22 april 2021

Oranje Leeuwinnen voetbalshirts Olympische Spelen 2021

De Oranje Leeuwinnen hebben zich geplaatst voor de het voetbal tijdens de Olympische Spelen in Japan en spelen tijdens het toernooi in gloednieuwe voetbalshirts van Nike. De Oranje Leeuwinnen hebben pittig geloot. In de poulefase neemt het Nederlands vrouwenteam het op tegen Brazilië, China en Zambia in poule F. De nummers 1 en 2 van alle poules plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de twee beste nummers. De wedstrijden worden gespeeld in zes steden: Tokio, Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama en Yokohama.

Oranje Leeuwinnen thuisshirt Olympische Spelen

De Oranje Leeuwinnen spelen tijdens de Olympische Spelen in een opvallend thuisshirt! Uiteraard is het voetbalshirt van de equipe van Sarina Wiegman geheel oranje, maar dit jaar heeft kledingsponsor Nike daar extra opvallende details aan toegevoegd. Nike is namelijk verantwoordelijk voor het design van de tenues van de Oranje Leeuwinnen. Het Amerikaanse sportmerk heeft sinds 1996 een samenwerkingsverband met de KNVB en sindsdien produceert Nike naast de tenues van de mannen van Oranje ook de voetbalshirts van de Oranje Leeuwinnen. De voorkant van het Oranje Leeuwinnen Olympische Spelen voetbalshirt bevat een all-over print van lijnen. Deze dunne lijnen vormen samen de kop van een moedige en onverschrokken leeuw. Deze print is geïnspireerd door de leeuw uit het KNVB logo en staat bovendien symbool voor trots, kracht en moed, iets wat de Oranje Leeuwinnen zeker nodig hebben om de poulefase te overleven. Dit is niet het enige detail dat Nike in het tenue verwerkt heeft. De binnenkant van de hals is namelijk uitgerust met een subtiele print van een kroon, welke een verwijzing is naar de rijke traditie van het Nederlandse koningshuis. Daarnaast is het tenue voorzien van zwarte details. De V-hals van het Oranje Leeuwinnen thuistenue is zwart en ook de zigzagband op de zijkanten van het tenue is zwart. In deze taping zijn de initialen van de voetbalbond verwerkt: KNVB. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst is voorzien van de badge van de KNVB in de vorm van een schild. Het Oranje Leeuwinnen thuistenue wordt compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje met een zwarte band aan de zijkanten. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie. Deze zijn aan de bovenkant zwart en vanaf het midden oranje.

Oranje Leeuwinnen Olympische Spelen uitshirt

Waar het thuisshirt van de Oranje Leeuwinnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio een vrij modern design heeft, hebben de uitshirts van het Nederlandse vrouwenelftal een wat klassiekere look. Dat komt met name door de kraag. Het zwarte uitshirt is namelijk uitgerust met een polokraag met twee knoopjes en twin tipped lining in het oranje. De kleur van het thuisshirt komt ook weer terug in de band aan de zijkanten van het tenue. Deze band geeft het tenue toch nog een subtiele moderne look en ook in deze band zijn weer de initialen van de voetbalbond verwerkt. Het logo van de KNVB op de linkerborst heeft een andere kleurencombinatie dan die op het thuisshirt. Deze badge is zwart/oranje, in plaats van oranje/zwart. Ook de swoosh van Nike op de andere borst is oranje. De binnenkant van het Oranje Leeuwinnen uitshirt 2021 is ook weer voorzien van de Hollandse kroon. Dit tenue wordt gecombineerd met een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale oranje band. De kousen van het uittenue van de Leeuwinnen zijn aan de bovenkant oranje en daaronder zwart.

Materiaal Nike voetbalshirts Oranje Leeuwinnen

Nike heeft de Oranje Leeuwinnen Olympische Spelen 2021 voetbalshirts ook weer uitgerust met verschillende technologieën. De speelsters dragen tijdens het toernooi de VaporMatch voetbalshirts. Deze tenues zijn uitgerust met de VaporKnit technologie. Op strategische plekken in het tenue zijn mesh zones toegevoegd voor een extra ademend vermogend. Bovendien drogen de shirts hierdoor sneller. De replica voetbalshirts zijn voorzien van de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie heeft hetzelfde effect als de VaporKnit technologie, maar is iets minder geavanceerd. De replica tenues zijn de voetbalshirts die je in de winkel kunt bestellen en ook perfect zijn om in te sporten of de leeuwinnen mee aan te moedigen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Oranje Leeuwinnen Olympische Spelen voetbalshirts 2021, welke deze zomer gedragen worden door speelsters als van Dongen, van Es, van der Gragt, van de Donk, Groenen, Roord, Spitse, Beerensteyn, Martens, Miedema, van de Sanden en nog meer speelsters.

Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2021-2022

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt Olympische Spelen 2021

Oranje Leeuwinnen EK 2021 uitshirt