15 augustus 2018

Officiële adidas Champions League voetbal 2018-2019

De nieuwe wedstrijdbal voor de groepsfase van de Champions League is vandaag officieel gelanceerd door adidas en de UEFA! Met deze bal spelen de 32 teams tijdens de groepsfase van het kampioenenbal gedurende 2018-2019. Deze bal wordt alleen gebruikt tijdens de groepsfase van het toernooi. Medio december lanceren adidas en de UEFA een nieuwe bal, welke in de knock out fase wordt gebruikt. De finale van het toernooi vindt dit jaar plaats in het Estadio Wanda Metropolitano, het stadion van Atletico Madrid, op 1 juni 2019. Wil je alles weten over de nieuwe wedstrijdbal voor 2018-2019? Check hieronder de details!

Design Champions League wedstrijdbal 2018-2019

De nieuwe Champions League voetbal voor 2018-2019 heeft het iconische design van sterren panels. Het design is wat veranderd. Voorheen hadden de sterren op de bal altijd een flitsende kleur en waren de panels hiertussen wit. Dit jaar is dat andersom! De bal is wit met zeshoekige panels. Tussen deze panels worden de sterren van het toernooi gevormd. De zeshoekige panels zijn donker blauw en bevatten een all-over print. Dit betreft een print van bliksemschichten. Dit flitsende design symboliseert de spelers in het toernooi, die constant in beweging zijn! De blauwe kleur is overigens geïnspireerd door het iconische logo van het toernooi! Deze all-over print vervangt de handgeschreven teksten van sterspelers op de bal van vorig jaar. Ook dit seizoen heeft de meest populaire voetbal wereldwijd dus een fantastisch design! Dit seizoen is de bal weer uitgerust met het logo van het toernooi, het logo van adidas en het logo van de UEFA. Qua technologieën heeft de nieuwe adidas Champions League wedstrijdbal dezelfde kenmerken als de bal waarmee tijdens het WK van 2018 gespeeld werd, de officiële adidas TELSTAR voetbal. Wil je alle technologieën en materialen van de bal weten? Check het hieronder!

Technologieën Champions League bal 2018-2019

De nieuwe Champions League bal heeft het nieuwe panel design. Dit paneldesign wordt wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League bal is gemaakt van latex.  Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

Wat verder uniek is aan de nieuwe wedstrijdballen van adidas voor 2018-2019 is de zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip, die in de bal is verwerkt. NFC is een innovatieve technologie, welke we tot nu toe vooral kenden van de tablet en smartphones om contactloos te betalen. Adidas heeft voor het eerst in de geschiedenis deze chip in de CL bal geïntegreerd, zodat fans met hun smartphone de mogelijkheid hebben om de bal nog beter te volgen en meer interactie met de bal te hebben.

adidas Champions League 2018 bal bestellen

De nieuwe adidas Champions League voetbal kan je vanaf per direct in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 149,95. Uiteraard kan je de bal ook al voor een goedkopere prijs kopen. De prijs van de replica voetbal is € 34,95 en van de mini bal is deze slechts € 12,95! Tussen deze prijzen liggen nog meer mogelijkheden. Check bovendien het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.  

Check de adidas WK voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!