Chelsea thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Chelsea thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Londense voetbalclub met het motto: ''It's a Chelsea Thing''. In het tenue speelt het team van trainer Thomas Tuchel de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League thuiswedstrijden op Stamford Bridge gedurende  2022-2023. Nike is ook dit seizoen weer de kledingsponsor van de club uit de Britse hoofdstad. Deze functie heeft het merk sinds de zomer van 2017 en loopt nog tot 2032. 

De inspiratie

Het nieuwe Chelsea thuisshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan voormalig Chelsea manager Ted Drake. In 1952 (70 jaar geleden) kreeg Ted Drake de leiding over het vlaggenschip. Door zijn innovatie veranderingen transformeerde Drake Chelsea in een moderne voetbalclub. Het meest herinnerd wordt de visionaire manager door de titel die hij met Chelsea won, de allereerste landstitel op het hoogste niveau. Het was dezelfde periode waarin de bijnaam van Chelsea veranderde van ''The Pensioners'' in ''The Blues''. Drake vond de nieuwe nickname passender bij het dynamische team dat hij aan het bouwen was in West-Londen. Sindsdien is de bijnaam van Chelsea nooit meer verdwenen en is het een vast onderdeel van de Chelsea voetbalshirts, ook dit seizoen weer!

Het design

Het Chelsea thuisshirt 2022-2023 heeft dit seizoen een vrij klassiek design. De all-over print op het tenue van de laatste twee seizoenen wordt ingeruild voor een plain blauw voetbalshirt. Het meest opvallende detail van het tenue is de henley collar en de all-over print die in de kraag verwerkt is. De kraag van het Chelsea tenue is overwegend wit en bevat een turquoise print, welke geïnspireerd is door de manen van een leeuw, geïnspireerd door de leeuw uit het clublogo. De print op de kraag staat tevens symbool voor de vastberadenheid en onverschrokkenheid van de club. Het is een detail die die stijl van de jaren '50 oproept met een eigentijdse twist. Door dit detail voelt het voetbalshirt vandaag net zo fris aan als de visie van Ted Drake 70 jaar geleden. De kraag bevat verder één knoopje.  De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het wit met daaromheen een turquoise omlijning. Op de linkerborst prijkt de badge van de club. In de periode dat Ted Drake aan het roer bij Chelsea stond veranderde ook het clublogo.  Tot 1952 werd het Chelsea voetbalshirt gekenmerkt door ''The Pensioner'' en in 1953 werd de leeuw geïntroduceerd als onderdeel van het Chelsea logo.  De badge op het Chelsea voetbalshirt heeft veel overeenkomsten met het Chelsea logo op de voetbalshirts tijdens het laatste seizoen van Ted Drake op Stamford Bridge (1960-1961). Op het midden van het tenue prijkt ook dit seizoen weer het logo van hoofdsponsor THREE in het wit. Het Britse telecommunicatiebedrijf is sinds 2020 de hoofdsponsor van Chelsea en dit contract loopt nog meerdere jaren door. De linkermouw bevat het logo van subsponsor WhaleFin.  De binnenkant van de hals is uitgerust met een detail. Hier zijn de naam van de club en stad verwerkt: CHELSEA FC – LONDON. Het Chelsea thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike en de club staan. De swoosh van Nike is wit met een turquoise omlijning. Ook de zijkanten van het voetbalbroekje bevatten een turquoise driehoek. De kousen zijn wit en bevatten een turquoise band aan de bovenkant, geflankeerd door twee dunnere zwarte banen.

De technologieën

De Chelsea tenues zijn weer onderdeel van het Nike MOVE BETTER programma. Dit betekent dat de tenues zijn geproduceerd van gerecycled polyester, afkomstig van plastic afval in en rondom oceanen. De nieuwe tenues bevatten ook weer de gebruikelijke performance technologieën van Nike. Het authentic tenue (de versie die de spelers dragen) is uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht/zweet naar de buitenkant van de voetbalshirts. Ook heeft het systeem een ventilerende werking. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Chelsea thuisshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Pulisic, Cucurella, Azpilicueta,Koulibaly, Sterling, Havertz, Mount, Ziyech, Kanté, Werner, James, Alonso, Silva, Chillwell, Jorginho en nog meer spelers of check het nieuwe Chelsea uitshirt 2022-2023

Chelsea voetbalshirt bestellen

Het Nike Chelsea thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijzen van de voetbalshirts zijn hetzelfde als andere seizoenen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en het stadium voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze webshops kun je de Chelsea tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Chelsea/Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. 

Bestel je Chelsea voetbalshirt direct in de NIKE SHOP

of de Chelsea fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

Chelsea thuisshirt 2022-2023

Chelsea thuisshirt 2022-2023

Chelsea thuisshirt 2022-2023

Chelsea thuisshirt 2022-2023