Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt geïnspireerd door het verleden!

Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2024-2025 is officieel gelanceerd door de KNVB en kledingsponsor Nike met het motto ''Nothing like Orange''. Ronald Koeman overhandigde het nieuwe tenue symbolisch aan Frenkie de Jong! In dit tenue speelt het team van bondscoach Ronald Koeman de Euro 2024 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026 tijdens de periode 2024-2025. Tijdens het EK in Duitsland speelt Nederland in de poulefase tegen Frankrijk, Polen en Oostenrijk in poule D. Tijdens de uitwedstrijden draagt het team het Nederlands Elftal uitshirt 2024-2025.

Plain oranje met donkerblauwe en lichtblauwe accenten?

Het Nederlands Elftal thuisshirt 2024-2025 heeft dit jaar een vrij eenvoudig design. Het is voor het eerst sinds vier jaar dat het thuistenue van Oranje geen all-over print meer heeft. De vorige twee versies van het tenue hadden namelijk een all-over print, geïnspireerd door de leeuw uit het logo van de KNVB. Het Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt is natuurlijk weer oranje! Dit jaar heeft het Nederlands Elftal shirt een fel oranje tint. Deze levendige tint oranje was oorspronkelijk een symbool van de koninklijke familie, maar staat nu symbool voor het aantrekkelijke (totaal)voetbal waar Oranje al sinds de jaren '70 om bekend staat. Qua design is het Nederlands Elftal tenue dan ook geïnspireerd door verschillende voetbalshirts uit het verleden. Het is niet alleen meer historie wat de klok slaat. In de body van het voetbalshirt is een futuristisch effect verwerkt, dat door Nike ''metaprisma'' genoemd wordt. Dit special effect versterkt de traditionele kleuren van het tenue met licht een beweging, waardoor er een dynamische uitstraling ontstaat! Dit effect is alleen in de authentic Dri Fit ADV voetbalshirt verwerkt. 

Het koninklijke thema komt ook terug in de details op het voetbalshirt. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de koninklijk blauwe (donkerblauw) en lichtblauwe accenten. De donkerblauwe tint wordt door Nike ‘’Blue Void’’ genoemd en de lichtblauwe tint ‘’Copa’’. De ronde hals is donkerblauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de taping op de zijkanten van het voetbalshirt. Zowel de band aan de onderzijde van de mouwen als de band aan de zijkanten zijn uitgerust met een lichtblauwe golf. De kleuren komen ook terug in het logo van de KNVB op de linkerborst. Dit betreft een lichtblauw logo met een donkerblauwe leeuw. Ook de swoosh van Nike op de rechterborst is donkerblauw. Uiteraard heeft het thuisshirt dit jaar weer een detail. De binnenkant van de hals bevat opnieuw een kroon, verwijzend naar het koningshuis. Het Nederlands Elftal thuistenue 2024-2025 wordt gecompleteerd door een oranje voetbalbroekje met aan weerszijden een donkerblauwe en lichtblauw vlak. Op het voetbalbroekje staan ook weer de logo’s van Nike en de voetbalbond. De sokken zijn ook volledig oranje met een donkerblauwe swoosh en een subtiele donkerblauwe lijn aan de bovenzijde. 

Officiële bedrukking

De stijl van de officiële Nederlands Elftal bedrukking heeft ook een update gekregen. Opnieuw is het lettertype van de rugnummers geïnspireerd door het lettertype van de rugnummers op de tenues van 1974. De officiële Nederlands Elftal EK 2024 bedrukking heeft alleen een modernere look en is op het thuisshirt donkerblauw. Het borstnummer staat dit jaar onder het logo van Nike op de rechterborst. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit (replica) en Nike Dri Fit ADV (authentic voetbalshirts). Beide technologieën zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts betreft de versie die de spelers dragen. Deze voetbalshirts hebben extra ventilatiezones, vallen meer getailleerd en zijn lichter.
  • Pasvorm: Replica - Normaal, Authentic - Slimfit 
  • Ronde hals

Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt bestellen

Het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en het authentic voetbalshirt € 149,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) is het thuisshirt € 79,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers

Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt geïnspireerd door het verleden!
Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt geïnspireerd door het verleden!
Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt geïnspireerd door het verleden!
Nederlands Elftal EK 2024 voetbalshirt geïnspireerd door het verleden!