30 mei 2022

Zwitserland thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Zwitserland thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door de Zwitserse voetbalbond en kledingsponsor Puma. In dit nieuwe tenue speelt het Zwitsers voetbalelftal de WK 2022 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK in 2024. Dit tenue wordt ook gedragen tijdens de Nations League interlands. Tijdens het WK neemt Zwitserland het op tegen Brazilië, Servië en Kameroen. Het tenue wordt ook gedragen door het vrouwenteam tijdens Euro 2022 in Engeland. In de poulefase spelen de vrouwen tegen de Oranje Leeuwinnen, Zweden en Portugal.

Zwitserland thuis shirt en tenue 2022-2023

Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de Zwitserland tenues. Het Duitse sportmerk is 1998 de kledingsponsor van het nationale elftal. Het nieuwe tenue is geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '90. In 1994 deed Zwitserland voor het eerst sinds 28 jaar weer mee aan het WK en in 1996 plaatste het land zich voor het eerst voor een EK. Bekende spelers van het elftal van mid-jaren '90 waren Chapuisat, Sofrza, Quentin, Vega en Grassi.

Het Zwitserland thuisshirt 2022-2023 heeft de bekende kleurencombinatie. Het voetbalshirt is rood met witte details. Het tenue wordt vooral gekenmerkt door de dunne, verticale, witte lijnen, welke over de bovenkant van het voetbalshirt lopen. Aan de bovenkant zijn deze lijnen breder dan ter hoogte van de borst. Verder bevat het Zwitserland thuistenue dit jaar een witte v-hals en staan de logo's op de gebruikelijke plekken. Op het midden van de borst prijkt het Puma no.1 logo. Dit logo bestaat uit het beeldmerk en woordmerk van het Duitse sportmerk. De mouwen bevatten alleen de Puma cat. De rechterborst is uitgerust met de badge van de Zwitserse voetbalbond, de Schweizerischer Fussballverband/ Association Suisse de Football (ASF/SFV), en de linkerborst bevat een badge van de nationale vlag. In de nek op de achterzijde van het Zwitserland tenue staat de naam van het land: SUISSE. Het Zwitserland thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de onderkant van de zijkanten een witte band. Op de linkerpijp staan het Puma no1 logo en het logo van de voetbalbond. De kousen zijn ook volledig rood en bevatten op het midden een horizontale, witte lijn. Daaronder staat het logo van Puma.

Alle Puma tenues zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts zijn alleen uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt. De Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram en zijn vrijwel geheel naadloos. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen zij zich nog meer focussen op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. Bovendien bevatten de Ultraweave tenues extra ventilatiezones op strategische plekken. De Puma Dry Cell technologie zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Zwitserland thuisshirt, dat vanaf nu tot eind 2023 gedragen wordt door spelers als Shaqiri, Xhaka, Embolo, Zakaria, Vargas, Rodriguez, Seferovic, Akanji en nog meer spelers en check ook het Zwitserland uitshirt 2022-2023

Zwitserland thuisshirt bestellen

Het Puma Zwitserland thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het replica voetbalshirt € 89,95 en het authentic voetbalshirt € 139,95. Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze webshops kun je de Zwitserland voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het Zwitserland voetbalshirt direct in de officiële PUMA SHOP

of deze winkel! 

of deze Zwitserland fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

Zwitserland thuisshirt 2022-2023
Zwitserland thuisshirt 2022-2023


Zwitserland thuisshirt 2022-2023