De adidas Major League Soccer 2020 Nativo XXV wedstrijdbal

De officiële Major League Soccer wedstrijdbal voor 2020 is afgelopen week officieel gelanceerd door adidas en de organisatie van de Major League Soccer. Met deze nieuwe voetbal spelen de MlS teams gedurende het seizoen 2020. Op 29 februari vangt het vijfentwintigste seizoen van de Amerikaanse competitie aan. De nieuwe Major League Soccer XXV Nativo voetbal staat dan ook geheel in het teken van het 25 jarig bestaan van de competitie.

Major League Soccer 2020 voetbal: een ode aan 25 jaar MLS!

De nieuwe Major League Soccer adidas Nativo XXV voetbal is dit jaar overwegend wit en wordt gekenmerkt door een print van blauwe en groene vegen over de bal. Daarnaast is de voetbal uitgerust met een design van zwarte lijnen. Deze kleuren zijn niet geheel ontoevallig door adi gekozen. Het zijn namelijk de kleuren van het originele Major League Soccer logo van 1996. Dit logo werd in 2014 vervangen door het huidige logo. Ook de allereerste Major League Soccer voetbal in 1996 had deze kleurencombinatie. Destijds was Mitre nog verantwoordelijk voor het design en de productie van de Major League Soccer voetbal. Op de nieuwe MLS adidas voetbal staan natuurlijk ook weer de logo's van het Duitse sportmerk en de MLS, evenals de naam van de wedstrijdbal: NATIVO XXV. Bovendien is de handtekening van MLS commisioner Don Garber verwerkt op de voetbal. 

Qua functionele details heeft de officiële Major League Soccer voetbal dezelfde kenmerken als de Euro 2020 voetbal, de adidas Uniforia wedstrijdbal. We bespreken deze kenmerken nog even kort. De nieuwe adidas MLS wedstrijdbal voor 2020 heeft het vernieuwde 6x1 panel design. Dit design werd door adi voor het eerst in 2018 geïntroduceerd bij de lancering van de adidas WK 2018 Telstar voetbal. De bal heeft namelijk zes panels met een goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Major League Soccer voetbal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname, de vlucht van de bal en de mate van stuiteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële MLS wedstrijdbal voor 2020.

Major League Soccer adidas wedstrijdbal 2020 bestellen

De nieuwe MLS Nativo XXV Pro voetbal kun je vanaf nu bestellen. De officiële wedstrijdbal bestel je voor een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies al vanaf € 12,95. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze nieuwe adidas voetbal direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

adidas Nativo XXV Nativo voetbal 2020