27 november 2019

Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021 uitgelekt

Het Nederlands Elftal draagt tijdens het EK van 2020 een nieuw uitshirt. Na de eerste details van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt voor 2020-2021 kunnen we nu ook meer informatie over het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt voor het EK onthullen. In dit tenue speelt Nederland niet alleen tijdens de Euro 2020 uitwedstrijden, maar ook tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden. Het is overigens nog even wachten op de officiële lancering van het nieuwe Nederlands Elftal tenue. Het voetbalshirt wordt namelijk pas medio maart gelanceerd.

Zwart Nederlands Elftal uit shirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Nederlands Elftal EK 2020 voetbalshirt wordt zwart, zo weet footyheadlines te melden. De laatste keer dat Oranje een zwart uitshirt had was in de periode 2012-2013. Tijdens het EK van 2012 in Polen en Oekraïne speelde het Nederlands Elftal in een zwart uitshirt met een verticale, oranje band ter hoogte van de rechterborst. Voor Nederland was dit een weinig succesvol toernooi. In een poule met Duitsland, Portugal en Denemarken eindigde het elftal van Bert Van Marwijk als laatste met 0 punten. Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt voor Euro 2020 wordt dus opnieuw zwart met oranje details. De oranje details zullen met name terug komen in de logo's van Nike en de KNVB op de borst. Nike is ook komend jaar weer verantwoordelijk voor de productie van de tenues van het Nederlands Elftal. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 1996 de voetbalshirts van het vlaggenschip en alle andere vertegenwoordigende elftallen. Dit contract loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2026.

Waarschijnlijk is het tenue ook gebaseerd op het nieuwe Vapor template van Nike. Dit zou betekenen dat het shirt een V-hals zou bevatten en een design van flitsende strepen over de mouwen. Uiteraard bevat het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt voor 2020-2021 ook nog andere details. Eerdere uitshirts hadden bijvoorbeeld een verwijzing naar de Hollandse leeuw of het koningshuis. Deze details worden bekend zodra het tenue officieel gelanceerd wordt. Het tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met oranje details. Bovendien zijn de uitshirts ook uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike.

Naar verluid lanceert Nike ook een speciaal 3e shirt voor het Nederlands Elftal. Dit alternatieve uitshirt wordt waarschijnlijk blauw. Zodra de nieuwe Nederlands Elftal uittenues voor 2020-2021 gelanceerd worden hebben we meer nieuws!

Nederlands Elftal voetbalshirt EK 2020 bestellen

Het zwarte en blauwe Nederlands Elftal uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf maart bestellen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176 en XS). In de onderstaande winkels kun je het Nederlands Elftal tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Nederlands Elftal bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel het Nederlands Elftal voetbalshirt altijd in de officiële NIKE SHOP

of bestel je Oranje retro voetbalshirt in deze winkel! 

Nederlands Elftal uitshirt 2012-2013