Dit is de officiële Frankrijk bedrukking 2024-2025

Bij ''Les Bleus'' moeten oude tijden herleven, zo moeten de bedenkers van de Frankrijk EK 2024 voetbalshirts gedacht hebben. Niet alleen de tenues ademen retro, ook de bedrukking van de namen en nummers van de spelers hebben een vintage lettertype! Waar de Frankrijk EK voetbalshirts vooral geïnspireerd zijn door de jaren '60, '70 en '80, neemt de bedrukking ons mee naar nog een decennia later!

De officiële Frankrijk bedrukking 2024-2025 is namelijk geïnspireerd door de bedrukking op de Frankrijk voetbalshirt 1998. Voor de Fransen was dit een belangrijk jaar! Voor het eerst in de historie werd het land wereldkampioen en dat nog wel in eigen land. In de finale in het Stade De France in Saint-Denis maakten Les Bleus korte metten met Brazilië. Door twee doelpunten van Zinedine Zidane en een doelpunt van Emmanuel Petit won Frankrijk met 3-0! Andere iconen van dit elftal waren Barthez, Thuram, Leboeuf, Desailly, Lizarazu, Karembeu, Deschamps, Djorkaeff, Vieira en Dugarry. Genoeg over de prestaties, de officiële Frankrijk bedrukking ziet er namelijk ook vet uit. Het lettertype van de namen en rugnummers op de Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft dezelfde stijl als destijds. Dit betreft de zogenaamde ''Shadow Style'' of ''3D lettertype''. Het betreft wel een modernere variant, wat betekent dat deze niet zo blokkig is als in 1998. Bovendien is de rode uitlijning verdwenen. Op het thuisshirt is de bedrukking wit en op het thuisshirt blauw. De schaduw van de bedrukking heeft dezelfde kleur als de shirts. In de rugnummers is het logo van de voetbalbond verwerkt. Deze ontbreekt in de letters van de namen van de spelers, welke boven de rugnummers staan. De namen hebben een vrij standaard stijl. Het borstnummer van Frankrijk staat ook dit jaar weer op het midden van de borst en in deze borstnummers is niet het logo van de FFF verwerkt. De rugnummers zijn weer van een licht materiaal gemaakt en dit materiaal is mesh verwerkt, voor de perfecte ventilatie.

Ook andere landen waarvan Nike kledingsponsor is, hebben de retro bedrukking als officiële bedrukking. Een voorbeeld hiervan is de officiële Portugal EK 2024 bedrukking.

Wil je je Frankrijk voetbalshirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer? Dan wordt deze bedrukking gebruikt. In de onderstaande winkels gebruiken ze de officiële bedrukking. De meerprijs hiervan is € 19,95-€ 24,95. Deze prijs komt bovenop de reguliere prijs van de tenues. Voor volwassenen is dit € 99,95 en voor kinderen € 79,95. Bij Subside Sports kun je een aantal bedrukkingen ook los bestellen!

Dit is de officiële Frankrijk bedrukking 2024-2025
Dit is de officiële Frankrijk bedrukking 2024-2025