Frankrijk thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Frankrijk WK 2022 thuisshirt is officieel gepresenteerd door Nike en de Franse voetbalbond! Dit is het tenue waarin ''Les Bleus'' de WK 2022 thuiswedstrijden spelen, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024, inclusief de Nations League wedstrijden. Tijdens het WK in Qatar speelt het team van bondscoach Didier Deschamps tegen Denemarken, Australië en Tunesië in poule D. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het Franse voetbalelftal. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds medio 2011.

Frankrijk WK 2022 voetbalshirt

Het Frankrijk WK 2022 voetbalshirt heeft een klassieke look! Dat heeft alles te maken met het thema van de Frankrijk WK 2022 voetbalshirts: ''Nouveu France'', een combinatie van het erfgoed en de toekomst van het land.

Het voetbalshirt is navy blauw en bevat een henley collar met een knoopje. Hetzelfde template gebruikte Nike dit seizoen al voor het Chelsea thuisshirt 2022-2023. Het meest opvallende van het Frankrijk voetbalshirt is de all-over print van geometrische vormen op de kraag en in de band aan de onderkant van de mouwen. Deze print is geïnspireerd door de bladeren van een eikenboom en de takken van een olijfboom. Dit staat symbool voor de kracht, solidariteit en vrede van de inwoners van Frankrijk. Een ander detail is verwerk aan de onderzijde van de mouwen. Hier prijkt een label in de kleuren van de Franse vlag: rood/wit/blauw. De logo's op het Frankrijk thuisshirt zijn goud, welke het tenue ook nog een elegante look geven. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de Franse voetbalbond, de Fédération Française de Football (FFF). Boven het logo staan ook twee gouden sterren, welke verwijzen naar de twee gewonnen WK's van 1998 en 2018. De binnenkant van de hals bevat ook nog een gouden tekst: ''Nos Differences Nous Unissent'' (Onze verschillen verenigen ons). Het Frankrijk thuistenue 2022-2023 wordt ook dit jaar weer compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. De openingen aan de zijkanten van het voetbalbroekje bevatten de kleuren van de Franse vlag in een driehoek. De logo's van de voetbalbond en Nike op het voetbalbroekje zijn ook goud. De kousen van het Frankrijk tenue zijn volledig goud met op het midden een blauwe swoosh en de letters van de Franse voetbalbond: FFF. Hierdoor is het tenue geheel in stijl is van de kleuren van de nationale vlag.

Zoals alle Nike WK 2022 voetbalshirts zijn de Frankrijk voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De match/authentic voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV. Technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten alleen extra ventilatiezones, vallen getailleerder en zijn wat lichter. Deze tenues zijn bovendien onderdeel van het Nike Move Better programma. Dit betekent dat de tenues gemaakt zijn van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Frankrijk thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Benzema, Mbappé, Griezmann, Pogba, Tchouaméni, Giroud, Nkunku, Kanté, Dembélé en nog meer spelers.

Frankrijk thuisshirt bestellen

Het Frankrijk WK 2022 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica/stadium versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels vind je ook andere Frankrijk merchandising en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!