Frankrijk WK 2023 vrouwen voetbalshirts

De Franse voetbalbond en Nike hebben vandaag de nieuwe Frankrijk WK 2023 vrouwen voetbalshirts officieel bekend gemaakt. In deze tenues speelt het Franse vrouwenvoetbalelftal de WK 2023 wedstrijden en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. Tijdens het WK vrouwenvoetbal spelen ''Les Bleues'' in de poulefase tegen Jamaica, Brazilië en Panama. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de Frankrijk dames voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk heeft sinds 2011 een samenwerkingsverband met de Franse voetbalbond. De Frankrijk dames voetbalshirts betreffen custom made voetbalshirts en zijn dus andere voetbalshirts dan de voetbalshirts die de mannen dragen, de Frankrijk voetbalshirts 2022-2023.

Frankrijk vrouwen thuisshirt 2023-2024

De Frankrijk WK 2023 dames voetbalshirts zijn geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Frankrijk en het Orphisme, een kunstbeweging die populair werd in de jaren '20 van de vorige eeuw, toen de eerste Franse vrouwenvoetbalteams opgericht werden. Het Frankrijk dames thuisshirt is blauw en heeft een all-over print van verticale blokken en lijnen, die kenmerkend zijn voor het nieuwe Nike Strike template. Dit template is ook gebruikt voor de Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts. Dit betekent dat het voetbalshirt ook is uitgerust met een ronde hals en ter hoogte van de zijkanten van de hals bevindt zich een donkerblauwe driehoek. De band aan de onderkant van de mouwen is geheel in stijl van de kleuren van de Franse vlag (blauw/wit/rood) en bevat een speciaal effect. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de linkerborst bevat de badge van de Franse voetbalbond, Fédération Française de Football (FFF). Deze badge is wit en heeft dezelfde stijl als op de eerste dames voetbalshirts meer dan 100 jaar geleden. Het Frankrijk vrouwen thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, welke hetzelfde patroon heeft als het voetbalshirt. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn volledig rood.

Frankrijk vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Frankrijk dames uitshirt 2023-2024 is wit en heeft roze gloed. Deze roze gloed komt terug in de all-over print van geometrische vormen, geïnspireerd door het Orphisme. De band aan de onderkant van de mouwen is donkerblauw en bevat een print van witte en rode tekens, die ook geïnspireerd zijn door de kunststroming van de jaren '20 van de vorige eeuw. Ook dit voetbalshirt bevat een ronde hals en de logo's van Nike en de Franse voetbalbond op de borst zijn blauw. Dit is ook de kleur van het voetbalbroekje van het uittenue. Dit voetbalbroekje heeft hetzelfde patroon als het short van het thuistenue. De kousen van het uittenue zijn volledig wit.

Technologieën en materiaal

De Nike Frankrijk WK 2023 vrouwen voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën van kledingsponsor Nike. De voetbalbroekjes zijn voor het eerst in de geschiedenis uitgerust met de Nike Leak Protection technologie, speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. De Frankrijk vrouwen voetbalshirts zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd.

Alle Nike WK 2023 voetbalshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De details op het voetbalshirts (zoals het logo van Nike en de Franse voetbalbond) zijn gemaakt van Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. Bij de productie van de tenues is bovendien meer dan ooit rekening gehouden met stofverspilling.

Frankrijk dames voetbalshirt bestellen

De Nike X Frankrijk WK 2023 vrouwen voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen zijn de Frankrijk dames voetbalshirts € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. In deze winkels vind je ook de nieuwste trainingskleding van Les Bleues en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.