Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2022-2023

De nieuwe Oranje Leeuwinnen EK 2022 voetbalshirts zijn vandaag officieel gepresenteerd door de KNVB en kledingsponsor Nike. In deze tenues speelt het elftal van bondscoach Mark Parsons de Euro 2022 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2024. Tijdens het EK, dat plaats vindt in Engeland, nemen de vrouwen van het Nederlands Elftal het in de poulefase (poule C) op tegen Zweden, Zwitserland en Portugal. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Oranje Leeuwinnen voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 de kledingsponsor van alle vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Deze tenues worden overigens niet door de mannen van Oranje gedragen. Medio september worden de nieuwe tenues van het keurkorps van Louis van Gaal gepresenteerd. 

Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2022-2023

Het Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2022-2023 heeft dit jaar een felle tint oranje. Deze tint wordt door Nike ''Total Orange'' genoemd. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de zwarte taping op de ziikanten van het voetbalshirt. Deze taping bevat dunne, glimmende lijnen, waardoor er een design van blokken ontstaat. Het tenue is verder uitgerust met een overlappende V-hals. Ook de achterzijde van de hals heeft een v-design. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het zwart en de linkerborst bevat de badge van de KNVB. De leeuwin in het midden van de badge is fel oranje. Ook de binnenkant van de hals bevat nog een speciaal detail. Hier prijkt een graphic van een leeuwin, gemaakt van verschillende geometrische vormen. Het tenue wordt in ieder geval compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje met dezelfde zwarte taping als het voetbalshirt. Op de broekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn volledig oranje.

Oranje Leeuwinnen uitshirt 2022-2023

Het Oranje Leeuwinnen uitshirt 2022-2023 is dit jaar in stijl van de kleuren van de Nederlandse vlag en is geïnspireerd door de kunstbeweging ''de Stijl.''  De kunstbeweging die in 1917 in Nederland is ontstaan bij de oprichting van het tijdschrift ''De Stijl'' staat ook wel bekend als het Neoplasticisme. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van geometrische vormen en het gebruik van primaire kleuren (rood, geel en blauw). Deze stijl komt dan ook helemaal terug in het Nederlands Elftal vrouwen uitshirt. Het voetbalshirt is wit en bevat op verschillende plekken rode en blauwe blokken. Naast de ronde hals bevindt zich aan de rechterkant een blauw blok en ook het blok aan de onderkant van de linkermouw is blauw. Aan de rechterkant van het voetbalshirt bevinden zich een groot rood blok met daaronder een kleiner blauw blok. Ook de andere kant van het voetbalshirt bevatten twee rode blokken met daartussen een kleiner blauw blok. Op de rechterborst staat de swoosh van Nike in het blauw en het KNVB logo is rood met daarin een oranje leeuwin met ook in het oranje de letters van de KNVB. Het uittenue van de Nederlands Elftal vrouwen wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. De rechterpijp bevat het KNVB logo. Dit logo heeft dezelfde kleuren als op het uitshirt. De swoosh van Nike op het broekje is wit. De kousen van het Oranje Leeuwinnen uittenue 2022-2023 zijn wit met rode en blauwe blokken.

De nieuwe Oranje Leeuwinnen tenues bevatten weer de gebruikelijke performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de stadium/replica voetbalshirts de Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic/match voetbalshirts zijn de tenues die ook door de speelsters gedragen worden en vallen net wat strakker en zijn lichter. Bovendien bevatten deze tenues extra ventilatiezones en plakken deze niet aan het lichaam. 

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bestellen

De Nike Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De voetbalshirts hebben de gebruikelijke prijzen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Het authentic/match voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 139,95. In de onderstaande winkels kun je de Oranje Leeuwinnen voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de speelsters. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. 

Bestel je Oranje Leeuwinnen voetbalshirt altijd in de NIKE SHOP (inclusief officiële bedrukking) 

of deze winkel

of deze winkel! 

Oranje Leeuwinnen thuistenue 2022-2023
Oranje Leeuwinnen uittenue 2022-2023