Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!

De officiële adidas Euro 2024 wedstrijdbal is vandaag officieel gelanceerd door Adidas en heeft de naam ‘’FUSSBALLLIEBE’’ (Voetballiefde). Daarover straks meer! Met deze voetbal spelen de 24 landen de wedstrijden tijdens de groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal, welke van 14 juni tot 14 juli plaats vindt in Duitsland. Sinds het EK van 1968 is Adidas al verantwoordelijk voor de productie en het design van de wedstrijdbal voor het EK voetbal. Zoals ieder toernooi heeft de officiële voetbal een speciale naam. De Fussballliebe EK 2024 voetbal is de opvolger van de adidas Uniforia bal, waarmee gespeeld werd tijdens Euro 2020. De bal heeft ook nog een primeur. De adidas Fussballliebe bal is de eerste wedstrijdbal op een Europees eindtoernooi met de Adidas Connecte Ball technologie.

Fussballliebe! 

Fussballliebe gaat om de liefde voor het spelletje en dat niet alleen. Voetbal is veel meer dan een spel. Voetbal verenigt namelijk miljoenen mensen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, overtuigingen of standpunten. Voetbal heeft de kracht om mensen te inspireren, te verbinden en de wereld te verbeteren. Het EK is dan ook het perfecte podium om de boodschap van eenheid en inclusie! Deze boodschap komt ook tot uiting in het design van de Euro 2024 wedstrijdbal. Het ontwerp van de bal is logischerwijs geïnspireerd door de liefde, energie en diversiteit van het toernooi en de liefde en het plezier die Europa heeft voor/ van voetbal!

De voetbal is overwegend wit en bevat geometrische vlakken in het zwart, rood, geel en groen. In deze vlakken zijn alle speelsteden van het EK in Duitsland verwerkt: Keulen, Dortmund, Frankfurt, Düsseldorf, München, Leipzig, Gelsenkirchen, Berlijn, Stuttgart, Hamburg. Op de voetbal bevindt zich bovendien een zwarte cirkel met een blauwe omlijning. Ook het adidas logo op de voetbal is blauw en op de officiële wedstrijdbal staat natuurlijk ook het logo van de EK voetbal 2024.

Technologieën

De adidas Euro 2024 Fussballiebe voetbal heeft hetzelfde panel design als de adidas WK 2022 Al Rihla voetbal. Dit panel design wordt gekenmerkt door de geometrische vormen, zowel driehoeken als vierhoeken. Deze twintig panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. In de structuur van de voetbal heeft adidas sinds dit jaar ook verschillende inkepingen/groeven gebruikt, welke zorgen voor een nog nauwkeurigere vlucht van de bal en precisie. Deze technologie wordt de Precisionshell technologie genoemd. De technologie zorgt bovendien voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken. De voetbal is gemaakt van een gerecycled polyester, inkt op waterbasis en verschillende bio-based producten zoals maïsvezels, suikerriet en houtpulp. De binnenbal van de nieuwe adidas EK 2024 bal bestaat uit latex.

De meest besproken technologie van de voetbal is hoe dan ook de Connected Ball technologie, die door Adidas aan de binnenkant van de bal is verwerkt. In het midden van de voetbal bevindt zicht namelijk een IMU-bewegingssensor die inzicht geven in iedere beweging van de bal. Deze technologie combineert de date over de positie van de spelers met AI en draagt bovendien bij aan de semi-geautomatiseerde buitenspeltechnologie van de UEFA. Hierdoor kunnen er door het scheidsrechterskorps snellere beslissingen genomen worden.

Uiteraard voldoet de bal aan alle voorwaarden die de FIFA stelt aan een officiële wedstrijdbal. 

EK 2024 voetbal bestellen

De officiële adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De bal waarmee gespeeld wordt tijdens het EK heeft een prijs van € 149,95, maar replica versies bestel je al vanaf € 24,95. De mini voetbal is zelfs slechts € 19,95. De meeste replica ballen zijn beschikbaar in versie 3, 4 en 5! Voetbalshop
vanaf € 24.95
Bestellen >
Voetbaldirect
vanaf € 24.95
Bestellen >
Adidas.nl
vanaf € 24.95
Bestellen >

Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!
Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!
Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!
Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!
Dit is de adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal!