Dit zijn de Nederlands Elftal EK 2024 voetbalbroekjes!

Het Nederlands Elftal draagt niet alleen nieuwe voetbalshirts tijdens het EK in Duitsland, maar ook nieuwe voetbalbroekjes. Ook dit jaar passen de shorts weer perfect bij het thuisshirt en uitshirt, maar daarover straks meer! De thuisbroekje en uitbroekje worden niet alleen tijdens Euro 2024 gedragen door het team van Ronald Koeman, maar ook tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Ook de andere vertegenwoordigende van ‘’Oranje’’ dragen de shorts en tenues, zoals de Oranje Leeuwinnen, Jong Oranje en alle jeugdelftallen.

Nederlands Elftal voetbalbroekje thuistenue 2024-2025

Het Nederlands Elftal thuisbroekje 2024-2025 hoort bij het thuisshirt en heeft dezelfde heldere oranje tint, een tint die door Nike ‘’Safety Orange’’ genoemd wordt. Verder zien we een patroon van dunne golven terug komen op het short. Dit patroon bevindt zich ook op het voetbalshirt. Een ander kenmerk van het short is de lichtblauwe golf aan de zijkanten met daarnaast de donkerblauwe band. Deze kleuren worden door Nike ‘’Copa’’ (lichtblauw) en Blue Void (donkerblauw genoemd. Dit design is kenmerkend voor het Nike Strike template. Voor alle voetbalbroekjes voor het EK van 2025 en het seizoen 2024-2025 gebruikt Nike namelijk dit template. De logo’s van de KNVB en Nike zijn ook perfect in stijl van deze kleuren. Het KNVB logo op de rechterpijp is lichtblauw met een oranje rand en een donkerblauwe leeuw, terwijl de swoosh van Nike op de andere pijp donkerblauw is. De bovenkant van het thuisshort is uitgerust met een elastische tailleband. De binnenrand van de FlyVent tailleband is donkerblauw en hier bevindt zich ook het trekkoord/touwtje, zodat je zelf naar wens de pasvorm van het voetbalbroekje aan kunt passen.

Nederlands Elftal voetbalbroekje uittenue 2024-2025

Het Nederlands Elftal uitbroekje 2024-2025 heeft dezelfde kleurencombinatie als het thuisbroekje, maar dan in een andere volgorde. Dit short heeft de koninklijke tint donkerblauw, geheel in lijn met de basiskleur van het Nederlands Elftal EK 2024 uitshirt. De diagonale randen op de zijkanten zijn fel/oranje en lichtblauw, terwijl het logo van de KNVB ook lichtblauw is met een donkerblauwe leeuw. De swoosh van Nike heeft een afwijkende kleur. Waar je verwacht dat deze of lichtblauw of oranje is, is deze namelijk wit. De binnenband van de elastische tailleband is lichtblauw.

De kenmerken

De Nike Nederlands Elftal voetbalbroekjes bevatten weer de gebruikelijke kenmerken, al zijn er verschillen tussen de voetbalbroekjes, die de spelers dragen en de voetbalbroekjes die je in de winkel kunt kopen, de zogenaamde replica versie.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De replica voetbalbroekjes zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie en de authentic versie (de versie die de spelers dragen) met de Nike Dri Fit ADV technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalbroekjes hebben echter extra ventilatiezones, een andere structuur en vallen meer getailleerd.
  • Meta prisma effect: In de authentic voetbalbroekjes is het metaprisma effect verwerkt. Dit betreft een nieuwe technologie van Nike, waarbij door het gebruik van licht en beweging de kleuren van het short versterkt worden. Hierdoor ontstaat een frisse, snelle en dynamische uitstraling.
  • Liteflex logo: Het logo van de KNVB op de authentic voetbalbroekjes betreft een Liteflex logo. Dit is een speciaal materiaal, dat super licht is en mesh gaatjes bevat, zodat ook op deze plek zweet en vocht naar de buitenkant wordt getransporteerd.

Wil je het nieuwe Nederlands Elftal voetbalbroekje bestellen? Check het in de onderstaande shop!