De adidas Conext 19 voetbal - de officiële bal voor het WK vrouwenvoetbal

De officiële adidas Conext 19 voetbal is door adi officieel gelanceerd! Dit gebeurde tegelijkertijd met de lancering van het nieuwe voetbalschoenenpack, het adidas Initiator pack. De Conext 19 voetbal is de bal waarmee tijdens het WK vrouwenvoetbal in 2019 wordt gespeeld. Dit toernooi vindt van 7 juni tot 7 juli plaats in Frankrijk. Met de nieuwe Conext 2019 wordt ook gespeeld tijdens het WK voor clubteams. Dit toernooi vindt van 12 december tot 22 december plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe adidas voetbal voor het WK voor dames en clubteams bevat een geheel nieuw design! Benieuwd naar alles over de nieuwe bal? Check het hieronder!

Design adidas Conext 19 voetbal

De nieuwe adidas Conext 19 voetbal is de opvolger van de populaire adidas Conext 15 voetbal, waarmee tijdens het WK vrouwenvoetbal in 2015 gespeeld werd. De nieuwste Conext bal is geïnspireerd door de adidas WK 2018 Telstar voetbal. Dit is de bal waarmee tijdens het WK van 2018 in Rusland gespeeld werd. De bal is overwegend wit en bevat een opvallend graphic print in het blauw, groen, rood en geel. De blauw/groene print staat symbool voor een afbeelding van de aarde van boven, waarbij het blauw het water is en het groen voor de natuur. De flitsende rood/gele print op de bal staat symbool voor de zes continenten en de passie voor voetbal in deze continenten wereldwijd. Het witte gedeelte van de adidas voetbal is uitgerust met dunne, zilveren vierkantjes. Uiteraard mogen het adidas logo, het logo van de FIFA en de naam van de adidas bal (CONEXT) niet ontbreken op de bal. Qua technologieën heeft de bal voor het WK vrouwenvoetbal dezelfde kenmerken als de adidas WK 2018 Telstar bal. We stippen hier nog even deze kenmerken aan!

Kenmerken en technologieën adidas Conext 19 voetbal

De nieuwe adidas WK 2019 Conext voetbal heeft hetzelfde paneldesign als de Telstar voetbal.  Het nieuwe paneldesign van de adidas TELSTAR 2018 voetbal wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Conext bal is gemaakt van latex.  Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren.

De officiële Conext 19 voetbal bevat ook de zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip, die in de bal is verwerkt. NFC is een innovatieve technologie, welke we tot nu toe vooral kenden van de tablet en smartphones om contactloos te betalen. Adidas heeft deze chip in de bal geïntegreerd, zodat fans met hun smartphone de mogelijkheid hebben om de bal nog beter te volgen en meer interactie met de bal te hebben. Check hieronder waar je de bal exclusief kan bestellen en natuurlijk ook een aantal foto's.

adidas Conext 19 voetbal bestellen

De nieuwe adidas Conext 19 voetbal kan je vanaf december 2018 bestellen in de onderstaande webshops. De officiële wedstrijd voetbal voor het WK 2019 voor dames heeft een prijs van € 149,95, maar goedkopere ballen bestel je al vanaf € 14,95. Dit is namelijk de prijs van de mini bal. De replica ballen (maat 5) bestel je al vanaf € 24,95 in de onderstaande webwinkels. Check daar ook andere voetballen van adidas. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de adidas WK 2019 voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!