18 november 2021

Kleuren Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 uitgelekt

Vandaag kunnen we ook de eerste informatie over het Nike Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 presenteren. Footyheadlines bracht namelijk meer nieuws naar buiten over de kleuren van het nieuwe uittenue van Oranje. Of deze informatie klopt, weten we overigens pas in augustus/september 2023. Dan wordt het tenue pas officieel gelanceerd door de KNVB en Nike. Zeker is dat het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal in dit voetbalshirt de uitwedstrijden tijdens het WK van 2022 in Qatar speelt, alsook een de Nations League wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2022.

Donkerblauw Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023

Het huidige zwarte Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021 wordt ingeruild voor een donkerblauw uitshirt, welke door Nike wordt aangeduid als ‘’Deep Royal.’’ Het meest memorable donkerlauwe uitshirt is natuurlijk het uitshirt van 2014. Ook toen was van Gaal bondscoach van Oranje en droeg het Nederlands Elftal tijdens het WK van 2014 een donkerblauw uittenue. Oranje eindigde op dit WK het als derde achter wereldkampioen Duitsland en Argentinië. Ook in 1992, 1998, 2000 en 2016 droeg Oranje een donkerblauw uittenue. Volgens footyheadlines is het nieuwe Nederlands uittenue ook uitgerust met fel oranje accenten. Deze kleur oranje wordt door Nike ‘’Habanero Red’’ genoemd. Bovendien bevat het tenue waarschijnlijk zwarte details, welke bijvoorbeeld terug te lijken komen in de badge van de KNVB op de borst. Het logo van de KNVB staat in ieder geval weer traditiegetrouw op de linkerborst en de swoosh van Nike op de andere borst. Dit zijn momenteel nog de enige details, die over het Nederlands Elftal uittenue bekend zijn. Wel zijn alle nieuwe Nike tenues komend seizoen gebaseerd op het nieuwe template van Nike. Dit betreft geen standaard template voor alle tenues, maar vooral een nieuwe pasvorm. De tenues van Nike hebben vanaf het seizoen 2022-2023 een unieke snit, waarbij alles draait om vrije beweging. Bovendien lijken de tenues een plastic taping te bevatten, vergelijkbaar met die van de Nike compressiekleding, waardoor de tenues nog getailleerder om het lichaam vallen. 

De nieuwe Nederlands Elftal uitshirts 2022-2023 zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. De replica/stadium tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De Match voetbalshirts vallen alleen getailleerder en zijn lichter.

Check hieronder alvast een mogelijk ontwerp van het Nike Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023, welke door @hendocfc ontworpen is. Dit geeft alleen een beeld van de kleuren van het nieuwe uittenue en is hoe dan ook niet de uiteindelijke versie. Check ook de eerste informatie over het Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023.

Nederlands Elftal voetbalshirt bestellen

Het Nike Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Voor volwassenen is het Match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen is het tenue € 69,95. In de onderstaande winkels vind je nu ook nog de huidige tenues van Oranje. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel je Nederlands Elftal voetbalshirt in deze Nederlands Elftal fanshop (inclusief korting) 

of de 
Nike SHOP (inclusief officiële bedrukking)

Concept Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023