adidas WK 2022 Rihla wedstrijdbal

De officiële wedstrijdbal voor het WK van 2022 in Qatar is vandaag door adidas officieel gelanceerd en heeft de naam RIHLA. Dit betreft de voetbal waarmee de 32 landen tijdens het WK van 2022 in Qatar gaan spelen in de groepsfase van het toernooi. In de knock-outfase van het WK spelen de landen met een andere bal. Deze heeft hetzelfde design als deze nieuwe adidas WK 2022 Rihla voetbal, maar dan met andere kleuren. Ook dit jaar is adidas dus weer verantwoordelijk voor het design van de officiële WK wedstrijdbal. Al sinds 1970 is adidas de producent van de officiële WK voetbal. Het contract tussen beide partijen duurt in ieder geval nog tot 2030.

Design en kenmerken adidas WK 2022 Rihla voetbal

Na de Telstar (WK 1970), Telstar Durlast (WK 1974), Tango (WK 1978), Tango Espana (WK 1982), Azteca (WK 1986), Etrusco Unico (WK 1990), Quatra (WK 1994), Tricolore (WK 1998), Fenernova (WK 2002), Teamgeist (WK 2006), Jabulani (WK 2010), Brazuca (WK 2014), Telstar 18 (WK 2018), is het dit jaar tijd voor de ''RIHLA.'' Dit is het Arabische woord voor een reis of een reisverslag waarin de reis gedocumenteerd wordt. Deze naam is niet uit de lucht komen vallen. De voetbal maakt vanaf nu een reis naar tien steden over de hele wereld. In deze steden start adidas een aantal projecten, gericht op het verbeteren van gelijkheid en toegankelijkheid in de sport. Één van deze projecten is de ontwikkeling van een voetbalveld voor het Saoudi-Arabische vrouwenteam Challenge FC. 

Opvallend genoeg heeft de officiële adidas WK 2022 Rihla voetbal een geheel nieuwe panel design. De panels hebben de vorm van diamanten en zijn geïnspireerd door de dhow-boten in Doha en met name de karakteristieke driehoekige zeilen van deze boten. In totaal heeft de bal 20 panels. De bal bevat ook weer een all-over print. De officiële WK 2022 wedstrijdbal bevat namelijk een print van zonnestralen en geometrische vormen in het blauw, rood, geel en oranje. Deze kleuren zijn enerzijds geïnspireerd door de vlag van Qatar en anderzijds door de Arabische cultuur en architectuur gecombineerd met de toenemende snelheid van het voetbal. Op de nieuwe adidas Rihla WK 2022 Qatar voetbal staan ook het officiële WK 2022 logo en de naam van de bal: AL RIHLA. Bovendien is de bal het eerste product van adidas dat het nieuwe logo van het Duitse sportmerk bevat. De naam van het merk is uit het logo verwijderd en in plaats daarvan zijn alleen de drie diagonale blokken overgebleven. 

De materialen, technieken en kenmerken van de bal zijn verder hetzelfde als de officiële adidas WK 2018 Telstar voetbal. De bal heeft dit jaar dus twintig panels met een super goed uitgewerkte vorm.  Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. Aan de bal is ook een nieuwe technologie toegevoegd. De zogenaamde adidas SpeedCell technologie zorgt voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken. De adidas Al Rihla voetbal is bovendien de meest duurzame adidas voetbal ooit. Men heeft bij de productie namelijk alleen inkt en lijm op waterbasis gebruikt. Daarnaast is de voetbal één van de snelste adidas voetballen tot dusver. De bal is namelijk ontworpen op basis van data en tests in laboratoria en windtunnels van het merk om de nauwkeurigheid en stabiliteit van de voetbal in de lucht te verbeteren. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

Nick Graggs, general manager football bij adidas, reageert nog op de lancering van de officiële WK 2022 wedstrijdbal: “Sport is voor en van iedereen. adidas zet zich op dagelijkse basis in om de toegang tot en gelijkheid in het voetbal te vergroten. Al Rihla is onderdeel van deze missie, met een reis rondom de wereld. In steden als Riyad, Dubai, Tokio, Mexico City en New York ondersteunen we lokale gemeenschappen met projecten gericht op het creëren van een blijvende positieve impact.” Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële voetbal! 

adidas WK 2022 Rihla voetbal bestellen

De nieuwe adidas Al Rilha WK 2022 wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De officiële PRO versie (waarmee ook echt tijdens het WK gespeeld wordt) heeft een prijs van € 150,-, maar de replica ballen zijn natuurlijk goedkoper. De mini editie van de adidas Al Rihla voetbal bestel je al voor € 15,- en de replica versie bestel je vanaf € 25,-. De bal is ook weer beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus voor gras, de zaal en de straat. Alle ballen zijn bovendien verpakt in een luxe cadeaubox.  Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe WK 2022 voetbal in deze webshop 

of de officiële adidas SHOP

adidas WK 2022 Rihla wedstrijdbal

adidas Rihla WK 2022 wedstrijdbal

adidas WK 2022 wedstrijdbal

adidas WK 2022 wedstrijdvoetbal WK 2022