18 februari 2020

De adidas Champions League Finale 2020 wedstrijdbal

Adidas heeft afgelopen weekend de officiële Champions League Finale 2020 wedstrijdbal gelanceerd. Dit is de officiële bal, waarmee tijdens de knockout fase van de Champions League gespeeld wordt, vanaf de achtste finales tot de finale. Deze bal vervangt de adidas Champions League 2019-2020 voetbal. Dit jaar vindt de finale van het miljardenbal plaats in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul op 30 mei. De nieuwe Champions League voetbal heeft vrijwel hetzelfde design als de Champions League bal waarmee de clubs speelden tijdens de groepsfase van het toernooi en heeft alleen andere kleuren.

Alle informatie over de Champions League finale 2020 voetbal van adidas

De Champions League finale 2020 wedstrijdbal heeft het bekende design van sterren panels. Tussen deze ''sterrenpanels'' bevinden zich zeshoeken met een all-over print. Zoals elk jaar is de print geïnspireerd door de stad waarin de finale plaats vindt, Istanbul dus. De print heeft dan ook dezelfde kleuren als het officiële logo van de Champions League finale in Istanbul. De print is namelijk een combinatie van roze, paars en blauw en betreft een getekende interpretatie van een luchtfoto van de stad Istanbul en de Bosporus. De print van de Bosporus is op het midden van de bal aangebracht. De paarse accenten op de bal zijn een verwijzing naar de zon boven de zon die van Oost naar West opkomt en ondergaat boven de rivier. Uiteraard zijn op de officiële Champions League Finale 2020 voetbal ook weer de logo's van de Champions League, de UEFA en adidas verwerkt, alsook het officiële logo van de finale.

De nieuwe Champions League finale 2020 voetbal van adidas heeft vrijwel dezelfde kenmerken als alle andere officiële wedstrijdballen van adidas. Toch is er één verschil met de bal van eerdere seizoenen. De sterrenpanels van de bal lopen dit keer niet helemaal door, maar overlappen elkaar deels. De reden hiervoor is dat de voetbal hierdoor nog duurzamer is en langer meegaat. Verder heeft de nieuwe adidas Champions League finale 2020 wedstrijdbal dezelfde technische kenmerken als de Euro 2020 Uniforia wedstrijdbal van adidas. We stippen kort de belangrijkste kenmerken van deze bal aan. 

De bal heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren.

adidas Champions League finale 2020 voetbal bestellen

De nieuwe voetbal voor de finale van de Champions League in Istanbul kun je vanaf nu bestellen. Adidas heeft weer verschillende versies van de bal gelanceerd. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar het Duitse sportmerk heeft natuurlijk ook weer een replica versie van de bal uitgebracht. Deze bestel je al vanaf € 24,95. De goedkoopste editie van de bal is de mini bal en deze heeft een prijs van € 12,95. Check in de onderstaande winkels ook verschillende andere officiële wedstrijdballen! 

Bestel de adidas Champions League finale 2020 voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!

Champions League wedstrijdbal Finale 2020 adidas