Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023

Het Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 heeft veel weg van de uitshirts van meer dan twintig jaar geleden! Ook toen was Nike al kledingsponsor van het Nederlands Elftal en gooide ''Oranje'' hoge ogen tijdens het WK van 1998 in Frankrijk en het EK van 2000. Helaas wel zonder tastbare herinnering! In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Nederlands Elftal de WK 2022 uitwedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in de periode 2022-2023. Het uittenue wordt ook gedragen door het vrouwenvoetbalelftal van Nederland. Nike is sinds 1996 de kledingsponsor van ''Oranje'' en is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Nederland voetbalshirts.

Nederlands Elftal WK 2022 uitshirt 

Het Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 is ook geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en de invloedrijke kledingmerken die een belangrijke stempel hebben gedrukt op voetbal, streetwear en cultuur. Het tenue doet tegelijkertijd dus ook denken aan de uitshirts van 1998 en 2000. Het Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 heeft exact dezelfde koninklijke kleur blauw als de tenues van deze periode. Deze tint blauw wordt door Nike ''Deep Royal'' genoemd. In deze tenues behaalde speelde het Nederlands Elftal aantrekkelijk voetbal, maar won het geen toernooien. Tijdens het WK van 1998 eindigde het Nederlands Elftal op de vierde plaats. In de halve finale van het WK in Frankrijk verloor Nederland na strafschoppen van Brazilië en in de troostfinale was Kroatië te sterk voor Nederland. Ook op het EK van 2000 in eigen land behaalde Nederland de halve finale en weer moesten strafschoppen de uitkomst bieden. Opnieuw delfde het Nederlands Elftal het onderspit en won Italië de strafschoppenserie. Hoewel ''Oranje'' dus geen prijzen won in deze tenues, doet het nieuwe design denken aan de voetbalshirts waarin de Bergkamp, Davids, Seedorf, de gebroeders De Boer, Cocu, Kluivert, Reiziger, van Bronckhorst en tal van andere sterren furore in maakte.

In 2014 en 2016 gebruikte Nike overigens ook een soortgelijke tint blauw in de uitshirts. Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt bevat een ronde hals. Met daaronder een zwarte ronding. Deze ronding komt ook terug op de achterzijde van het uittenue. De band aan de onderkant van de mouwen is overwegend zwart en bevat ook een fel oranje lijn. Deze kleur komt ook weer terug in de swoosh van Nike op de rechterborst. De badge van de KNVB op de rechterborst is zwart en heeft de vorm van een schild. De leeuw van in het logo is oranje. De zijkanten van de onderkant van het tenue bevatten verder nog een zwarte lijn. In de binnenkant van de hals is bovendien nog een detail verwerkt. Hier prijkt een halve cirkel met daarin de naam van het land: NEDERLAND. Het Nederlands Elftal tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte golf. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de KNVB en Nike. De kousen zijn zwart en bevatten een oranje lijn en een oranje swoosh. 

Zoals alle nieuwe Nike tenues zijn de voetbalshirts van Nederland onderdeel van het Nike Move to Zero programma. Dit betekent dat de tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. MOVE TO ZERO is het pad van Nike naar een CO₂-arme toekomst zonder afval. Door bestaande kunststoffen, garens en stoffen te hergebruiken, vermindert Nike zijn uitstoot aanzienlijk. De tenues hebben bovendien een nieuwe pasvorm. De tenues van Nike hebben een unieke snit, waarbij alles draait om vrije beweging. Bovendien lijken de tenues een plastic taping te bevatten, vergelijkbaar met die van de Nike compressiekleding, waardoor de tenues nog meer getailleerd om het lichaam vallen. De voetbalshirts zijn ook uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. De replica/stadium tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De Match voetbalshirts vallen alleen meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 zowel door de mannen, als de vrouwen en alle vertegenwoordigende jeugdelftallen wordt gedragen en check ook het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023.

Nederlands Elftal uitshirt bestellen

Het Nike Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het Match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. In de onderstaande winkels vind je nu ook de nieuwste Nederlands Elftal trainingskleding en kun je je voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.