12 april 2016

Officiële EK 2016 badge en respect badge op Euro 2016 voetbalshirts

De officiële EK 2016 badge is inmiddels ook officieel gelanceerd door de UEFA. Deze badge wordt door de 24 aan Euro 2016 deelnemende landen in Frankrijk gedragen op de mouwen van het voetbalshirt. Deze badge wordt alleen op de mouwen gedragen tijdens de EK wedstrijden. Wanneer de WK kwalificatiereeks voor 2018 begint, lanceert de FIFA een nieuwe badge die gedurende deze periode op de mouwen gedragen wordt. In dit blog bespreken we kort hoe de nieuwe Euro 2016 badge eruit ziet en waar je deze exclusief kunt kopen. Daarnaast dragen de EK landen nog een andere badge op het voetbalshirt. Daarover straks meer.

Design EK 2016 en respect badge

De EURO 2016 badge is geheel in stijl van het logo van het toernooi en de kleuren van Frankrijk: blauw/wit/rood. De badge is evenals het logo van het EK geïnspireerd door het thema ''Celebrating the art of football''. Doel van het logo is de creativiteit, welke de Franse cultuur kenmerkt, samen te brengen met de schoonheid van het voetbal, waardoor Euro 2016 een eigen uitstraling heeft. Hiermee zorgt het logo voor een nog grotere bekendheid van het toernooi, door de herkenbare identiteit. Dit zijn de woorden van de UEFA. Nu over naar het design van het logo en de officiële EK 2016 badge. Het logo is ontworpen door het Portugese bureau Brandia Central en bevat verschillende elementen die te maken hebben met bewegingen in het voetbal. Het logo wordt gekenmerkt door de EK beker in het midden. Deze is overwegend wit met blauwe en rode accenten uit de vlag van Frankrijk. Deze cup wordt ook wel de Henri Delaunay Cup genoemd. Om deze beker bevinden zich verschillende flitsende lijnen en figuren in de kleuren van de Franse vlag, welke het logo erg opvallend en elegant maken. De omranding van de Euro 2016 badge is zilver. Deze officiële badge wordt door alle teams op de rechter mouw van het voetbalshirt gedragen. Bovendien is de andere mouw van het voetbalshirt uitgerust met de respect badge. Deze respect badge is zoals altijd geheel blauw met in het wit ''RESPECT'' en aan de zijkant het logo van de UEFA. Deze badge wordt ook door de clubs gedragen die deelnemen aan de Champions League of Europa League. Check hieronder het design van deze twee badges en bovendien hoe deze badges eruit zien op de EK 2016 shirts.

EK voetbalshirt met officiële Euro 2016 badge kopen

De Euro 2016 voetbalshirts van alle 26 landen kan je kopen bij Subside Sports, inclusief de officiële badge en de bedrukking van de officiële bedrukking van verschillende spelers. Hier kan je ook de borst van elk EK voetbalshirt laten voorzien van de EK 2016 transfer. Deze transfer komt op de borst van elk shirt te staan en bestaat uit een Franse vlag met daaronder de tekst: ''FRANCE 2016'', verwijzend naar het EK in het land. In de officiële shop van Adidas kan je de Adidas voetbalshirts van landen als Duitsland, België, Rusland, Zweden en Spanje laten bedrukken met de officiële EK 2016 badge en respect badge. Directe levering en gratis verzending

Heb je een mening? Deel het hieronder!

Officiele -EK-2016-badge -en -respect


EK-badge -en -transfer -2016