Dit is de officiële wedstrijdbal voor de Champions League in 2023-2024

De Champions League groepsfase start op 19 september en vandaag is de officiële wedstrijdbal voor de groepsfase van het toernooi officieel gelanceerd door official supplier adidas. Met deze wedstrijdbal spelen de 32 teams in de groepsfase van de Champions League gedurende het seizoen 2023-2024. De bal zien we voor het eerst tijdens de play-off wedstrijden die vanavond van start gaan! Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de voetbal. Het Duitse sportmerk is sinds 2006 de official supplier van de officiële UEFA Champions League wedstrijdbal.

Wedstrijdbal Champions League mannen 

De officiële wedstrijdbal voor de Champions League editie voor het seizoen 2023-2024 is geïnspireerd door de hymne die vlak voor de wedstrijden afgespeeld wordt. Het nummer werd in 1992 gecomponeerd door Tony Britten, uitgevoerd door het Royal Philharmonic Orchestra en gezongen door het Academy of Saint Martin in the Fields Chorus. Met de nieuwe voetbal brengen de UEFA en adidas een eerbetoon aan de iconische symfonieën en de daarmee gepaard gaande gevoelens van opwinding, prestige, kracht en verwachting! De voetbal is wit met het iconische sterrenpatroon. De twaalf sterren zijn zilver/rood/blauw/paars, kleuren die de koninklijke en rijke status van het toernooi benadrukken. In de afzonderlijke sterren zijn de letters van de titel van de Champions League hymne verwerkt: THE CHAMPIONS! Het patroon in de sterren staat bovendien symbool voor de muziektonen van het Champions League anthem. Uiteraard staan ook dit jaar weer de logo's van de UEFA, adidas en het toernooi op de bal.

Wedstrijdbal Champions League vrouwen 

De officiële wedstrijdbal voor de vrouwen Champions League heeft dit seizoen een ander design. Sinds het seizoen 2021-2022 heeft het toernooi voor vrouwen een eigen hymne, ontwikkeld door Massive Music in samenwerking met de UEFA en uitgevoerd door het ''Groot Omroepkoor'' uit Nederland. De wedstrijdbal voor de vrouwen Champions League is geïnspireerd door deze hymne. Ook deze bal is wit en bevat een patroon van fel oranje sterren. In twee van de twaalf sterren is een patroon van unieke cirkelvormige patronen verwerkt, waarin de tekst van de Champions League hymne is verwerkt. De andere tien sterren bevatten een patroon van paarse en roze golven, die samen ook de titel van het Champions League anthem vormen. Ook deze voetbal bevat de logo's van de Europese voetbalbond, adidas en de WUCL.

Extra informatie 

  • Materiaal: 100% polyurethaan
  • Aantal panels: 6. De panels hebben een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm.
  • De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip.
  • Binnenbal: latex
  • Naadloos verlijmd oppervlak.
  • Voldoet aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren.
  • Verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. 

adidas Champions League wedstrijdbal bestellen

De adidas Champions League finale wedstrijdbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De voetbal waarmee ook echt gespeeld wordt, heeft een prijs van € 150,-. Goedkopere versies van deze voetbal bestel je echter al vanaf € 15,-. Dit is namelijk de prijs van de mini voetbal. De replica ballen (maatje 5) bestel je al vanaf € 23,-. Check ook andere nieuwe adidas voetballen in deze winkels. Directe levering! 

Adidas.nl
vanaf € 29.95
Bestellen >
Voetbalshop
vanaf € 29.95
Bestellen >
Unisportstore.NL
vanaf € 29.95
Bestellen >

Dit is de officiële wedstrijdbal voor de Champions League in 2023-2024
Dit is de officiële wedstrijdbal voor de Champions League in 2023-2024
Dit is de officiële wedstrijdbal voor de Champions League in 2023-2024