Deze technologieënn bevat de adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal

De adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal, de bal waarmee tijdens het EK 2024 in Duitsland gespeeld wordt, bevat een aantal interessante technologieën. Deze technologieën helpen niet alleen de spelers bij een perfecte passing of trap, maar ook het team van officials bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dan hebben we het met name over de nieuwe adidas Connected Ball technologie, die voor het eerst in een officiële EK wedstrijdbal is verwerkt. Dit is niet de enige technologie die het Duitse sportmerk, dat al sinds de jaren '60 verantwoordelijk is voor de productie van de EK wedstrijdbal, in de voetbal verwerkt heeft. Ben je benieuwd naar de verschillende technologieën? Lees dan vooral verder!

Adidas Connected Ball technologie

In het midden van de nieuwe adidas Fussballliebe EK 2024 voetbal is er een speciale 500 Hertz IMU-bewegingssensor verwerkt. Deze sensor kan gevoed worden door een oplaadbare batterij, die via inductie kan worden opgeladen. De sensor geeft inzicht in ieder element van de beweging va de bal. De nieuwe technologie combineert de data van de positie van spelers met AI. Dit draagt bij aan het al dan niet bepalen of een speler buitenspel staat op het moment dat de bal gespeeld wordt en speelt dus een belangrijke rol bij het ondersteunen van snellere wedstrijdbeslissingen. Deze technologie, die in samenwerking met Kinexon is ontwikkeld, kan de VAR bovendien helpen om individuele aanrakingen met de bal te identificeren, waardoor men minder tijd hoeft te besteden aan beslissingen rondom hands- of strafschoppen.

CTR CORE technologie

De adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal bestaat uit twee belangrijke componenten, die verwerkt zijn in de kern van de voetbal. Dit zijn de blaas van de voetbal, bestaande uit zero-waste materiaal van natuurlijk rubber en het karkas, gemaakt van een dubbel gepatchte PES stof, die de blaas van de voetbal een sterk houdt en vorm geeft. Beide elementen worden de CTR Core technologie genoemd en zorgen voor een nauwkeurige vlucht van de bal, de perfecte vorm en voor luchtretentie.

Precisionshell technologieën

In het 20 panel design van de adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal zijn kleine groeven verwerkt. Deze reliëf groeven zijn op strategische plekken op de bal geplaatst en zorgen voor een maximale luchtstroom over de bal en daarmee ook maximale precisie. Hierdoor kunnen spelers het volledige potentieel van hun talent benutten. De technologie zorgt namelijk voor een nog betere vluchtsnelheid en rotatie van de bal om een uitstekende aerodynamica en perfect schot te bereiken.

Duurzame bio based materialen

Bij de productie van de officiële EK 2024 wedstrijdbal is gebruik gemaakt van hernieuwbare materialen. Dit biedt het Duitse sportmerk namelijk meer opties om de afhankelijkheid van eindige hulpbronnen te verminderen. In tegenstelling tot eindige hulpbronnen kunnen hernieuwbare bronnen steeds opnieuw geplant en gekweekt worden. De hernieuwbare materialen die gebruikt zijn bij het produceren van de voetbal zijn niet alleen natuurlijke materialen, maar ook bio synthetische materialen op basis van plantaardige grondstoffen in plaats van fossiele brandstof. Deze grondstoffen worden chemisch verwerkt tot tussenproducten en uiteindelijk omgezet in synthetische materialen. De buitenbal bestaat voor 100% uit polyurethaan en de binnenbal is gemaakt van butyl.

We moeten toegeven dat de bovenstaande technologieën alleen verwerkt zijn in de adidas Euro 2024 Fussballliebe PRO1 voetbal. Dit is de bal waarmee ook daadwerkelijk gespeeld wordt tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. De bal met de Adidas Connected Ball technologie kun je nergens bestellen. De versie zonder deze technologie heeft een prijs van € 150,-. De replica voetballen hebben alleen hetzelfde design als de officiële wedstrijdbal, maar niet de verschillende technologieën. De replica voetballen zijn al beschikbaar vanaf € 24,95!

Adidas.nl
vanaf € 149.95
Bestellen >
Voetbaldirect
vanaf € 149.95
Bestellen >
Voetbalshop
vanaf € 149.95
Bestellen >

Deze technologieënn bevat de adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal
Deze technologieënn bevat de adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal
Deze technologieënn bevat de adidas Euro 2024 Fussballliebe voetbal