Frankrijk EK 2024 uitshirt geïnspireerd door jaren '80!

Het Frankrijk EK 2024 uitshirt is officieel gepresenteerd! In dit voetbalshirt spelen Les Bleus niet alleen de Euro 2024 wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Daarnaast worden deze tenues door het vrouwenteam (Les Bleues) gedragen tijdens de Olympische Spelen in eigen land en de andere interlands tijdens de periode 2024-2025!

Back to the eighties! 

Evenals het Frankrijk thuisshirt 2024-2025 heeft het uitshirt een heerlijke retro look! Dit heeft alles te maken met de inspiratiebron van het uittenue. Het uitshirt is namelijk geïnspireerd door de uitshirts van begin jaren ’80, de periode waarin adidas nog de kledingsponsor was en waarin Les Bleus het fundament legden voor het winnen van het Europees kampioenschap van 1984 in eigen land. Aan het ontwerp van de jaren ’80 is door Nike natuurlijk een moderne draai gegeven. Ook destijds was het voetbalshirt wit met een design van dunne verticale lijnen in de andere twee kleuren van de nationale vlag: blauw en rood. Toen wisselden de blauwe en rode lijnen elkaar af. Dat is dit seizoen anders. Op de rechterkant van het voetbalshirt zijn de dunne lijnen blauw en op de linkerkant rood. De overgang van de kleuren wordt bewerkstelligd door een combinatie van een fading en gradiënt effect op het midden, wat het voetbalshirt ook een moderne touch geeft. De strepen zijn overigens ook een knipoog naar de krijtstrepen op de moderne Franse modehuizen. De authentic editie van het voetbalshirt heeft sowieso al een moderne twist. De versie die de spelers en speelsters dragen hebben namelijk het metaprisma effect. Dit komt terug in de structuur van de voetbalshirts en versterkt de kleuren van het tenue met licht en beweging, waardoor er een frisse, snelle en dynamische uitstraling ontstaat.

Tot zover de moderne elementen, het Frankrijk uitshirt 2024-2025 heeft namelijk nog meer retro elementen. Zo betreft het logo van de Franse voetbalbond op de linkerborst een retro logo van de jaren ’80. Niet alleen het design van het logo van de jaren ’80 is gekopieerd, maar ook de grootte. Het logo is namelijk groter dan op voorgaande versies van het uitshirt. Ook bevat het uitshirt nog subtiele details in de kleuren van de vlag. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn blauw, evenals de swoosh van Nike op de rechterborst. De zijkanten van het shirt hebben een diagonaal vlak in de kleuren rood en blauw. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de binnenkant van het tenue. Hier bevindt zich een zeshoek (de vorm van het land) met daarin de letters van de voetbalbond en daaromheen het motto van het nationale elftal: ‘’Nos différences nous unissent’’’

De retro look van het uitshirt is ook doorgevoerd in het voetbalbroekje. Dit voetbalbroekje is blauw en bevat aan de rechterkant dunne witte krijtstrepen en aan de linkerkant rode krijtstrepen. De sokken zijn rood met blauwe ringen. 

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie en de authentic versie de Nike Dri Fit ADV. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De match versie heeft een knit structuur, bevat extra ventilatiezones, valt meer getailleerd en is iets lichter.
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit. Replica - Normaal

Frankrijk uitshirt bestellen

Het Nike Frankrijk EK 2024 uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.  Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 19,95. In deze winkels kun je het Frankrijk tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als de spelers en speelsters op het tenue dragen! 

Frankrijk EK 2024 uitshirt geïnspireerd door jaren '80!
Frankrijk EK 2024 uitshirt geïnspireerd door jaren '80!
Frankrijk EK 2024 uitshirt geïnspireerd door jaren '80!