Nike Copa America 2021 wedstrijdbal

Nike heeft deze week de officiële COPA America 2021 wedstrijdbal gelanceerd. Met deze voetbal spelen de tien Zuid Amerikaanse landen tijdens het toernooi dat van 13 juni tot 10 juli plaatsvindt in Argentinië en Colombia. Het design van de officiële Copa America 2021 wedstrijdbal komt misschien wat bekend voor. Eind 2019 lanceerden Nike en de COMNEBOL al een bal. Echter omdat het toernooi door corona met een jaar werd uitgesteld is er een nieuwe voetbal uitgebracht. Deze bal heeft vrijwel hetzelfde design als de in december 2019 gelanceerde voetbal en bevat daarnaast nieuwe technologieën.

Het design van de Copa America 2021 voetbal

De Copa America 2021 wedstrijdbal is dit seizoen geheel wit en bevat een design van blauwe, rode, gele, blauwe en zwarte golven, geïnspireerd door de kleuren van de voetbalshirts van de landen die aan het toernooi deelnemen en het Conmebol logo. Daarnaast is de bal uitgerust met een print van kleine zeshoekjes. Dit zogenaamde hexagon design is geïnspireerd door de panels van de ballen waar vroeger mee gespeeld werd. De swoosh van Nike prijkt in het rood op de bal en verder zijn de logo's van het toernooi en de Conmbebol op de bal verwerkt.

Technologieën Nike Copa America Flight Elite voetbal

Qua technologieën en materialen heeft de Nike Copa America 2021 wedstrijdbal alle kenmerken van de Nike Flight Elite voetbal. Wanneer je goed naar de bal kijkt zijn er groeven in het oppervlak van de bal verwerkt. Hier zit uiteraard een gedachte achter. Voordat Nike de Nike Flight voetbal in 2020 introduceerde heeft het maar liefst acht jaar onderzoek gedaan (1700 uur testen) gedaan om de vlucht van de bal nog beter en consistenter te krijgen. Hieruit vloeide de speciale techniek van groeven en 3D geprint inkt. Hierdoor kun je wanneer je met deze bal speelt de vlucht van de bal nog effectiever finetunen en bepalen waar de bal terecht komt. De groeven van de zogenaamde Aerowsculpt technologie verstoren de luchtstroom van de bal, met als gevolg dat de bal minder weerstand heeft en daardoor een nog stabielere vlucht. De vlucht van de bal is wel 30% betrouwbaarder dan de voorganger van de bal, de Merlin voetbal. Dit is overigens niet de enige technologie van de nieuwe Nike Copa America 2021 wedstrijdbal. De bal is namelijk ook nog uitgerust met een extra laagje. Dit laagje wordt ook wel de All Conditions Control (ACC) technologie genoemd en garandeert dat de voetbal in alle weersomstandigheden dezelfde kenmerken heeft. De wedstrijdbal bestaat uit vier panels, waardoor je de bal nog krachtiger kunt schieten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Nike Copa America 2021 wedstrijdbal, waarmee de volgende landen tijdens het toernooi spelen: Argentinië, Bolivia, Uruguay, Chili, Paraguay (groep A), Brazilië, Colombia, Venezuela, Ecuador en Peru (groep B).

Copa America 2021 wedstrijdbal bestellen

De officiële Copa America 2021 wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 134,95, maar goedkopere replica versies bestel je al vanaf € 34,95. Check ook andere Nike voetballen in de onderstaande winkels! Directe levering! 

Bestel de officiële COPA America 2021 bal in de NIKE SHOP! 

of deze webshop! 

COPA America 2021 wedstrijdbal

COPA America 2021 voetbal