22 januari 2019

De adidas Champions League finale 2019 voetbal

De voetbal waarmee gespeeld wordt tijdens de Champions League finale op 1 juni 2019 in het Wanda Metropolitano is vandaag officieel bekend gemaakt door adidas. Met deze bal wordt niet alleen tijdens de finale van het miljardenbal gespeeld. Ook wordt de bal gebruikt tijdens de knock-out fase van het toernooi, welke eind februari weer aanvangt. Qua technologie- en materialen heeft adidas niks veranderd aan de officiële bal. Wel hebben de print en de kleur van de officiële adidas Champions League finale voetbal voor 2019 een update gekregen. Check hieronder alles voer het ontwerp van deze flitsende voetbal.

Design adidas Champions League finale 2019 bal - Ook de voetbal voor de knockout fase

De officiële wedstrijdbal staat bijna letterlijk in vuur en vlam! De zeshoekige panels op de bal hebben de kleuren van de Spaanse vlag en bevatten een opvallende print in het rood/geel. De all-over print op deze panels is geïnspireerd door het stadion van Atletico Madrid. Hier vindt de finale namelijk plaats.  De nieuwe Champions League finale voetbal voor 2019 bevat namelijk weer de iconische panels van sterren en zeshoekige panels.  Tussen de zeshoekige panels bevinden zich sterren en deze sterren zijn een combinatie van wit en zilver. Uiteraard mogen de verschillende logo's op de bal niet ontbreken. De bal bevat onder andere het speciale Madrid '19 finale logo en de logo's van adidas en de UEFA Champions League. Met deze bal spelen AS Roma, FC Porto, Manchester United, Paris Saint Germain, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Ajax, Real Madrid, Olympique Lyon, Barcelona, Liverpool, Bayern München, Atletico Madrid, Juventus, Schalke 04 en Manchester City vanaf nu de wedstrijden in de Champions League. Qua technologieën en materialen is dus niks aan de bal veranderd. Toch bespreken we ze nog even kort.

Materiaal & technologieën adidas Champions League finale 2019 bal. 

De nieuwe Champions League bal heeft, zoals alle voetballen van adidas dit seizoen, het nieuwe panel design. Dit paneldesign wordt wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League bal is gemaakt van latex.  Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren.  Wat verder uniek is aan de nieuwe wedstrijdballen van adidas voor 2018-2019 is de zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip, die in de bal is verwerkt. NFC is een innovatieve technologie, welke we tot nu toe vooral kenden van de tablet en smartphones om contactloos te betalen. Adidas heeft voor het eerst in de geschiedenis deze chip in de CL bal geïntegreerd, zodat fans met hun smartphone de mogelijkheid hebben om de bal nog beter te volgen en meer interactie met de bal te hebben. 

Check hieronder nog meer foto's van de officiële CL finale voetbal van 2019, waarmee vanaf nu gespeeld wordt. Check ook de gave Champions League voetbal, waarmee in de groepsfase gespeeld werd. 

adidas Champions League finale voetbal 2019 bal bestellen

De nieuwe adidas Champions League finale voetbal van 2019 kan je per direct bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van de officiële wedstrijdbal is € 129,95, maar de replica versie bestel je al vanaf € 24,95. De mini versie van de bal is slechts € 14,95. Adidas heeft de bal ook weer in verschillende edities voor topclubs uitgebracht en deze bestel je ook al vanaf € 24,95 in deze SHOPS. Directe levering gegarandeerd! 

Check de adidas WK voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!