshirt van ''Oranje'' is namelijk officieel gelanceerd door de KNVB en Nike. In dit tenue speelt het team van bondscoach Ronald Koeman niet alleen de EK 2024 wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK op vreemde bodem. Tijdens de thuiswedstrijden dragen Oranje en alle andere vertegenwoordigende teams het Nederlands Elftal EK 2024 thuisshirt

Donkerblauw met geometrische details

Het Nederlands Elftal Euro 2024 uitshirt is een waar kunstwerk of een puzzelstuk! Het is maar net hoe je het zien wilt. Met het voetbalshirt maken Nike en de KNVB een statement van minimalisme en geometrie!  

Het Nederlands Elftal uitshirt 2024-2025 heeft dezelfde kleur als het vorige uitshirt, maar dan met een iets spannender design. Het voetbalshirt heeft namelijk drie verschillende tinten blauw, die verwijzen naar de historie van het koningshuis, de eenheid en trots! Het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt is overwegend donkerblauw en wordt gekenmerkt door de verschillende vlakken op het voetbalshirt. Het voetbalshirt bevat zowel oranje vlakken als blauwe vlakken, die gecombineerd worden met verticale lijnen in deze twee kleuren. De oranje vlakken lijken verschillende elementen te bevatten van de leeuw uit het logo van de voetbalbond. De blauwe blokken hebben een lichtere tint blauw dan de kleur van het tenue. De blokken en lijnen zijn weer een verwijzing naar de Nederlandse grootmeesters of het totaalvoetbal van de jaren ’70, die nog steeds de basis vormt voor de speelstijl van Oranje. In de body van het Nederlands Elftal uitshirt is, zoals op alle Nike voetbalshirts dit jaar, een special effect verwerkt. Dit effect wordt door Nike ''Metaprisma'' genoemd. Dit effect zorgt ervoor dat de traditionele kleuren van het voetbalshirt worden versterkt met licht en beweging, waardoor er een nog dynamischere uitstraling ontstaat. Geometrie, snelheid en minimalisme zijn daardoor de fundamenten van het uitshirt! 

De v-hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn ook in stijl van de kleuren van het thuisshirt, namelijk fel oranje. Op de rechterborst prijkt het Nike logo in het wit en de linkerborst bevat het KNVB logo. Deze badge is lichtblauw met in het midden een donkerblauwe leeuw. De binnenkant van de hals van het uitshirt heeft nog een speciaal detail. Hier prijkt namelijk een graphic van een oranje kroon, verwijzend naar het Koningshuis en natuurlijk de eenheid en trots van Nederland. 

Het Nederlands Elftal thuistenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan weerszijden een diagonale band, waarvan de helft lichtblauw en de helft oranje is. De logo's van de KNVB en Nike hebben dezelfde kleurencombinatie als op het uitshirt. De sokken van het Nederlands Elftal uittenue 2024-2025 zijn donkerblauw met op het midden een lichtblauwe swoosh. 

Officiële bedrukking

De stijl van de officiële bedrukking van de namen en nummers op het tenue zijn ook nieuw! Ook dit seizoen is de officiële bedrukking, geïnspireerd door de bedrukking van de jaren '70 en met name die van 1974, het jaar waarin Nederland de WK finale speelde in Duitsland. De bedrukking heeft een hoekig design en wordt gekenmerkt door de dunne uitlijning in het midden. Ook de letters van de namen van de spelers hebben dit hoekige design. Het borstnummer staat dit seizoen onder het Nike logo. Zowel het rugnummer als de namen van de spelers en het borstnummer op het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt zijn wit. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit ADV en Nike Dri Fit. De replica voetbalshirts zijn voorzien van de Nike Dri Fit technologie en de authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic shirts hebben extra ventilatiezones, vallen meer getailleerd en zijn lichter. 
  • V-hals

Nederlands Elftal uitshirt bestellen

Het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de replica voetbalshirts € 99,95 en de authentic versie is € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het uitshirt € 79,95. De voetbalbroekjes zijn ook dit jaar beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze webshops kun je het Nederlands Elftal uitshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. 

Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt statement van geometrie en minimalisme!
Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt statement van geometrie en minimalisme!