24 januari 2018

adidas NATIVO Major League Soccer 2018 voetbal

De officiële Major League Soccer voetbal voor 2018 is deze week officieel bekend gemaakt door de Amerikaanse voetbalbond en official supplier adidas. Evenals voorgaande seizoenen heeft de bal opnieuw de naam NATIVO gekregen. Met deze bal spelen alle MLS club in de wedstrijden om de MLS Cup (de Amerikaanse competitie) gedurende 2018. De eerste speelronde van de Amerikaanse competitie vindt plaats in de eerste week van maart. Check hieronder alle details van de officiële Major League Soccer adidas NATIVO voetbal. De nieuwe adidas Major League Soccer NATIVO voetbal voor 2018 heeft hetzelfde design als de adidas TELSTAR voetbal voor het WK van 2018. De bal is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de diagonale vlakken over de bal. Deze vlakken bevatten een gepixelde print in de kleuren van de Amerikaanse vlag: rood en blauw. Op de bal staan ook het logo van de MLS en het adidas logo. Daarnaast is de bal uitgerust met de handtekening van MLS directeur Don Garber. Ook de naam van de voetbal staat op de bal. NATIVO staat voor de status van een voetbal in een wedstrijd en de trots van de competitie.’’

Qua technologieën en materialen heeft de adidas NATIVO Major League Soccer voetbal ook dezelfde kenmerken als de adidas WK 2018 Telstar voetbal. We stippen ze nog even kort aan. Ook deze bal heeft een geheel vernieuwde panelconstructie. Het nieuwe panel design van de adidas Nativo 2018 voetbal wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas NATIVO 2018 voetbal, die zijn debuut in maart maakt. Deze bal is vooralsnog niet in Europa te bestellen. Ben je op zoek naar andere ballen vanadidas? Check ze exclusief in deze SHOP!