Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft retro look!

Het Frankrijk EK 2024 thuisshirt is officieel gepresenteerd door de Franse voetbalbond met het motto: ''D’un parmi des millions.'' Meer retro dan de look van het nieuwe thuistenue van Les Bleus kan bijna niet, maar daar vertellen we straks meer over. In deze tenues speelt het Franse voetbalelftal de Euro 2024 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Tijdens het EK in Duitsland speelt Frankrijk tegen Nederland, Polen en Oostenrijk in de poulefase. Deze tenues worden ook gedragen door het Franse vrouwenvoetbalteam (Les Bleues). Tijdens de uitwedstrijden dragen deze teams het Frankrijk uitshirt 2024-2025

Geïnspireerd door jaren '60 en '80

We zeiden het net al. Het Frankrijk Euro 2024 voetbalshirt heeft een ware retro look. Dit betekent dat met in ieder geval de komende twee jaar afscheid heeft genomen van de navy blauwe thuisshirts met gouden accenten. Dit jaar is het voetbalshirt weer de heldere kleur blauw (door Nike ‘’Bright Blue’’ genoemd), zoals we die vooral kennen van de Frankrijk voetbalshirts van de jaren ’60, ’70 en ’80. Qua design is het Frankrijk thuisshirt 2024-2025 vooral geïnspireerd door de klassieke tenues van de jaren ’60 en dan vooral het voetbalshirt van 1966. In 1966 was Le Coq Sportif nog de producent van de tenues van Les Bleus en werd het voetbalshirt gekenmerkt door de v-hals in de kleuren van de nationale vlag: blauw/wit/rood. Het Frankrijk EK 2024 voetbalshirt is bijna een kopie van het tenue dat het Franse voetbalelftal droeg tijdens het WK van 1966 in Engeland, waar het land niet verder kwam dan de groepsfase. De v-hals op het nieuwe Frankrijk voetbalshirt heeft wel een iets moderner design. Deze loopt namelijk diagonaal af. Een ander kenmerk, die de retro look van het voetbalshirt bekrachtigt, het grote logo van de Franse voetbalbond op de linkerborst. Dit betreft hetzelfde logo als het nationale elftal in de jaren ’80 op de tenues had, inclusief de grootte van het logo. Vooral 1984 was voor het land een succesjaar. Onder leiding van dirigent Michel Platini won Les Bleu het Europees kampioenschap in eigen land.

De nationale trots van het land komt ook nog terug in subtiele details op het tenue. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een diagonale rode baan en de swoosh van Nike op de rechterborst is wit. De twee sterren boven het logo van de FFF (Fédération Française de Football) verwijzen naar de gewonnen WK’s van 1998 en 2018. Een ander symbool van nationale trots bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier bevindt zich een zeshoek met daarin de letters van de voetbalbond FFR. De zeshoek is geïnspireerd door de vorm van het land en bevat het motto van het nationale voetbalelftal: ‘’Nos différences nous unissent’’

De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) bevatten nog een futuristisch effect. Dit effect wordt door Nike het ‘’metaprisma’’ effect genoemd. Dit concept versterkt de traditionele kleuren van het tenue met licht en beweging, waardoor het shirt een frisse, snelle en dynamische uitstraling heeft.

Het Frankrijk thuistenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de onderkant drie lijnen in de nationale driekleur: blauw/wit/rood. De voetbalbroekjes zijn ook uitgerust met de logo’s van Nike en de voetbalbond. De sokken zijn blauw.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie en de authentic voetbalshirts de Nike Dri Fit ADV. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic versie heeft een knit structuur, bevat extra ventilatiezones en vallen meer getailleerd.
  • Pasvorm: Replica – Normaal. Authentic – Slimfit.

Frankrijk voetbalshirt bestellen

De Nike Frankrijk voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) zijn de replica voetbalshirts € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) zijn de shirts € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de Frankrijk tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je de nieuwste trainingskleding! 

Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft retro look!
Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft retro look!
Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft retro look!
Frankrijk EK 2024 voetbalshirt heeft retro look!