Oranje Leeuwinnen voetbalshirts populair na behalen knock-out fase WK 2023

Een aantal weken geleden bleek uit een ''rondgang'' van ANP dat het WK 2023 vrouwenvoetbal niet leeft in reclameland, omdat adverteerders deze zomer liever de aandacht geven aan andere sportevenementen, zoals de Tour de France, Formule 1 en Wimbledon. Na de recordoverwinning van de Oranje Leeuwinnen op Vietnam, het veilig stellen van de eerste plek in de poule en daardoor de plaatsing voor de knock-out fase van het toernooi, zijn de kaarten iets anders geschud! Ook wij hebben namelijk een rondgang gedaan, waaruit blijkt dat de Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts juist aan populariteit winnen. En logisch, hoe dichter een finaleplaats, hoe populairder een voetbalshirt wordt.

Dat het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw Zeeland minder leefde onder supporters had natuurlijk een aantal plausibele redenen. De wedstrijden worden gespeeld als het hier nacht of net ochtend is en de helft van Nederland is op vakantie. Van een hype, zoals we die gewoonlijk kennen rondom de toernooien waaraan de Oranje Leeuwinnen deelnemen, was dan ook geen sprake. Niets menselijks is ons ook vreemd. Als je wint hebt je vrienden! In dit geval is het ook een win-win situatie. De leeuwinnen hebben onze steun ook nodig, want in de knock-out fase kan iedere misstap fataal zijn. Het team van bondscoach Andries Jonker gaat na de 7-0 overwinning op Vietnam de achtste finales tegen Zuid-Afrika in ieder geval met vertrouwen tegemoet.

Pure kunst

Niet alleen de prestaties van de Oranje Leeuwinnen dragen bij aan de populariteit van de voetbalshirts, de tenues moeten ook een sterk design hebben. Dat kun je wel aan Nike, sinds 1996 de vaste kledingpartner van de KNVB en dus ook de Oranje Leeuwinnen, overlaten. In de wedstrijd tegen Vietnam speelde het vrouwenteam van Nederland voor het eerst in het nieuwe uitshirt, wat op X (het voormalige Twitter) veel positieve reacties ontlokte! Op het oog leek het of het Nederlands vrouwenvoetbalelftal in een camouflage voetbalshirt speelde. Het design van het uitshirt is echter pure kunst! Het donkerblauw voetbalshirt bevat namelijk een speciaal patroon van verschillende graphics in een andere tint blauw en deze graphics zijn een verwijzing naar de verschillende elementen van een leeuwin! Wanneer we dat vertalen naar de karaktereigenschappen van een leeuwin, zoals sociaal, behendig, geduldig, zorgzaam, gedisciplineerd en territoriaal, kan dit zo maar de perfecte mix zijn om het WK te winnen! Het speciale aan het uitshirt is verder dat het uitshirt alle kleuren van de Nederlandse vlag bevat, waardoor het uitshirt niet alleen kunstzinnig is, maar ook een symbool is van nationale trots!

Nationale trots

Als we het over nationale trots hebben, dan is dat ook zeker van toepassing op het thuisshirt dat de Oranje Leeuwinnen al droegen tegen Portugal en de Verenigde Staten en ook dragen tijdens de wedstrijd tegen Portugal! Het thuisshirt is iets minder spannend dan het uitshirt. Echter wanneer je inzoomt, dan ontdek je juist de details. Het Oranje Leeuwinnen thuisshirt heeft namelijk twee tinten oranje. Deze kleur oranje is iets feller dan we gewend zijn en deze inmiddels diep gewortelde kleur, kan de tegenstanders van de Leeuwinnen zo maar extra angst inboezemen. Met wat fantasie kun je in het patroon op de onderkant voetbalshirt een leeuwin ontdekken, die gefocust op haar prooi afgaat. Hoe mooi zou het zijn als deze metafoor ook waarheid wordt!

Hoe dan ook hebben de Oranje Leeuwinnen daarvoor de komende twee weken onze steun nog nodig! Mentale support, commerciële support, pure steun en geloof! Wij beginnen alvast met dromen...

Wil je zelf net als speelsters als Lieke Martens, Esmee Brugts, Lineth Beerensteyn, Sherida Spitse, Jil Roord, Jackie Groenen, Victoria Pelova, Danielle van de Donk, Dominique Jansen, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt en alle andere Oranje Leeuwinnen schitteren in de nieuwste voetbalshirts van Nike? Check het in de onderstaande fanshop. Hier bestel je de voetbalshirts vanaf € 74,95 en kun je deze ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Nike.nl
vanaf € 74.95
Bestellen >

Oranje Leeuwinnen voetbalshirts populair na behalen knock-out fase WK 2023
Oranje Leeuwinnen voetbalshirts populair na behalen knock-out fase WK 2023