17 maart 2016

Frankrijk thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Frankrijk thuisshirt 2016-2017 is officieel gelanceerd door de Franse voetbalbond FFF en kledingsponsor Nike. Nike is sinds 2011 verbonden aan de voetbalbond en de vertegenwoordigende elftallen als kledingsponsor. Voor 2011 had Adidas deze functie. Frankrijk speelt in dit nieuwe voetbalshirt de Euro 2016 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens Euro 2016 in eigen land is Frankrijk ingedeeld in poule A met Albanië, Zwitserland en Roemenië. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Frankrijk ook ingedeeld in poule A met het Nederlands Elftal, Zweden, Bulgarije, Luxemburg en Wit Rusland. Frankrijk zal het nieuwe thuisshirt Euro 2016 op 29 maart in de wedstrijd tegen Rusland in gebruik nemen. Ook speelt Frankrijk in die week tegen het Nederland elftal. Het nieuwe thuisshirt kent een gewaagd ontwerp.

Frankrijk thuistenue Euro 2016

Het nieuwe Frankrijk thuisshirt kent een gedurfde koningsblauwe kleur. Het shirt is gebaseerd op het all-new Nike Vapor Kit template. Het is voor het eerst sinds 2011 dat Frankrijk in deze kleur schittert. Verder wordt het Frankrijk thuisshirt voor Euro 2016 versierd met overactieve kobalt blauwe en witte details. Het voetbalshirt heeft daarmee een allesbehalve ouderwets design. Het moderne design bevat kobalt blauwe rekbare mouwen en schouders. De mouwen en schouders kennen een gestreept design. De kleur komt ook terug langs de zij- en achterkant van de kleine v-hals. De voorkant van deze hals bevat het koningsblauw dat op de romp zichtbaar is. Persfoto's lijken aan te tonen dat het shirt niet alleen een modern ontwerp kent, maar ook in het bezit is van een getailleerde pasvorm. Bovendien wordt het design gekenmerkt door een blauwe verticale strip langs de zijkanten van het voetbalshirt. De linker borst bevat het logo van de Franse voetbalbond FFF (Fédération Française de Football). Boven dit logo prijkt een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1998 in eigen land. De andere borst bevat een wit logo van de Amerikaanse kledingsponsor Nike. Het Frankrijk thuistenue wordt aangevuld met een koningsblauw gekleurd short. Langs de zijkanten is tevens de kobalt blauwe streep aanwezig. De kousen wijken echter goed af van de kleursamenstelling van het shirt. Die zijn rood en bevatten ook het logo van de Amerikaanse kledingsponsor. Vanaf komende zomer schitteren sterren als Giroud, Benzema, Griezmann, Pogba, Varane en Martial in dit voetbalshirt. Check ook meer details over het nieuwe Frankrijk uitshirt 2016-2017.

Frankrijk voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Frankrijk Euro 2016 thuisshirt kan je vanaf medio maart 2016 kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,-  en voor kinderen € 70,-. Bovendien kan je deze laten voorzien van de officiële Frankrijk Nike bedrukking van alle sterspelers. Deze bedrukking bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam van de spelers. Wil je andere of goedkopere t-shirts en trainingskleding van Frankrijk kopen of de prijzen vergelijken. Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending! 

Koop het in deze officiële LES BLEUS shop!

of de officiële Frankrijk shop

of scoor een Frankrijk retro shirt bij Sportus.nl

Frankrijk Thuisshirt Euro 2016

Frankrijk Thuisshirt Euro 2016 2

Frankrijk Thuisshirt Euro 2016 3 

Technische informatie Nike Vapor Kit template

Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.