adidas TRICOLORE 19 voetbal - de bal voor de knockout fase van het WK vrouwenvoetbal

Adidas heeft vandaag een speciale voetbal voor de knockout fase van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk gelanceerd, de Tricolore 19 voetbal. Met deze bal spelen alle landenteams in de achtste finale, de kwartfinale, de halve finale en de finale van het toernooi, dat plaatsvindt op 7 juli. Qua design ziet de officiële adidas wedstrijdbal er geheel anders uit dan de bal die gebruikt werd in de groepsfase. De technologische features zijn uiteraard hetzelfde gebleven. Benieuwd? Check!

Vind je dit ook direct een gave bal? Bestel het exclusief in deze winkel of in deze SHOP!

adidas WK 2019 Tricolore voetbal

Design adidas Tricolore 19 wedstrijdbal

De nieuwe wedstrijdbal is niet alleen een ode aan het land waar het WK plaatsvindt, het is bovendien een ode aan de wedstrijdbal van het WK van 1998. In 1998 vond het WK voor mannen ook plaats in Frankrijk en had de officiële bal van het toernooi ook de naam Tricolore. De bal is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de brede banen in het blauw/rood. Daarmee is de bal geheel in stijl van de kleuren van de Franse vlag. De banen op de bal zijn aan elkaar verbonden en de rode accenten hebben wat weg van een vuurzee. Ook het witte gedeelte van de ball bevat een all-over print van dunne stippen. Op de TRICOLORE 19 voetbal van adidas staan ook de logo's van het toernooi en adidas, evenals de naam van de bal. De nieuwe TRICOLORE 19 voetbal wordt in verschillende regio's in Frankrijk uitgedeeld met als doel meer kinderen aan het voetbal te krijgen en dus ook nieuwe generaties klaar te maken voor het echte werk. De nieuwe TRICOLORE 19 wedstrijdbal is bovendien aanwezig bij het Equal Playing Field Festival of Football in Lyon, waarbij een poging gedaan wordt om de grootste wedstrijd te creëren met jonge spelers over de hele wereld.

Materiaal en features adidas Tricolore 2019 voetbal

Qua materiaal en technologieën van de bal is alles hetzelfde als de vorige voetbal en de nieuwe Champions League voetbal voor het seizoen 2019-2020. Ben je hier nog niet bekend mee. Lees vooral verder! De bal heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas WK 2019 Tricolore bal is gemaakt van latex.  Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

adidas Tricolore 19 voetbal bestellen

De nieuwe adidas Tricolore 19 voetbal voor het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk kun je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van de officiële wedstrijdbal is € 149,95, maar goedkopere versies scoor je al vanaf € 14,95. Dit is namelijk de prijs van de mini voetbal. De replica voetbal heeft een prijs van € 29,95 en verder kun je de bal ook nog in verschillende andere prijspunten bestellen. 

Check de adidas Tricolore voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!