22 juni 2016

Adidas EURO 2016 FRACAS voetbal

De nieuwe UEFA Adidas Fracas voetbal voor Euro 2016 is officieel gelanceerd door het Duitse sportmerk Adidas en de UEFA. Dit is de voetbal, waarmee de teams spelen tijdens de knock-outfase van het EK van 2016, welke op 25 juni start en eindigt met de finale van het EK op 10 juli 2016. Het design en de naam van de nieuwe bal zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen Adidas en talenten met verschillende achtergronden (muziek, fashion, cultuur) uit Parijs. ''Fracas'' betekent in het Nederland ''lawaai'' en staat voor de drama, opwinding en spanning tijdens de knock-outwedstrijden van het EK van 2016. De onvoorspelbaarheid van de knock-outfase van het EK wordt bovendien gesymboliseerd in twee kleuren op de bal: rood en zwart. De bal is namelijk uitgerust met flitsende zwarte en rode strepen. Hieronder bespreken we nog meer details van de nieuwe Adidas Fracas EK 2016 Adidas voetbal.

Kenmerken Adidas EURO 2016 Fracas voetbal

Sam Handy, vice president design bij Adidas geeft het volgende aan: ''Voor de nieuwe Adidas Fracas voetbal wilden we een opvallend design maken dat gelijk staat aan de emoties die samengaan met de knock-out fase. De Beau Jeu Adidas voetbal symboliseerde het tactische voetbal van de groepsfase, welke vooraf ging aan de knock-outfase. Fracas gaat nog een stapje verder en heeft daarom een iets flitsender design. Het staat onder andere voor de lawaai en geluid dat het publiek maakt gedurende de knock-outfase en symboliseert bovendien de over-mijn-lijk-mentaliteit van de spelers op het veld tijdens deze fase.''  Evenals de Adidas Beau Jeu voetbal, is de bal ook uitgerust met de letters E-U-R-O en decijfers 2-0-1-6, verwijzend naar het toernooi en het jaartal. Deze worden op de bal door middel van een speciaal design gepresenteerd. Ook de logo's van Euro 2016, de UEFA en Adidas staan op de nieuwe bal, evenals de naam van de opvolger van de BEAU JEU bal. Tot zover het design. We bespreken ook nog even kort de technieken van de nieuwe bal.

Evenals bij de Euro 2016 Beau Jeu voetbal van Adidas is er een lange periode van 18 maanden over heen gegaan om de nieuwe Euro 2016 Fracas voetbal te testen en te ontwikkelen. De nieuwe Euro 2016 voetbal bevat dan ook dezelfde kenmerken als de Beau Jeu voetbal en de Brazuca (de bal van het WK van 2018).  Allereerst heeft de Beau Jeu bal hetzelfde panel design als de Beau Jeu en Brazuca. Dit betekent dat de bal zes panels bevat in de vorm van een soort windmolens. Daarnaast bevat de bal een naadloos oppervlak. Dit betekent dat de vlakken niet aan elkaar genaaid zijn, maar zijn samen gesmolten / thermisch gelijmd. Het meest karakteristieke aan de nieuwe Euro 2016 Fracas voetbal zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. De bal lijkt sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe EK 2016 Fracas voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. Veel sterren hebben de nieuwe Euro 2016 FRACAS bal al getest, waaronder Gareth Bale en Iker Casillas. Check hieronder de officiële foto's van de Adidas EURO 2016 FRACAS voetbal!

UEFA Adidas Euro 2016 Fracas voetbal kopen

De nieuwe Adidas Euro 2016 Fracas voetbal kan je vanaf nu kopen in verschillende versies. De officiële en authentieke bal heeft een prijs van € 140,-, maar de replica versie scoor je al voor een prijs van € 35,-. Adidas en de UEFA hebben ook verschillende andere varianten gelanceerd, zoals een mini bal, welke je al scoort vanaf een prijs van € 13,-. Check hieronder de shops waar de Fracas beschikbaar is. Directe levering!

Koop de nieuwste Adidas voetballen in de

Fracas Euro 2016 STORE

Fracas -adidas -bal -party

Adidas -euro -2016-fracas -voetbal

Adidas -euro -2016-fracas -bal -adidas

Adidas -fracas -voetbal