Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts

De KNVB en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Nederlands vrouwen voetbalelftal de WK 2023 interlands en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. In de poulefase van het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw Zeeland speelt het team van bondscoach Andries Jonker tegen de Verenigde Staten, Vietnam en Portugal. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Oranje Leeuwinnen voetbalshirts. Sinds 1996 heeft de KNVB een samenwerkingsverband met het Amerikaanse sportmerk. De voetbalshirts hebben niet alleen een nieuw design, in de tenues is ook een nieuwe technologie verwerkt die zich toespitst op vrouwen.

Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2023-2024

De Oranje Leeuwinnen voetbalshirts hebben een custom made design en verschillen dus van de Nederlands Elftal voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden. Het Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2023-2024 heeft dit jaar twee tinten oranje, welke geworteld zijn in de Nederlandse cultuur. Bovendien is het voetbalshirt uitgerust met een all-over print van geometrische vormen, geïnspireerd door de leeuwin uit het logo van de voetbalbond. Het voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike Strike template. Naast de ronde hals bevinden zich twee oranje driehoeken en ook de band aan de onderkant van de mouwen en de band op de zijkanten van het Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirt zijn oranje (zonder een all-over print). Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst bevat het logo van de KNVB. Dit betreft een zwarte badge met daarin een oranje leeuwin. De badge bevat bovendien een all-over print van spikkels. Het Oranje Leeuwinnen thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje met dezelfde all-over print als het voetbalshirt. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de KNVB en Nike. De kousen zijn volledig oranje.

Oranje Leeuwinnen uitshirt 2023-2024

Het Oranje Leeuwinnen uitshirt 2023-2024 is navy blauw en bevat een all-over print van blauwe vlekken, welke verschillende elementen van een leeuwin bevatten. Ook de andere kleuren van de Nederlandse vlag komen terug in het uitshirt. De band aan de onderkant van de mouwen is rood en de logo's op het uittenue zijn wit. De logo's van Nike en de KNVB staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het KNVB logo is wit met een oranje omranding en een blauwe leeuw. Het uitshirt heeft ook een ronde hals. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe kousen, die ook dezelfde all-over print hebben als het uitshirt. Op de kousen staat een witte swoosh en een oranje leeuwin.

Nike Leak protection technologie

In de Oranje Leeuwinnen voetbalshirts zijn er door Nike verschillende technologieën verwerkt. De voetbalbroekjes van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal bevatten voor het eerst de nieuwe Nike Leak Protection technologie. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruisje en voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt met een membraan en fungeert als een anti-lekkage barrière. De voetbalbroekjes hebben bovendien een bredere tailleband, wat zorgt voor extra comfort tijdens krampen en een opgeblazen gevoel. Jordana Katcher, VP Women's Global Sport Apparel bij Nike zegt hier het volgende over: ''Wij zijn verheugd met deze nieuwe technologie. Professionele voetbalsters spelen twee helften van 45 minuten zonder pauzes. Verschillende speelsters vertelden ons dat ze bang zijn om maar een aantal minuten op het veld te kunnen staan, omdat zij bang zijn dat zij door hun menstruatie kunnen lekken. In de voetbalbroekjes is daarom de Nike Leak Protection technologie verwerkt. Toen wij de speelsters deze innovatie lieten zien, vertelden ze ons hoe dankbaar ze waren met het nieuwe voetbalbroekje en hen het vertrouwen te geven het veld niet hoeven te verlaten.''

Nike Dri Fit (ADV technologie)

De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen), bevatten de Nike Dri-Fit ADV technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) verwerkt. Bij het ontwerpen van de nieuwe tenues zijn daarbij drie belangrijke pijlers als uitgangspunt genomen: mobiliteit, ademend vermogen en duurzaamheid. Met behulp van bodymapping-technologie, 4D gegevens en speciale ontwerpmethoden heeft Nike gekeken op welke plekken de speelsters versteviging, mobiliteit, ademend vermogen en ventilatie nodig hebben. Op strategische plekken in de voetbalshirts heeft Nike extra ventilatiezones verwerkt, die zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De replica tenues bevatten de Nike Dri-Fit technologie, welke hetzelfde effect heeft. De authentic tenues vallen daarnaast wat meer getailleerd en zijn lichter.  De tenues zijn opnieuw gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van gerecyclede plastic waterflessen. Alle details op het tenue zijn gemaakt van het zogenaamde Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen.

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bestellen

De Nike Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het authentic voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 139,95. De replica voetbalshirts zijn voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 74,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 39,95 en de kousen vanaf € 19,95. In deze winkels kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met de naam en het rugnummer van jouw favoriete speelster of een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de speelsters van Oranje ook op het tenue dragen. Directe levering!