Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak

De Nike Nederlands Elftal trainingcollectie bevat ook dit jaar weer een gloednieuw trainingspak! Dit trainingspak wordt door Oranje gedragen tijdens Euro 2024, maar ook tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de andere interlands tijdens de periode 2024-2025. Ook dit jaar bestaat het trainingspak van Nederland weer uit een training sweater en een trainingsbroek, die dezelfde kleuren hebben als het Nederlands Elftal uitshirt!

Blauwe Nederlands Elftal training sweater 2024-2025

Het Nederlands Elftal trainingspak 2024-2025 is namelijk koningsblauw met oranje accenten! Samen vormen deze kleuren een krachtige en dynamische combinatie die de rijke geschiedenis, het culturele erfgoed en de nationale identiteit van Nederland weerspiegelt. De blauwe tint van het trainingspak is namelijk onlosmakelijk verbonden aan het Nederlandse koningshuis en de Nederlandse vlag. De oranje accenten komen alleen heel subtiel terug op het trainingspak. Dat heeft alles te maken met het Strike template en de logo’s. Dat zit zo. Ieder jaar gebruikt Nike een ander template voor het trainingspak. Dat template betreft het Strike template, waar ieder jaar subtiele wijzigingen in worden gebracht. Dit jaar komt dat tot uiting in de diagonale taping/golf op de schouders en op de training sweater van Nederland is deze taping oranje. De kleur komt bovendien terug in de logo’s op de training sweater en trainingsbroek. De swoosh van Nike is namelijk oranje en het schild van het KNVB logo is oranje met een koningsblauwe leeuw. De training sweater heeft verder de gebruikelijke functionele kenmerken. Ook dit jaar is de trainingstrui weer uitgerust met een semi-hoge hals met een rits tot de borst. Wanneer je de rits omhoog doet, kun je deze verstoppen onder een speciaal lipje. De mouwen zijn aan de onderkant weer uitgerust met duimgaten. Als je je duimen hier doorheen doet, valt de training sweater nog meer getailleerd. De sweater heeft sowieso een slimfit pasvorm. De stof betreft namelijk een combinatie tussen polyester (91%) en elastaan (9%), welke als kenmerk heeft dat het elastisch is en naadloos aansluit op het lichaam. De achterkant van de training sweater is weer iets langer, voor extra bescherming.

Nederlands Elftal trainingsbroek 2024-2025

De Nederlands Elftal trainingsbroek 2024-2025 heeft dus dezelfde kleurencombinatie als de training sweater en heeft ook de kenmerken van het nieuwe Strike template. De onderkant van de trainingsbroek is uitgerust met een oranje golf. Ter hoogte van de heupen staan de logo’s van de KNVB en Nike. Verder heeft de trainingsbroek weer de bekende kenmerken:

  • Materiaal: 91% polyester, 9% elastaan
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Flyvent tailleband met trekkoord aan de bovenkant, zodat je de pasvorm zelf aan kunt passen.
  • Zakken met ritsen aan zijkanten, om spullen in op te bergen
  • Tapered fit; de trainingsbroek valt vooral strak rondom de kuiten en enkels
  • Enkelritsen aan onderkant, zodat je de Nederlands Elftal trainingsbroek makkelijk over je sneakers of voetbalschoenen aan en uit kunt doen.

De spelers van Nederland dragen dit seizoen het Nike Dri Fit ADV trainingspak. Dit trainingspak ziet er hetzelfde uit, maar heeft een iets andere structuur. Dit pak is te herkennen aan het design van golven. Dit trainingspak is namelijk uitgerust met extra ventilatiezones. Het trainingspak is bovendien beschikbaar in een versie met een trainingsjack.

Nederlands Elftal trainingspak bestellen

Het Nike Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) zijn de training sweater en trainingsbroek € 69,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) zijn beide items € 59,95. Het trainingspak met jack is beschikbaar vanaf € 119,95!  

Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak
Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak
Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak
Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak
Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak
Dit is het blauwe Nederlands Elftal EK 2024 trainingspak