7 november 2019

adidas Euro 2020 Uniforia voetbal

Met de start van Euro 2020 in het vooruitzicht heeft adidas de nieuwe wedstrijdbal voor het EK van 2020 gelanceerd. Zoals altijd heeft de voetbal waarmee tijdens het EK gespeeld wordt een naam en dit jaar is dat de UNIFORIA! Met deze nieuwe bal spelen de 24 landen tijdens Euro 2020, welke plaats vindt in twaalf verschillende Europese landen van 12 juni tot 12 juli 2020. Adidas is opnieuw verantwoordelijk voor het design van de officiële EK wedstrijdbal. Sinds het EK van 1968 in Italië verzorgt het Duitse sportmerk de ballen voor het Europees kampioenschap. Wil je alles weten over het design en de technologieën van deze bal? Check!

Wil je deze voetbal direct bestellen? Dat kan in de de officiële adidas SHOP, deze shop of deze winkel

Design en technologieën adidas Uniforia EK 2020 voetbal

Zoals altijd heeft de officiële voetbal voor het EK een naam. Dit jaar heet de bal de adidas UNIFORIA Euro 2020 voetbal, verwijzend naar het toernooi dat maar liefst in twaalf landen plaats vindt. Uniforia is een combinatie van ''Universal'' and ''Euphoria.'' en staat symbool voor de eenheid en de euforie die voetbal met zich mee kan brengen. De bal viert de saamhorigheid van het EK. Deze bal is de opvolger van de Euro 2016 Beau Jeu voetbal en heeft hetzelfde panel design als de Telstar WK 2018 voetbal van adidas. De nieuwe Euro 2020 voetbal is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de opvallende graphic print. Deze print bestaat uit vervagende, zwartachtige verfstrepen met daaromheen felle kleuren. De vervagende zwarte verfstrepen op de bal staan symbool voor de vervagende grenzen binnen Europa. De banen rondom de zwarte verfstrepen zijn blauw, roze en fel geel & deze kleuren lopen naadloos in elkaar over. Deze felle kleuren staan symbool voor de diversiteit in de verschillende teams en hun fans. Samen staan ze symbool voor hoe de sport deze verschillende culturen samenbrengt op het toernooi. Op de bal zijn ook de twaalf speelsteden van Euro 2020 verwerkt (Amsterdam, Londen, Glasgow, Dublin, Bilbao, Kopenhagen, Sint Petersburg, München, Boedapest, Rome, Boekarest en Baku) met de GPS coördinaten van de stadions. Het logo van adidas en het speciale Euro 2020 logo staan in het zwart op de nieuwe UNIFORIA adidas EK 2020 bal, evenals het logo van de UEFA.

Qua technologische kenmerken en materialen heeft de nieuwe wedstrijdbal dezelfde kenmerken als de WK 2018 voetbal. We bespreken deze kenmerken nog even kort. De nieuwe adidas EK 2020 voetbal heeft het vernieuwde 6x1 panel design. Dit design werd door adi voor het eerst in 2018 geïntroduceerd bij de lancering van de adidas WK 2018 Telstar voetbal. De bal heeft namelijk zes panels met een goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname, de vlucht van de bal en de mate van stuiteren. 

We hebben ook nog een reactie van Anika Marie Kennaugh, product designer bij adidas: ''Bij het ontwerpen van de een bal kijken we altijd naar de cultuur. Welke invloed van de straat kunnen we vertalen naar het stadion. Wat we zagen in de speelsteden van Euro 2020 is dat er behoefte was aan saamhorigheid en eenheid om te veranderen. Omdat het EK één van de grootste sportevenementen in de wereld is, was dit een grote kans om de kracht en eenheid te presenteren & de sport neer te zetten als de verbinder tussen mensen, ideeën en creativiteit.'' 

adidas EK 2020 wedstrijdbal bestellen

De nieuwe adidas UNIFORIA EK 2020 voetbal kun je dus ook nu bestellen. De prijs van de wedstrijdbal is € 139,95, maar goedkopere versies van de nieuwe bal bestel je al vanaf € 14,95. Dit is de prijs van de mini bal. De replica versie van de Uniforia voetbal bestel je al vanaf € 29,95 en bovendien is de bal weer in verschillende kleurencombinaties beschikbaar. Directe levering! 

Bestel deze nieuwe adidas voetbal direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

adidas Euro 2020 Uniforia voetbal

EK 2020 voetbal adidas