adidas Champions League 2024 finale wedstrijdbal weerspiegelt leeuwengevecht!

Adidas heeft de nieuwe Champions League Finale 2024 voetbal officieel gelanceerd! Dit is de bal waarmee gespeeld wordt tijdens de knockout fase van de Champions League, die morgen van start gaat. Met deze wedstrijdbal wordt dus niet alleen gespeeld tijdens de finale van het miljardenbal, maar ook tijdens de achtste finale, kwartfinale en halve finale van het toernooi. De bal staat wel in het teken van het eindstation! Op 1 juni 2024 wordt de finale gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. In de hoofdstad vechten de twee finalisten om de felbegeerde hoofdprijs!

De graphics op de nieuwe adidas Champions League finale 2024 voetbal zijn ook het podium van een waar gevecht. Hier zien we brullende leeuwen, vechtend tussen de sterren van het kampioenenbal. Hoewel de leeuw symbolisch is voor de rijke geschiedenis en cultuur van Engeland en Londen, vertegenwoordigt het ook de moed en kracht van de spelers van de meest prestigieuze clubs in Europa, die vechten om de prestigieuze prijs. De graphics  van de leeuwen zijn verwerkt in de kleurige panels. Deze hebben namelijk een rood/geel/oranje gloed. De sterren op de Champions League finale voetbal zijn wit met een donkerblauwe omranding. Op de officiële wedstrijdbal zijn natuurlijk ook weer de logo’s van het toernooi, adidas, de UEFA en het finale logo verwerkt. Uiteraard heeft adidas de bal weer uitgerust met de nieuwste technologieën. Dit betreffen dezelfde technologieën als de officiële adidas Euro 2024 Fussballliebe wedstrijdbal.

Zoals alle adidas wedstrijdballen bevat deze voetbal twintig panels. Deze twintig panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. Vanaf dit jaar heeft adidas namelijk de zogenaamde PRISMA oppervlaktetextuur aan de voetbal toegevoegd. Dit betreft een extra 3D laagje, welke zorgt voor een nog betere grip en controle over de bal. In de structuur van de voetbal heeft adidas sinds dit jaar ook verschillende inkepingen/groeven gebruikt, welke zorgen voor een nog nauwkeurigere vlucht van de bal en precisie. Deze technologie wordt de Precisionshell technologie genoemd. De technologie zorgt bovendien voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken. De voetbal is gemaakt van een combinatie van polyurethaan (61%), gerycled polyester (30%) en ramie (9%). Het materiaal van de binnenbal betreft butyl. 

De adidas Champions League 2024 finale voetbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De PRO voetbal (de versie waar ook daadwerkelijk mee gespeeld wordt) heeft een prijs van € 150,-, maar goedkopere replica versies van de bal bestel je al vanaf € 15,-. Check ook andere voetballen in deze webshops! 

adidas Champions League 2024 finale wedstrijdbal weerspiegelt leeuwengevecht!
adidas Champions League 2024 finale wedstrijdbal weerspiegelt leeuwengevecht!
adidas Champions League 2024 finale wedstrijdbal weerspiegelt leeuwengevecht!
adidas Champions League 2024 finale wedstrijdbal weerspiegelt leeuwengevecht!