Dit is de Major League Soccer wedstrijdbal 2023

Op 25 februari start de Major League Soccer! Dit jaar strijden maar liefst 29 clubs om de Major League Soccer Cup. De competitie kent dit seizoen weer een debutant. St. Louis City is vanaf dit seizoen namelijk toegetreden tot de Amerikaanse voetbalcompetitie. Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe wedstrijdbal. Deze officiële Major League Soccer wedstrijdbal werd vandaag door adidas en de organisatie van de Major League Soccer gepresenteerd. Adidas is opnieuw verantwoordelijk voor de productie van de Major League Soccer wedstrijdbal 2023. Het Duitse sportmerk is namelijk niet alleen de kledingsponsor van alle Major League Soccer Clubs, maar is ook sinds 2004 de official supplier van de officiële wedstrijdbal.

De Major League Soccer voetbal 2023 heeft ook dit jaar weer een thema. Het design van de voetbal is namelijk geïnspireerd door de graphics op muziekposters en heeft daardoor een hoog ''grungy'' gehalte. De graphics op de bal zijn afkomstig van muziekposters in de steden van de 29 Major League Soccer voetbalclubs. De voetbal is overwegend wit en bevat een design van rode en blauwe geometrische vormen, waardoor de bal geheel in stijl is van de kleuren van de Amerikaanse vlag. Deze kleuren lopen middels een fading design in elkaar over. De graphics op de bal zijn zwart/grijs. Op de bal staan ook het MLS logo en het adidas logo. Het adidas logo betreft het nieuwe adidas 3BAR logo. Dit logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken en dus niet meer het woormerk. Dit logo verscheen voor het eerst op de adidas WK 2022 voetbalshirts. Op de voetbal prijkt ook de handtekening van Don Garber, één van de oprichters van de Major League Soccer.

Qua technologieën en materialen heeft de Major League Soccer voetbal dezelfde kenmerken als de adidas Rihla voetbal. Dit betreft de wedstrijdbal, waarmee tijdens het WK in Qatar gespeeld werd. De bal heeft allereerst hetzelfde paneldesign. De panels hebben de vorm van diamanten en dit zijn er in totaal 20.  Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. Aan de bal is ook een nieuwe technologie toegevoegd. De zogenaamde adidas SpeedCell technologie zorgt voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken. Zoals ale nieuwe adidas voetballen is ook deze voetbal op een duurzame manier geproduceerd. Men heeft bij de productie namelijk alleen inkt en lijm op waterbasis gebruikt. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

De adidas Major League Soccer wedstrijdvoetbal 2022 kun je vanaf nu bestellen. De officiële wedstrijdbal bestel je voor een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies al vanaf € 12,95. Check ook andere adidas voetballen in deze winkels. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze nieuwe adidas voetbal direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

Major League Soccer wedstrijdbal 2023

 

Major League Soccer voetbal 2022