21 juni 2022

Het Oranje Leeuwinnen voetbalshirt 2022 : Fris en aanvallend!

Het grote aftellen naar het EK vrouwenvoetbal is begonnen! Op 6 juli start het toernooi in Engeland. De Oranje Leeuwinnen kunnen hun titel prolongeren. In vergelijking met (inmiddels al) vijf jaar geleden, staan er alweer een aantal talenten klaar die het verschil kunnen maken. Bondscoach Mark Parson heeft gekozen voor een fris en jong elftal. Maar liefst acht speelsters van de selectie van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelden nog nooit eerder een eindtoernooi. Speelsters als Brugts, Leuchter, Olislagers, Eugurolla, Dijkstra en Casparij zijn de talenten van de nieuwe generatie speelsters van de Oranje Leeuwinnen!

Een fris en aanvallend design

Dit artikel is de eerste van een trilogie, waarbij we inzoomen op de voetbalshirts van landen die kans maken op het winnen van Euro 2022. In dit eerste artikel staat het voetbalshirt van de Oranje Leeuwinnen centraal. Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal staat sinds jaar en dag voor aanvallend en fris voetbal. Dit heeft Nike dit jaar vertaald in het design van het Oranje Leeuwinnen voetbalshirt. Voor het eerst in de geschiedenis dragen de speelsters van het vrouwenelftal een ander voetbalshirt dan de mannen. Eerdere versies van de Oranje Leeuwinnen tenues hadden altijd hetzelfde design als de tenues voor mannen, maar dan met een andere pasvorm. Wat direct opvalt aan het nieuwe Oranje Leeuwinnen voetbalshirt is de felle en frisse tint oranje. Deze kleur wordt door Nike ''Total Orange'' genoemd. Natuurlijk is de term ''TOTAL'' niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is afgeleid van het totaalvoetbal dat in de jaren '70 werd geïntroduceerd en gekenmerkt wordt door de voortdurende positiewisselingen en de aanvallende speelstijl. Exact daar waar de Oranje Leeuwinnen zich mee kunnen identificeren! De zijkanten van het Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bevatten een zwarte taping met een design van blokken. Dit design van geometrische vormen in verschillende groottes is ook weer een verwijzing naar het aantrekkelijke speelstijl van de Leeuwinnen! Dit is niet het enige detail van het nieuwe tenue. De binnenkant van de hals bevat een graphic van een leeuwin, opgebouwd uit verschillende vormen. De badge van de KNVB op de linkerborst heeft de vorm van een schild en is zwart. Waar op de voetbalshirts van de mannen een leeuw in het logo is verwerkt, betreft dat op de voetbalshirts van het dameselftal een leeuwin. Ook de swoosh van Nike op de rechterborst is zwart met een fel oranje omranding. Het voetbalbroekje van de Oranje Leeuwinnen is ook fel oranje met een zwarte taping aan de zijkanten. Deze taping loopt als het ware door van het voetbalshirt en bevat ook het design van blokken. De kousen van het tenue zijn ook volledig oranje met een zwarte swoosh.

Voetbalshirts van de toekomst

De Oranje Leeuwinnen tenues zijn ook dit jaar weer onderdeel van het Nike Move Better programma. De voetbalshirts bestaan namelijk voor 100% uit gerecycled polyester, afkomstig van plastic afval in en rondom de oceanen. Alles is er aangelegen dat de Oranje Leeuwinnen in dit voetbalshirt gaan presteren. Met het design van het nieuwe tenue wordt de tegenstanders van de leeuwinnen al angst ingeboezemd. Zaak is ook dat de speelsters zich comfortabel voelen in de tenues. Nike is niet voor niets als meer dan 25 jaar kledingsponsor van de Oranje Leeuwinnen. Het Amerikaanse sportmerk staat namelijk bekend om de geavanceerde technologieën die in de tenues verwerkt zijn. De tenues die de speelsters dragen bevatten een andere technologie dan de replica tenues. Dit verklaart ook het prijsverschil, maar daarover straks meer. De Oranje Leeuwinnen dragen namelijk de authentic/match voetbalshirts, die uitgerust zijn met de Nike Dri Fit ADV. Technologie. Deze technologie is te herkennen aan de dunne ribbels, golven en meshgpanels die in het materiaal verwerkt. Op strategische plekken bevinden zich namelijk extra ventilatiezones, zodat de voetbalshirts luchtig blijven en zweet en vocht nog beter naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. De Nike Dri Fit ADV technologie zorgt er bovendien voor dat de voetbalshirts minder plakken aan het lichaam. Daarnaast zijn de tenues lichter dan de replica voetbalshirts. De replica voetbalshirts bevatten alleen de Nike Dri Fit technologie. Ook dit systeem is verwerkt in het materiaal van de tenues en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Beide voetbalshirts zijn perfect om in te spelen en sporten. De authentic voetbalshirts zijn alleen net wat geavanceerder.

Aan het design en het materiaal van de nieuwe Oranje Leeuwinnen voetbalshirts zal het niet dus zeker niet liggen! Wij kijken uit naar het toernooi! Jullie ook?

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bestellen

De nieuwe Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de officiële NIKE SHOP! Het authentic voetbalshirt is voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Er is zowel een versie voor vrouwen als voor mannen beschikbaar. Check in de officiële NIKE SHOP ook de nieuwe trainingskleding van de Oranje Leeuwinnen en andere merchandising. Hier kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde officiële en originele bedrukking gebruikt als de speelsters op het tenue dragen tijdens toernooi! Directe levering!

Bestel de nieuwe Oranje Leeuwinnen voetbalshirts altijd in de officiële NIKE SHOP! 

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt 2022

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt 2022

Oranje Leeuwinnen voetbalshirts 2022