Positieve reacties op officiële EK 2024 Fussballliebe voetbal

De officiële adidas EK 2024 voetbal is vandaag door adidas en UEFA officieel gepresenteerd. De bal heeft de naam Fussballliebe (Voetballiefde) en staat symbool voor de liefde, energie en diversiteit van het Europees kampioenschap voetbal en de liefde die de Europese bevolking heeft voor het spelletje. Over liefde gesproken; deze week gaat ook de grote marketingtrein van de Adidas Fussballliebe Euro 2024 voetbal lopen. In de tien speelsteden van het EK vinden zogenaamde roadshows plaats met pop-up voetbalvelden en worden de ballen weggegeven. Iedere stad krijgt van adidas 900 extra ballen om lokaal te doneren aan scholen, voetbalclubs en andere waardevolle initiatieven. Uiteraard zijn de UEFA en official supplier adidas verheugd met de lancering van de officiële EK 2024 wedstrijdbal. Direct na de presentatie van de bal kwamen beide partijen met een reactie. 

Sam Handy, VP Product & Design bij Adidas Football, reageert: ''Bij het ontwerpen van deze officiële wedstrijdbal werden we geïnspireerd door de energie en diversiteit van het toernooi en de liefde die Europa heeft voetbal. Met dat in gedachte hopen we dat de FUSSBALLLIEBE vreugde zal brengen, op welke plaats dat ook is. De nieuwe bal bevat ook de Connect Ball technologie. Dit is een uniek moment in de historie van het Europees kampioenschap voetbal en een resultaat van onze toewijding aan baanbrekende innovaties, die de ervaring voor het scheidsrechterskorps, de spelers en fans verbetert.''

Ook Zvonimir Boban, oud speler van onder andere AC Milan en Dinamo Zagreb en tegenwoordig technisch directeur bij de UEFA is blij met de nieuwe wedstrijdbal van Euro 2024: ''Het EK voetbal is het hoogtepunt van het interlandvoetbal in Europa. We willen ervoor zorgen dat ieder aspect, van de locaties tot de uitrusting, voldoen aan de hoogste eisen en standaarden op het gebied van kwaliteit en prestaties. Zoals altijd hebben we er vertrouwen in dat de FUSSBALLLIEBE van adidas een nieuwe stap zal gaan zetten in onze gedeelde toewijding aan uitmuntendheid.''

Adidas en de UEFA dragen ook bij bij aan het inzamelen van fondsen om levens over de hele wereld positief te beïnvloeden. 1% van de netto-omzet gaat namelijk naar het initiatief Common Goal, een collectief fonds dat investeert in maatschappelijke organisaties die de kracht van voetbal gebruiken om achtergestelde gemeenschappen een betere en inclusievere toekomst te bieden. 

Ben jij ook enthousiast over de nieuwe adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal? Check de ballen in de onderstaande winkels! 

Voetbalshop
vanaf € 24.95
Bestellen >
Adidas.nl
vanaf € 24.95
Bestellen >

Positieve reacties op officiële EK 2024 Fussballliebe voetbal
Positieve reacties op officiële EK 2024 Fussballliebe voetbal
Positieve reacties op officiële EK 2024 Fussballliebe voetbal
Positieve reacties op officiële EK 2024 Fussballliebe voetbal