3 september 2018

UEFA Nations League adidas voetbal 2018-2020

De UEFA Nations League gaat deze week van start. 55 Europese landen spelen deze week in het nieuwe toernooi van de UEFA. Met dit toernooi zijn vier tickets naar het EK te winnen. Aan het hoe en wat wagen we ons niet. Wel aan de nieuwe UEFA Nations Cup voetbal van adidas! De Europese voetbalbond heeft in samenwerking met adidas namelijk een nieuwe voetbal gelanceerd, waarmee de 55 lidstaten spelen tijdens het toernooi. Check hieronder alles over het design en de technologieën van de bal.

Design adidas UEFA Nations League wedstrijdbal 2018-2019

De nieuwe UEFA Nations League voetbal voor 2018-2019 is wit en bevat verschillende vlakken en banen. In deze zilveren banen zijn alle kleuren van de vlaggen van de aan de UEFA Nations Cup deelnemende landen verwerkt. Deze vlakken bevatten ook nog een vervagend effect en bovendien hebben de banen cirkels met daarin andere kleuren dan het omliggende gedeelte. De nieuwe adidas voetbal bevat ook het logo van het nieuwe toernooi. Op de balm staat ook het logo van de UEFA Nations Cup. Dit logo bestaat uit een grijze vlag met daarin dezelfde kleuren als op de bal. Het logo op de nieuwe wedstrijdbal is echter geheel navy blauw. Het logo bevat verschillende geometrische symbolen. Deze symbolen staat symbool voor verschillende elementen van het toernooi. De driehoeken staan symbool voor promotie, de cirkels staan symbool voor loting en de omgekeerde driehoek staat symbool voor degradatie. Bovendien bevat de vlag een analoog van een middenlijn in verschillende kleuren. Deze staan symbool voor de verschillende landen die deelnemen aan het toernooi. Het nieuwe toernooi heeft ook een leus: ''Every Game Counts.'' Dit benadrukt de spirit en het belang van iedere wedstrijd in de weg naar de finales van het toernooi. Tot zover wat symboliek van de nieuwe voetbal. De bal is verder natuurlijk ook uitgerust met de logo's van adidas en de UEFA.

Kenmerken UEFA Nations League bal 2018-2019

Qua (technologische) kenmerken is de bal niet anders dan de adidas Telstar 2018 WK voetbal of de nieuwe Champions League voetbal voor 2018-2019. Hieronder hebben we wat van deze kenmerken opgesomd:

  • De bal heeft het zogenaamde 6x1 panel design. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip;
  • De binnenbal van de nieuwe UEFA Nations Cup bal is gemaakt van butyl;
  • De UEFA Nations Cup bal voldoet ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe UEFA Nations League voetbal van adidas, waarmee van 6 september 2018 gespeeld wordt.

UEFA Nations League voetbal bestellen

De nieuwe adidas UEFA Nations League bal kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van de officiële wedstrijdbal is € 150,- en de replica versie bestel je al vanaf een prijs van € 25,-. De mini bal heeft zelfs een prijs van € 15,-. De bal kan je dus in verschillende versies bestellen in deze shops! Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe bal direct in deze WINKEL

of deze SHOP!