Beckham en Inter Miami FC lanceren nieuwe logo

David Beckham heeft de naam van de club waarvan eigenaar is onthuld: Club International de Futbol Miami. De voormalige ster van Manchester United, AC Milan en Real Madrid is al sinds 2014 bezig met de oprichting Inter Miami FC en zijn droom is nu werkelijkheid. Vandaag werd bovendien bekend dat Inter Miami FC vanaf 2020 speelt in de hoogste competitie van de Verenigde Staten, de Major League Soccer. Naar verluid heeft de club ongeveer 25 miljoen dollar betaald om in de MLS te spelen. De club van David Beckham presenteerde vandaag niet alleen de naam van de club, maar ook het nieuwe logo. Check hieronder alle details van het opvallende logo!

Voordat we het design van het nieuwe logo van Inter Miami FC bespreken, mag het op z'n hoogst opvallend genoemd worden dat Beckham zijn club deze naam gegeven heeft. De naam van de club heeft veel weg van de grote concurrent van AC Milan, een club waar Beckham speelde, namelijk Inter Milan. Het logo van de club mag zeker in positieve zin opvallend genoemd te worden. Niet alleen de zwart/roze kleurencombinatie is een opvallende, ook alle elementen van het logo zijn vet! Het embleem van Inter Miami wordt gekenmerkt door de twee reigers, die tegen elkaar aan staan. De reiger staat symbool voor vrijheid. De blauwe reiger is in heel Amerika te vinden, vanaf de zuidkust van Alaska tot de stranden van Brazilië en Colombia. De reiger van Inter Miami is echter blijvend! Daarnaast staat de reiger in de mythologie symbool voor kracht, bescherming en geduld. Ook dit wat de club met het logo uit wil stralen. De poten van de reigers zijn in elkaar verbonden. Dit straalt eenheid uit en dit is ook waar de nieuwe club van Beckham voor wil staan. In deze poten is ook de M van Miami verwerkt. Tussen de twee reigers bevindt zich ook een eclips. De eclips staat symbool voor de inwoners van Miami, die dag en nacht hard werken. De zon in de eclips bevat zeven stralen. Deze stralen refereren aan de zeven clubs waarvoor Beckham gespeeld heeft. Bovendien staan de zeven zonnestralen symbool voor de zeven oceanen, die alle zeven continenten in de wereld samenbrengen.

De reigers worden omringd door een schild en hierboven staat in het roze een deel van de naam van de club: MIAMI. Onder de reigers staat het oprichtingsjaar/debuutjaar van de club in Romeinse cijfers: MMXX (2020). De reigers en symbolen worden omringd door twee roze ringen, waarin het overige deel van de naam van de club verwerkt is: Club Internacional de Futbol. Ook achter de ringen in het logo zit een gedachte. Deze halen namelijk hun inspiratie uit de Miami's Circle, een plaats in de stad waar al duizenden jaren mensen samen komen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe logo van de club. Wij kijken vooral uit naar de voetbalshirts van Inter Miami FC. We verwachten dat er dit jaar zeker nog een shirt gelanceerd wordt voor de Amerikaanse club. Adidas is hoe dan ook de kledingsponsor van het elftal. Het Duitse sportmerk verzorgt namelijk alle tenues van de clubs in de Amerikaanse competitie. 

Ben je op zoek naar voetbalshirts van Major League Soccer teams? Check het exclusief in deze winkel!