Nike en Franse voetbalbond verlengen contract tot 2034

Groot nieuws vanuit Frankrijk! De Franse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben het contract verlengd tot medio 2034. Dit betekent dat Nike in ieder geval de komende tien jaar nog de tenues en trainingskleding van Les Bleus verzorgt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2011 de kledingsponsor van het nationale voetbalteam van Frankrijk.

Vorige maand organiseerde de FFF een tender, waarbij verschillende sportmerken een bieding konden doen om vanaf 2026 de kledingsponsor van het Franse elftal te worden. Het huidige contract met Nike loopt namelijk in 2026 af. Nike is opnieuw als winnaar uit de aanbestedingsprocedure uit de bus gekomen en verzorgt dus ook nog de komende tien jaar de voetbalshirts van Les Bleus en alle jeugdteams.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met het verlengen van het contract. Nike reageert: ‘’In de vijftien seizoenen dat we nu samenwerken zijn we trots op wat we bereikt hebben. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en als katalysator te dienen voor de groei en investeringen in het amateurvoetbal in Frankrijk, de groei van het vrouwenvoetbal op alle niveaus te versnellen en de voetbalbond te versterken als internationaal icoon op het gebied van prestaties en stijl.’’ Philippe Diallo, voorzitter van de Franse voetbalbond, voegt daaraan toe: ‘’Ik ben bijzonder trots en blij met het hernieuwde vertrouwen van Nike. Door de upgrade van het partnership behoort de voetbalbond tot de meest toonaangevende sportorganisaties ter wereld. Toen ik aantrad als voorzitter was één van de belangrijkste speerpunten duurzaamheid, in al zijn dimensies: maatschappelijk, diversiteit, vrouwenvoetbal en amateurvoetbal. Deze samenwerking met Nike, met wie we een gemeenschappelijk visie en doelstelling delen, geeft ons de middelen om ons de komende tien jaar hierin nog verder te ontwikkelen.’’

Onlangs lanceerden Nike en de FFF de Frankrijk Euro 2024 voetbalshirts, waarin Les Bleus spelen tijdens het EK in Duitsland en de periode erna. Wil je deze bestellen? Check de tenues in de onderstaande winkels!

Nike en Franse voetbalbond verlengen contract tot 2034