25 oktober 2018

Mouwsponsor op Major League Soccer voetbalshirts vanaf 2019 toegestaan

Vanaf komend seizoen is het ook in de Amerikaanse Major League Soccer toegestaan om een mouwsponsor op de voetbalshirts te dragen. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de MLS. Met dit piltotprogramma wordt in principe vier seizoenen getest. De mouwsponsor mag op de rechter mouw van de voetbalshirts van clubs in de Major League Soccer gedragen worden. Tot dit seizoen droegen de MLS clubs op beide mouwen de officiële MLS badges. Één van deze badges mag plaats maken voor het logo van een sponsor. Dit mag een andere sponsor zijn dan de hoofdsponsor van de club, welke vaak op het midden van het tenue staat.

De Major League Soccer stelt wel eisen aan de grootte van het logo. Deze mag niet groter zijn dan 2,5 inch bij 2,5 inch (5 bij 5 cm). De afmetingen van het logo van de mouwsponsor zijn ongeveer hetzelfde als die op de basketbal shirts van NBA clubs. De NBA ging vorig seizoen ook overstag om een sponsor op de NBA shirts te dragen. Sponsoren zijn niet meer weg te denken in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Slechts drie van de dertig teams hebben geen shirtsponsor. We hebben ook nog een reactie van de managing director van de MLS, Gary Stevenson: ‘’Dit is een indicatie dat de MLS een robuuste sponsormarkt is. We hadden dit niet gedaan als er geen groei had geweest in deze markt.’’ Potentiële deals met mouwsponsoren mogen een waarde hebben tot één miljoen dollar per jaar. Met deze trend volgt de MLS populaire competities in Europa. Sinds vorig seizoen is het namelijk ook in de Bundesliga en Premier League toegestaan om een sponsor op de linker mouw te dragen. Zoals bekend

Zodra één van de MLS clubs een mouwsponsor bekend maakt, hebben we weer nieuws. Dat zal ongetwijfeld niet lang duren. Ben je op zoek naar MLS merchandising? Check dan een aantal producten exclusief in deze SHOP!