Dit is de oranje Euro 2024 Fussballliebe winter voetbal

Vandaag hebben adidas en de UEFA ook een winter versie van de officiële EK 2024 wedstrijdbal, de Fussballliebe, gepresenteerd. Euro 2024 vindt natuurlijk plaats komende zomer, dus zal de winterbal niet nodig zijn tijdens het EK in Duitsland. Waarom heeft adidas dan een oranje winter versie van de bal gelanceerd? Dat antwoord is vrij logisch!

De adidas Fussballliebe voetbal wordt vanaf nu namelijk al gebruikt tijdens een aantal interlands en bovendien wordt de voetbal gebruikt in sommige competities. In sommige competities zijn de clubs vrij om te bepalen met welke bal er gespeeld wordt, zolang deze maar aan de voorwaarden voldoen, die de FIFA aan een officiële wedstrijdbal stelt. Zo speelt Ajax tijdens de Eredivisie wedstrijden in de Johan Cruyff Arena bijvoorbeeld met een officiële wedstrijdbal van adidas en niet met de officiële Eredivisie voetbal. Nu zal in de Johan Cruyff Arena (met een dicht dak) de winterbal niet snel nodig zijn, maar dat kan natuurlijk wel het geval zijn bij andere wedstrijden.

Het design van de adidas Fussballliebe winter voetbal is vrijwel hetzelfde als de officiële wedstrijdbal, maar dan in een andere kleurencombinatie. Omdat de bal tijdens de koude winterdagen en met sneeuw moet opvallen, is de voetbal overwegend oranje. Waar de graphics op de officiële wedstrijdbal zwart/rood/groen/geel zijn, zijn de driehoeken op de winterbral zwart en grijs. De kleuren staan op de officiële bal symbool voor de kleuren van de vlaggen van de landen die bij de UEFA zijn aangesloten en op de winterbal lijken er twee willekleurige kleuren te zijn uitgekozen, die constrasteren met de oranje kleur van de voetbal. Alle logo's op de winter voetbal zijn blauw. Dit betreffen de logo's van adidas, de UEFA en het Euro 2024 logo.

In de bal zijn ook speciale groeven verwerkt. Deze groeven wordt door adidas de PrecisionShell technologie genoemd. In het 20-panel design van de voetbal bevinden zich op strategische plekken kleine inkepingen, die zorgen voor een nog betere vlucht van de bal, waardoor spelers met nog meer precisie kunnen passen en trappen. De winterbal waarmee de clubs en landen ook echt spelen, bevatten de adidas Connected Ball technologie. De binnenkant van de voetbal bevat namelijk een speciale chip, die alle bewegingen van de bal registreert. De data die hieruit voort komt, kan gecombineerd worden met AI. Met deze data kunnen spelers en de technische staf nog beter situaties in het veld analyseren en kan het scheidsrechterskorps nog beter beslissingen nemen op het gebied van buitenspel, hands, strafschoppen en doellijntechnologie.

De oranje adidas Fussballliebe Euro 2024 winter voetbal kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De officiële wedstrijdversie is € 149,95, maar goedkopere replica versies bestel je al vanaf € 24,95. Directe levering!

Adidas.nl
vanaf € 24.95
Bestellen >
Voetbalshop
vanaf € 24.95
Bestellen >

Dit is de oranje Euro 2024 Fussballliebe winter voetbal
Dit is de oranje Euro 2024 Fussballliebe winter voetbal