10 november 2017

Officiële adidas WK 2018 Telstar wedstrijd voetbal

De nieuwe, officiële adidas WK voetbal voor 2018 is officieel gelanceerd op een speciaal evenement in Moskou! Messi presenteerde op het TELSTAR evenement de nieuwe WK voetbal. De nieuwe adidas bal voor het WK van 2018 in Rusland heeft daarmee ook direct nieuwe naam, namelijk de Telstar. Met deze adidas voetbal spelen de 32 deelnemende tijdens het WK in Rusland. De adidas Telstar 2018 bal is qua naam geen onbekende voor het toernooi en de FIFA. De Telstar voetbal van adidas was namelijk ook de bal waarmee werd gevoetbald tijdens het WK van 1970 in Mexico en tijdens het WK van 1974 in Duitsland. Dit was de eerste voetbal, welke 32 panels bevatte. Qua design is de nieuwe WK voetbal geïnspireerd door deze officiële ballen waarmee werd gevoetbald tijdens de jaren '70. Natuurlijk is het design in een moderner jasje gestoken en is er qua materialen en technologieën op vooruit gegaan. We bespreken het hieronder!

Wil je direct de nieuwe WK 2018 TELSTAR wedstrijd voetbal bestellen? Check het exclusief in deze SHOP of deze winkel! 

Design & technologieën adidas WK 2018 TELSTAR voetbal

De nieuwe FIFA WK 2018 adidas Telstar voetbal is dus de opvolger van de adidas Brazuca voetbal van 2014. De nieuwe bal is overwegend wit en bevat flitsende vlakken met een gradient design van vakjes in het grijs/zwart. Dit gradient design is een moderne interpretatie van de adidas Telstar bal van 1970 en 1974 met haar 32 zwarte en witte panelen en is bovendien geïnspireerd door de skyline van verschillende grote Russische steden. In 1970 werd er voor het eerst met de Telstar bal gespeeld op het WK van 1970. Destijds stond de bal bekend als de ''star of television.'' Toen adidas deze bal in de aanloop naar het WK van 1970 lanceerde, was het belangrijk dat deze nog meer moest opvallen bij het publiek. De bal met zwarte panels werd geboren en staat sindsdien bekend als een legendarische voetbal. 

Wat ook opvallend aan de nieuwe bal is, is dat alle logo's op de officiële voetbal goud zijn. Dit geldt dus zowel voor het FIFA World Cup 2018 logo als de naam van de bal (Telstar) en adidas. Het panel design van de bal is geheel vernieuwd. Hiermee is reeds al op verschillende FIFA toernooien de afgelopen tijd getest met als meest recente voorbeeld tijdens het WK voor landenteams onder de 20 in Zuid Korea. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Het nieuwe panel design van de adidas TELSTAR 2018 voetbal wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. 

Wat verder uniek is aan de nieuwe wedstrijdbal voor het WK van 2018 is de zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip, die in de bal is verwerkt. NFC is een innovatieve technologie, welke we tot nu toe vooral kenden van de tablet en smartphones om contactloos te betalen. Adidas heeft voor het eerst in de geschiedenis deze chip in de bal geïntegreerd, zodat fans met hun smartphone de mogelijkheid hebben om de bal nog beter te volgen en meer interactie met de bal te hebben. adidas directeur Roland Rommler geeft een reactie op het design en de technologie van de nieuwe voetbal: ''De nieuwe structuur van de panels en de NFC chip in de bal brengen de innovatie in het voetbal en het design naar een nieuw niveau en geven zowel de fans als de spelers een geheel nieuwe ervaring. We hebben deze bal uitvoerig getest met grote clubs en nationale elftallen als Argentinië, Colombia, Mexico, Manchester United, Juventus, Real Madrid en Ajax. Dit was een groot succes.'' Van Messi hebben we ook nog een reactie: ''Ik was de gelukkige om al eerder met de nieuwe adidas WK 2018 wedstrijdbal kennis te maken en te testen. Ik ben fan van het design, de kleuren en de nieuwe technologieën!'' 

Goed om te horen! Check hieronder waar je de bal exclusief kan bestellen en natuurlijk ook een aantal foto's.

adidas WK 2018 Telstar voetbal bestellen

De nieuwe adidas Telstar voetbal kan je vanaf per direct in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal, waarmee de landen dus ook tijdens het WK voetballen en die is uitgerust met de NFC chip, heeft een prijs van € 149,95. Uiteraard kan je de bal ook al voor een goedkopere prijs kopen. De prijs van de replica voetbal is € 34,95 en van de mini bal is deze slechts € 12,95! Tussen deze prijzen liggen nog meer mogelijkheden. Check bovendien het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.  

Check de adidas WK voetbal nu in de grootste voetbalwinkel

of deze winkel! 

of in deze SHOP!