Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2020-2021

Ook de Oranje Leeuwinnen dragen de komende twee jaar nieuwe voetbalshirts. Deze tenues zijn afgelopen week door de KNVB en kledingsponsor Nike officieel gelanceerd. In deze nieuwe tenues spelen de Leeuwinnen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de UEFA Women's Euro 2021, welke verplaatst is naar 2022, en ook de interlands gedurende 2020-2021. Het EK vindt in 2022 plaats in Engeland en het nationale vrouwenelftal verdedigt daar haar Europese titel. Deze voetbalshirts worden ook gedragen tijdens de Olympische Spelen in 2021. 

Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2020-2021

De nieuwe voetbalshirts van de Oranje Leeuwinnen hebben hetzelfde design al de Nederlands Elftal voetbalshirts 2020-2021. Het enige verschil is de pasvorm van de nieuwe tenues. Het Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2020-2021 is weer overwegend oranje en wordt gekenmerkt door een all-over print van ruiten. Deze print is in de weving van het materiaal verwerkt. De ruiten vormen samen de kop van een leeuw(in). Hiermee zijn de nieuwe tenues van de Leeuwinnen een verwijzing naar de de leeuw uit het logo van de voetbalbond en naar de bijnaam van het team. Nike heeft dit jaar in veel nieuwe tenues voor 2020-2021 een taping toegevoegd aan de zijkanten. Ook de nieuwe voetbalshirts van de leeuwinnen bevat deze taping. De band heeft de vorm van een bliksemschicht, geïnspireerd door de swoosh van Nike, en is op de zijkanten van het Oranje Leeuwinnen thuisshirt voor 2020-2021 zwart. In deze taping zijn de initialen van de KNVB verwerkt. Een ander detail bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier prijkt een kroontje met weer de letters van de KNVB. Het kroontje is een eerbetoon aan de geschidenis van het Nederlandse Koningshuis. Verder is het thuisshirt van de Oranje Leeuwinnen uitgerust met een zwarte, toelopende V-hals. De swoosh van Nike op de rechterborst is ook zwart. De badge van de KNVB op de linkerborst is oranje met een zwarte leeuw. Het thuistenue van de Oranje Leeuwinnen wordt compleet gemaakt door een oranje voetbalbroekje. Dit broekje bevat dezelfde print als op het shirt en is aan de zijkanten uitgerust met een diagonale, zwarte taping. De kousen van het tenue zijn oranje met aan de bovenkant een brede zwarte band en dunnere baan.

Oranje Leeuwinnen uitshirt 2020-2021

Het Oranje Leeuwinnen uitshirt heeft een wat klassieker design en ook dit voetbalshirt is vrijwel hetzelfde als het uitshirt die de mannen van het Nederlands Elftal dragen. Het Oranje Leeuwinnen uitshirt 2020-2021 is namelijk zwart en wordt met name gekenmerkt door de klassieke polokraag. In de polokraag zijn twee dunne, oranje strepen verwerkt. De oranje details komen ook weer terug in de zigzagband aan de zijkanten van het uitshirt. Ook de swoosh van Nike op de rechterborst is oranje. De badge van de KNVB op de andere borst is zwart met een oranje leeuw en ook dit tenue bevat het kroontje aan de binnenkant van de hals. Het uittenue van de Leeuwinnen wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met oranje logo's. De kousen zijn zwart met aan de bovenkant een brede en dunnere oranje band. Alle tenues van Nike zijn dit jaar weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor ventilatie en afvoer van vocht.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Oranje Leeuwinnen tenues, die vanaf nu gedragen worden door speelsters als van Dongen, van Es, van der Gragt, van de Donk, Groenen, Roord, Spitse, Miedema, Martens, van de Sanden en nog meer speelsters.

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bestellen

De nieuwe tenues van het Nederlandse vrouwen voetbalelftal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten XS, S, M, L en XL en heeft een prijs van € 89,95. Dit geldt zowel voor het thuisshirt als het uitshirt. Het Nederlands Elftal voetbalshirt kun je ook voor kinderen bestellen. Dit kan in de maten 128, 140, 152, 164 en 176. Dit betreft een unisex voetbalshirt en voor kinderen is het shirt € 69,95. In de onderstaande winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering! 

Bestel het Oranje Leeuwinnen shirt direct in de officiële NIKE SHOP (inclusief officiële bedrukking) 

of deze winkel

of deze winkel! 

Oranje Leeuwinnen thuisshirt 2020-2021