Adidas EK 2021 Finale Uniforia wedstrijdbal

Vanavond spelen Italië en Spanje voor het eerst met de nieuwe Euro 2020 Uniforia Finale voetbal van adidas. Deze voetbal heeft bijna hetzelfde design als de reguliere EK 2021 voetbal, alleen heeft adidas wat kleine wijzigingen in het ontwerp aangebracht. Deze bal wordt alleen gebruikt tijdens de halve finale en de finale van het EK van 2021, welke plaats vinden in het Wembley Stadium in Londen.

adidas Uniforia Finale Euro 2020 voetbal

Deze week strijden Italië, Spanje, Denemarken en Engeland om het Europees kampioenschap, dat vol met verrassingen zat. En dat zit de nieuwe adidas Uniforia Finale Euro 2020 bal ook. Waar de reguliere bal overwegend wit was, is de finale bal zilver. Volgens adidas staat de nieuwe Uniforia bal in het teken van ongekende mogelijkheden voor alle generaties. De EK 2021 finale wedstrijdbal bevat dan ook een all-over print. Dit betreft een watermerk van het Wembley Stadium, de locatie waar de halve finales en de finale plaats vinden. Verder is de bal opnieuw uitgerust met kleurige details. De bal bevat namelijk een design van penseelstreken in het lichtblauw, oranje, lichtgroen, rood en groen. Deze kleuren zijn gecombineerd met zwart en verwijzen naar de iconische symbolen van Londen en de traditionele kleuren om de sport te vieren. De zwarte details verwijzen naar het nachtleven van Londen. De bal bevat uiteraard ook de logo's van adidas en Euro2020. Beide logo's op de voetbal zijn zwart.

Qua technologische kenmerken en materialen heeft de nieuwe wedstrijdbal dezelfde kenmerken als de regulier EK 2021 voetbal. We bespreken deze kenmerken nog even kort. De nieuwe adidas Euro 2020 Finale voetbal heeft het vernieuwde 6x1 panel design. Dit design werd door adidas voor het eerst in 2018 geïntroduceerd bij de lancering van de adidas WK 2018 Telstar voetbal. De bal heeft namelijk zes panels met een goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname, de vlucht van de bal en de mate van stuiteren. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas Uniforia EK 2021 Pro voetbal, waarmee vanavond voor het eerst gespeeld wordt door Italië en Spanje! 

adidas Euro 2021 finale voetbal bestellen

De adidas EK 2021 finale PRO wedstrijdbal kun je dus ook nu bestellen. De prijs van de wedstrijdbal is € 139,95, maar goedkopere versies van de nieuwe bal bestel je al vanaf € 13,-. Dit is de prijs van de mini bal. De replica versie van de Uniforia voetbal bestel je al vanaf € 29,95 en bovendien is de bal weer in verschillende kleurencombinaties beschikbaar. Directe levering! 

Bestel deze nieuwe adidas voetbal direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

adidas Uniforia Euro 2020 finale wedstrijdbal