1 september 2020

Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021

Het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021 is vandaag, tegelijkertijd met het Nederlands Elftal Euro 2020 thuisshirt, gepresenteerd door de KNVB En Nike. In dit nieuwe uitshirt speelt Oranje de Euro 2020 uitwedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, buiten Nederland. Dit tenue wordt bovendien gedragen tijdens de Nations League wedstrijden. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design van het tenue van Oranje. Deze functie heeft het merk sinds 1996 en dit contract loopt nog tot 2026.

Het zwarte Nederlands Elftal EK 2020 uitshirt

Na acht jaar is het Nederlands Elftal uitshirt weer zwart! De laatste keer dat Nederland een zwart uitshirt had, was in de periode 2012-2013. Oranje droeg onder andere een zwart uitshirt tijdens het EK van 2012 in Oostenrijk en Zwitserland. Een succesvol tenue was het niet bepaald. Oranje kwam tijdens het EK van 2012 namelijk niet verder dan de groepsronde. Het verschil met het tenue van destijds is dat dit tenue een wat klassieker design heeft. Dit komt met name door de polo kraag. De laatste jaren hadden de Nederlands Elftal tenues vaak de standaard Vapor hals. Deze is dit jaar ingeruild voor een klassieke polo kraag met knoopjes. De knoopjes zijn ook nog eens uitgerust met een detail. In de knoopjes is de tekst: ''KNVB Nederland'' verwerkt. Daarnaast heeft Nike twee subtiele, oranje lijntjes in de kraag van het tenue verwerkt. De kleur oranje komt ook terug in de taping aan de zijkanten van het tenue. Deze band in de vorm van een bliksemschicht gebruikt Nike dit seizoen bij meerdere voetbalshirts en dus ook op het nieuwe tenue van Oranje. In deze band zijn bovendien de initialen van de KNVB verwerkt. Ook de swoosh van Nike op de linkerborst is oranje. De linkerborst is voorzien van een zwarte badge met daarin in het oranje het officiële KNVB logo. Een ander detail is aanwezig aan de binnenkant van de kraag. Hier bevindt zich een print van een kroon met daaronder ook weer de letters van de KNVB. De kroon is een verwijzing naar het Nederlandse koningshuis. 

Het Nederlands Elftal uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een geheel zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale oranje band. Ook de logo's op het uittenue zijn oranje. De kousen van het Nederland uittenue 2020-2021 zijn ook zwart met oranje details. Zoals alle Nederlands Elftal tenues zijn ook deze voetbalshirts uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues bevatten de Vaporknit technologie. Deze tenues zijn nog lichter, vallen wat strakker en zijn nog meer performance gericht! Check hieronder de eerste afbeeldingen van het nieuwe Nederlands Elftal tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Depay, Wijnaldum, De Ligt en nog meer sterspelers. 

Nederlands Elftal uitshirt EK 2020 bestellen

Het zwarte Nederlands Elftal uitshirt voor 2020-2021 kun vanaf nu bestellen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176 en XS). De Vapor Match versie is alleen beschikbaar voor volwassenen en heeft een prijs van € 139,95. In deze winkels kun je het Nederlands Elftal tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Nederlands Elftal bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel het Nederlands Elftal uitshirt direct in de officiële NIKE SHOP (inclusief officiële bedrukking van alle spelers) 

of deze winkel

of deze SHOP 

Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021

Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021

Taping Nederlands Elftal uitshirt 2020-2021