De nieuwe Euro 2016 voetbal, de Beau Jeu, is vandaag officieel gelanceerd door Zinedine Zidane in samenwerking met Adidas. Met deze Adidas bal spelen de 24 landen tijdens het EK van 2016 in de groepsfase. Zidane plaatste een afbeelding van de Beau Jeu Adidas voetbal op zijn Instagram. Eerder lekte het design al uit. Nu de Beau Jeu voetbal ook officieel gelanceerd. De Franse naam Beau Jeu betekent in het Nederlands ''Het mooie spel'', verwijzend naar het voetbal. Adidas heeft zowel qua design als techniek er opnieuw alles aan gedaan om de bal excellent te laten zijn. We bespreken hieronder het design en de technieken en natuurlijk waar je de bal kunt kopen.

Design Adidas Euro 2016 Beau Jeu voetbal

De nieuwe Adidas Euro 2016 Beau Jeu voetbal is overwegend wit en bevat ook rode en blauwe accenten. Adidas en de UEFA hebben voor deze kleuren gekozen, omdat het de kleuren van de Franse vlag zijn. Verder bevat de Beau Jeu voetbal zilveren accenten. De zilveren accenten zijn gebaseerd op de UEFA EURO 2016 beker die de winnaar van het toernooi krijgt uitgereikt. Verder is de bal uitgerust met de letters E-U-R-O en decijfers 2-0-1-6, verwijzend naar het toernooi en het jaartal. Deze worden op de bal door middel van een speciaal design gepresenteerd. Ook de logo's van Euro 2016, de UEFA en Adidas staan op de nieuwe bal.

Evenals bij de Brazuca FIFA WK 2014 Adidas bal is er een lange periode van 18 maanden over heen gegaan om de nieuwe Euro 2016 voetbal te testen en te ontwikkelen. De nieuwe Euro 2016 voetbal bevat dan ook dezelfde kenmerken als de Brazuca. Allereerst heeft de Beau Jeu bal hetzelfde panel design als de Brazuca. Dit betekent dat de bal zes panels bevat in de vorm van een soort windmolens. Het meest karakteristieke aan de nieuwe Euro 2016 Beau Jeu voetbal zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. De bal lijkt sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe EK 2016 voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. Adidas en de UEFA overhandigen de nieuwe Beau Jeu voetbal aan alle landen die meedoen aan het EK, zodat ze zich zes maanden kunnen voorbereiden op het toernooi met de nieuwe voetbal. Veel sterren hebben de nieuwe Euro 2016 bal al getest, waaronder Gareth Bale. De sterspeler van Real Madrid en Wales is lyrisch: ''Ik heb de Beau Jeu al getest tijdens het trainen op lange ballen, passen en acties. De bal is briljant! Ik kan niet wachten tot Euro 2016 start.'' Casillas, keeper van FC Porto en Spanje deelt zijn mening: ''We hebben de Beau Jeu voetbal al gebruikt tijdens intense en trainingsessies. Voor een keeper is het belangrijk dat de bal perfect is om uit te trappen, schoten op doel te stoppen, te vangen en de bal in te gooien. De Beau Jeu Euro 2016 voetbal is daar perfect voor.'' Wij zijn ook benieuwd naar de nieuwe voetbal voor het EK. Check hieronder de officiële foto's van de Beau Jeu bal.

Beau Jeu Adidas Euro 2016 voetbal kopen

De nieuwe Adidas Euro 2016 Beau Jeu voetbal kan je vanaf nu kopen in verschillende versies. De officiële en authentieke bal heeft een prijs van € 140,-, maar de replica versie scoor je al voor een prijs van € 35,-. Adidas en de UEFA hebben ook verschillende andere varianten gelanceerd, zoals een mini bal, welke je al scoort vanaf een prijs van € 13,-. Check hieronder de shops waar de Beau Jeu beschikbaar is. Directe levering!

Koop de nieuwste Adidas voetballen in

de Beau Jeu Euro 2016 STORE

of bij Subside Sports

of in deze  voetbalshop!


Beau Jeu Voetbal Adidas Euro 2016


Detail -adidas -euro -2016-bal

Beau -Jeu -Euro -2016-voetbal -Adidas