31 augustus 2022

Zwitserland uitshirt 2022-2023

De Zwitserse voetbalbond en kledingsponsor Puma hebben deze week het nieuwe Zwitserland uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit tenue speelt het team van bondscoach Murat Yakin de WK 2022 uitwedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Dit tenue wordt bovendien gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Nations League. Zwitserland speelt op het wereldkampioenschap in Qatar tegen Brazilië, Servië en Kameroen in poule G. Puma is weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uittenue. Het Duitse sportmerk heeft sinds 1999 een samenwerkingsverband met de Zwitserse voetbalbond.

Zwitserland WK 2022 uitshirt

Het Zwitserland uitshirt 2022-2023 is wit en wordt gekenmerkt door het grote vlak op het midden van het tenue. Het vlak is onderdeel van het nieuwe Puma template. Het Duitse sportmerk gebruikt dit vlak namelijk op alle nieuwe uitshirts van landenteams. Wel heeft ieder vlak een link met het land. Op het nieuwe Zwitserland uittenue is het vlak geïnspireerd door de Zwitserse vlag, het nationale elftal en alles waar het nationale elftal voor staat. De omlijning van het vlak op het Zwitserland uitshirt is rood. De bovenkant van dit vlak is breder en bevat aan de rechterkant het logo van de Zwitserse voetbalbond, de Association Suisse de Football/ Schweizerischer Fussballverband(ASF/SVF). De linkerkant bevat een graphic van de Zwitserse vlag. In het vlak staan de borstnummers van de spelers. Verder bevat het tenue op het midden een design van dunne verticale zilveren lijnen, verwijzend naar de wapperende vlaggen van de fans in het stadion. De onderkant van het tenue is volledig zilver. Het logo van Puma is centraal op de borst geplaatst. Dit logo is rood en betreft het Puma no1 logo. Dit logo bevat de Puma cat en het woordmerk van het Duitse sportmerk. Het logo van Puma staat ook in het rood op beide mouwen. Verder is het Zwitserland uitshirt uitgerust met een witte V-hals. De achterzijde van het tenue is volledig wit en bevat op de achterzijde de naam van het land: SUISSE. Het Zwitserland uittenue wordt compleet gemaakt door een zilver voetbalbroekje. Op het broekje staan ook de logo's van de voetbalbond en Puma. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten aan de onderkant een rood vlak. De kousen zijn zilver/grijs en bevatten op het midden een horizontale rode lijn. Op de kousen prijkt bovendien het logo van Puma.

Zoals alle Puma tenues zijn de Zwitserland voetbalshirts 2022-2023 uitgerust met de nieuwste technologieën van Puma. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de nieuwe Puma Ultraweave technologie. Deze tenues zijn super licht (slechts 72 gram), bevatten extra ventilatiezones en zijn vrijwel naadloos. Zowel de Utraweave voetbalshirts als de replica tenues bevatten de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Zwitserland uitshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Shaqiri, Xhaka, Seferovic, Embolo, Akanji, Vargas, Zakaria, Rodriguez, Zuber en andere spelers en check ook het Zwitserland thuisshirt 2022-2023.

Zwitserland uitshirt bestellen

Het Zwitserland uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 70,-. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 35,- en de kousen zijn € 18,50. In deze winkels kun je de Zwitserland tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook andere merchandising van het land.

Bestel het Zwitserland uitshirt direct in de officiële PUMA SHOP

of deze winkel! 

Zwitserland uitshirt 2022-2023

Zwitserland uitshirt 2022-2023

Zwitserland uitshirt 2022-2023